CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

731 de milioane de dolari furate de pe piața de cryptocurrency în 2018

731 de milioane de dolari furate de pe piața de cryptocurrency în 2018

Firma de securitate Blockchain CipherTrace a anunțat recent că în cursul primei jumătăți a anului 2018 au fost furate criptomonede în valoare de 731 de milioane de dolari.

Anul trecut, schimburile de criptomonede au înregistrat pierderi de 266 milioane de dolari în urma încălcărilor de securitate. Prima jumătate a anului 2018 a înregistrat triplarea sumei furate din fondurile criptografice în 2017. Asta a declanșat investitorii din spațiul criptocurrency la o contra-ofensivă împotriva hackerilor.  Motivul? Pentru a dezvolta preocupările legate de standardul măsurilor de securitate puse în aplicare pe platformele de criptocurrency.

Cum și de ce au apărut cele mai mari fraude în zona de cryptocurrency

Două dintre cele mai mari hack-uri de criptomonede din 2018 a fost hack-ul Coincheck de 500 de milioane de dolari din Japonia și hack-ul de 40 de milioane de dolari din Coreea de Sud. Ambele burse au stocat o cantitate neobișnuit de mare de active crypto în wallet-urile lor sau wallet-urile conectate la internet, în loc de wallet-uri stocate offline.

Ca atare, de îndată ce hackerii au avut acces la sistemul Coincheck și Coinrail, ei au putut imediat să fure sute de milioane de dolari în criptomonede fără nici un obstacol.

În urma atacului, Coincheck a recunoscut că încălcarea sa de securitate de 500 de milioane de dolari a fost rezultatul lipsei de dezvoltatori talentați și experimentați care lucrează la sistemele de securitate ale platformei.

CEO-ul Coincheck, Koichiro Wada, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg:

“Am fost conștienți că nu avem destui oameni care lucrează la controale interne, la management și la riscul de sistem. Ne-am străduit să ne extindem folosind tehnicieni, dar am ajuns în această situație. ”

Cu toate acestea, declarația a fost lansată după o conferință de presă controversată cu privire la atacul de hacking. Atac care a determinat investitorii să se înfurie asupra atitudinii companiei față de infrastructura sa. Doar câteva zile după încălcare, Coincheck a organizat o conferință de presă pentru a sublinia viitorul companiei și metoda care va fi utilizată pentru a face față altor atacuri.

Cum pot fi prevenite atacurile cibernetice?

Japonia și Coreea de Sud, două țări care au experimentat cele mai mari încălcări ale securității în 2018, au început deja să pună în aplicare politici stricte de reglementare pentru a stabili standarde industriale privind securitatea schimbului de criptomonede.

Guvernul Coreei de Sud a ales să reglementeze schimbul de criptomonede ca și băncă. Astfel guvernul a oferit agențiilor financiare locale autoritatea de a monitoriza și supraveghea schimburile de criptomonede.

Printr-o reglementare mai strictă și o monitorizare consecventă a sistemelor de securitate implementate de schimburi, autoritățile Japoniei și Coreea de Sud se așteaptă ca amploarea încălcărilor securității în sectorul criptocurrency să scadă în timp.

JAPONIA VREA SĂ RESTRICȚIONEZE ACCESUL LA MONERO ȘI DASH

Să nu uităm când s-au furat 500 milioane de criptomonede NEM. Furtul s-a întâmplat pe platforma Coincheck. Totul a avu loc în luna ianuarie. A fost cel mai mare hack de schimb de criptomonede vreodată. Cauza? Se pare că totul a fost rezultatul unor token-uri stocate în wallet-uri configurate recent, care sunt mai vulnerabile la compromisuri.

În plus, cadrul de autoreglementare va cere explicații. Va cere informații pentru a-și menține ratele de schimb. Toate cotațiile să fie sincronizare cu ratele mai mari ale pieței.  Organizația vrea să introducă și „întrerupătoare de circuit” pentru a îngheța tranzacționarea în cazul unor erori semnificative pe piață.

Sursa: https://www.ccn.com

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.