CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Fost consilier economic al lui Trump își exprimă susținerea pentru moneda Facebook, Libra

Fost consilier economic al lui Trump își exprimă susținerea pentru moneda Facebook, Libra

Un fost consilier economic al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, și-a exprimat susținerea pentru stablecoin-ul Facebook, Libra, conform Yahoo Finance pe 24 iunie.

Într-un interviu cu Yahoo Finance, economistul conservator și student la The Heritage Foundation Stephen Moore a spus că el crede “că în balanță este un lucru bun (Libra)”.

Moore a spus:

“Este interesant pentru că asta reprezintă o nouă provocare pentru bancherii centrali care au acum competitive pentru monedele private.”

Co-fondatorul Ethereum Joseph Lubin, în contrast, a spus că tokenul Facebook, Libra, este că un lup centralizat în hainele unei oi descentralizate după lansarea white paper Libra mai devreme în Iunie, Lubin a spus:

“Probabil cel mai important este că este nevoie de încrederea noastră că Libra se va transformă într-un final într-un sistem descentralizat mai permisiv, unde oricine poate valida rețeaua, în loc de criteriile de evaluare care pun controlul în mâinile celor 28 de firme inițiale.”

Moore a fost consilier atât pentru Campania prezidențială a lui Herman Cain în 2012 cât și pentru Campania prezidențială a lui Trump din 2016. El a mai consiliat și administrația lui Trump în timpul scrierii pasajului din Tax Cuts și Jobs Act.

Libra, moneda Facebook, a ridicat probleme pentru legislatorii guvernamentali din jurul lumii. Ministrul economiei și finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, a spus că Libra este “un atribut al suveranității Statelor Unite” și că ar trebui “ să rămână în mâinile Statelor Unite, și nu în mâinile companiilor private care urmăresc interese private.” Le Maire a cerut guvernatorii băncilor centrale G7 să raporteze ce garanții vor fi obținute din Facebook.

Jerome Powell, liderul Rezervei Federale din US, a comentat de asemenea în legătură cu lansarea stablecoin, spunând că recunoaște atât potențialele beneficii cât și riscurile Libra. Powell rezonează cu sentimentele guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney în care crede “Vom sfârși prin a avea așteptări relativ mari de la siguranța și reglementarea acestuia în cazul în care doresc să meargă mai departe”.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.