CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Adobe

Cum sa cumperi actiuni Adobe

Adobe Inc. numita initial Adobe Systems Incorporated, este o companie multinationala americana de software de calculator. Infiintata in Delaware si cu sediul in San Jose, California, s-a specializat istoric in software pentru crearea si publicarea unei game largi de continut, inclusiv grafica, fotografie, ilustratie, animatie, multimedia/video, filme si print. Compania s-a extins in software-ul de management al marketingului digital. Adobe are milioane de utilizatori in întreaga lume.

Din acest articol vei afla:

Despre Adobe 

CEO Adobe  

Prognoza Adobe 

Evolutia actiunilor Adobe 

Cum sa cumperi actiuni Adobe 

Cum sa vinzi actiuni Adobe 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Adobe 

Despre Adobe

Adobe este cea de-a doua companie din lume ca si marime, din domeniul de software. Adobe este prezenta in tara noastra din anul 2006 prin achizitia unei companii pe nume Interakt Online. Aceasta a fost fondata de 2 romani, achizitia fiind estimata la 20 de milioane de euro. Principala linie de afaceri s-a focusat pe crearea instrumentelor destinate dezvoltarii 

software. Cei 2 tineri pe nume Alexandru Costin si Bogdan Ripa au lucrat indeaproape cu Adobe, chiar inainte de preluare. 

CEO Adobe  

Adobe a fost fondata in anul 1982 de catre Charles Geschke si John Warnock. Ei au fost angajati la Centrul de Cercetare din Xerox Corporation si intre timp au dezvoltat un limbaj de programare conceput pentru a descrie o pozitie mai precisa, o dimensiune, dar si o forma mai clara a obiectelor pe o pagina de pe computer. Acest limbaj a fost cunoscut sub numele de PostScript, ce descria obiecte de grafica si litere in termeni matematici, fara sa se utilizeze vreo imprimanta in acest sens. Doar ca Xerox a refuzat sa aduca aceasta tehnologie pe piata, astfel ca Geschke si Warnock s-au gandit sa isi formeze propria companie. Aceasta a fost numita dupa un parau din spatele casei lor. 

Steve Jobs a incercat sa cumpere compania pentru 5 milioane de dolari in 1982, dar Warnock si Geschke au refuzat. Investitorii lor i-au indemnat sa lucreze cu Jobs, asa ca au acceptat sa-i vanda actiuni in valoare de 19% din companie. Locurile de munca au platit un multiplu de cinci ori a evaluarii companiei lor la acel moment, plus o taxa de licenta de cinci ani pentru PostScript, in avans. Achizitia si avansul au facut din Adobe prima companie din istoria Silicon Valley care a devenit profitabila in primul sau an.

Prognoza Adobe

Adobe este la momentul actual o companie gigant ce ofera o gama foarte larga de servicii si produse, fapt pentru care se mentine la un pret de crestere constant in ceea ce priveste actiunile. 

In anul 2021, Adobe a avut de asemenea o crestere continua ajungand la un pret de 653 USD. Compania se asteapta ca si in anii urmatori veniturile sa creasca la fel de constant, ceea ce ofera incredere multor investitori.

Evolutia actiunilor Adobe

Adobe Inc. a raportat un record de 12,87 miliarde de dolari SUA in venituri pentru anul fiscal 2020. In cei sapte ani de la 2013, compania aproape si-a triplat cifra generala de venituri, de la aproximativ patru miliarde de dolari, la 12,87 miliarde la care se afla astazi.

Sirul continuu de inovatii de succes al companiei este sustinut de un departament puternic de cercetare si dezvoltare in care compania investeste cu mult peste un miliard de dolari in fiecare an. 

Compania si-a extins recent activitatea si pe piata cloud, principalele sale produse fiind Adobe Creative Cloud si Document Cloud. Un nume de incredere in industria tehnologiei, care si-a dovedit capacitatea de a se adapta si inova la noile tehnologii de-a lungul deceniilor de succes, Adobe Creative Cloud se mandreste deja cu peste 10 milioane de abonati, in timp ce prognozele indica faptul ca acest numar va continua sa creasca in urmatorii ani.

La momentul actual Adobe tranzactioneaza la pretul de 619,76 USD.

Cum sa cumperi actiuni Adobe

Daca vrei sa cumperi actiuni Adobe poti accesa platforma www.etoro.com pentru a-ti face un cont aici. 

Cum sa vinzi actiuni Adobe 

La fel de simplu din aceeasi platforma. Iata pasii:

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Adobe 

Daca te-ai gandit sa investesti in actiuni si pe lista ta de companii se afla Adobe, inainte de a investi este important sa fii la curent cu toate detaliile necesare pentru a lua cea mai buna decizie pentru tine. Poti incepe cu cateva intrebari care te vor ajuta sa simplifici treaba:

Cat de competitiva este compania Adobe in aceasta industrie? Ce planuri de viitor are? Care sunt si cum arata raporturile financiare? Si-au atins scopurile pe care si le-a propus? Care este evolutia companiei de cand a aparut pe piata? 

Daca ne raportam la riscuri, nicio companie nu este singura din acest punct de vedere pentru ca nu stim cu exactitate cum va evolua. 

Concluzie 

Chiar daca Adobe este o companie multinationala recunoscuta in toate colturile lumii, de-a lungul timpului a avut si pierderi si castiguri. Este bine sa te familiarizezi cu aceste informatii pentru a-ti crea o viziune mai clara cu privire la investitii. Totusi performantele anterioare nu reprezinta un indicator concret al rezultatelor ce vor urma. 

Sursa foto: https://www.dognet.ro/campanii/adobe-com/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.