CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

A scăzut cu $1.7K: Prețul Bitcoin scade în mijlocul unei creșteri a pieței Crypto

A scăzut cu $1.7K: Prețul Bitcoin scade în mijlocul unei creșteri a pieței Crypto

Bitcoin a scăzut cu mai mult de 1,700$ de alaltăieri după o vânzare violentă care a cutremurat piața și a prins chiar și traderii sezonieri nepregătiți.

La 16:00 UTC pe 27 Iunie, cea mai mare criptomoneda din lume după valoarea de piață, Bitcoin (BTC) a suferit o corecție neașteptată a prețului, scăzând până la 10,300$ după 8 zile continuu în creștere.

Prețurile au încercat un raliu peste 11,300$ cu 30 de minute înainte de sfârșitul zilei, ceea ce ar fi oferit o încredere semnificativă în consolidarea prețului pentru bulls. În loc de asta, BTC a încheiat ziua la o valoare mai mică decât valoarea stabilă precedentă, 11,086$.

BTC este tranzacționat în acest moment la 11,067$ și a scăzut cu 14% în 24 de ore.

Așa cum putem vedea mai sus, BTC a suferit o corecție masivă la trendul de urcare care a fost continuu pentru peste două săptămâni. Scăderea a fost acompaniată de o creștere mare în volumul de trading, cu totalul zilei de 27 iunie depășind totalul zilei de 26 pe majoritatea piețelor.

De exemplu, una dintre cele mai mari piețe de exchange din lume. Binance, a înregistrat 2.1 miliarde de dolari în volum, în timp ce Huobi Global și OKEx au înregistrat 1.7$ miliarde și 1.4$ miliarde în 24 de ore.

Mai mult, capitalizarea totală de piață a tuturor criptomonedelor a suferit o pierdere de 46.1$ miliarde în ultimele 24 de ore, marcând cea mai mare pierdere a pieței de pe 17 Mai 2019.

Capacitatea totală de piață a scăzut de la 372.4$ miliarde și a ajuns la 324.5$ miliarde în cursul zilei de ieri, în timp ce volumul total al pierderilor înregistrate de traderii BTC a fost de peste 33$ de miliarde.

Probabil cea mai bună veste, însă, este creșterea altcoins împotriva BTC, lucru care a continuat să le crească valoarea în timp ce BTC continuă să scadă.

Toate, înafara de 2 din top 20, au fost pe verde în timpul zilei de ieri, și au crescut între 1.3 și 15.72 procente și demonstrează o creștere mică pe durate mici de timp.

Ideea că traderii s-au schimbat de la BTC la altcoins pe termen scurt este susținută de rată de dominație a BTC, care a scăzut cu 1.41% în ultimele 24 de ore, de la 63.37 procente la 61.96 procente. Asta sugerează că traderii se mută în acest moment spre tether (USDT) sau altcoins majore pentru a păstra niște profit de la scăderea violență a Bitcoin.

Pe termen scurt, numerele rămân foarte volatile, așa că BTC ar putea trece printr-o transformare a prețului astăzi însă asta va trebui să fie acompaniată de o creștere similară a volumului pentru a opri tendința recentă de vânzare. 

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.