CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ripple solicita autoritatilor de reglementare sa puna capat “Vestului Salbatic”

Pe 15 aprilie, The Telegraph a anuntat ca Ripple, cea de-a treia criptovaluta din lume, a cerut autoritatilor de reglementare din Marea Britanie sa urmeze conducerea Japoniei si sa puna capat zilelor “Wild West” de pe pietele criptogramelor, prin aplicarea unor noi reguli.

Ryan Zagone, seful relatiilor de reglementare al Ripple, a cerut autoritatilor britanice de reglementare sa gaseasca un echilibru intre “captarea riscurilor si inovarea”. Zagone a subliniat trei principii pentru reglementarea propusa: protectia consumatorilor, masuri contra activitatilor de spalare a banilor si stabilitatea financiara. El a comparat cadrul normativ existent al monedelor digitale cu primele zile ale internetului, spunand:

Suntem la acel moment  in care avem nevoie de mai multa claritate, de mai multe reguli si avem nevoie de mai multa siguranta. Este un moment bun sa incepeti sa revizuiti abordarea “asteptati si vedeti” luata de autoritatile de reglementare.

Zagone a numit Japonia “liderul” reglementarii si legimitizarii criptomonedelor si a spus ca alte tari, inclusiv Marea Britanie, ar putea folosi experienta Japoniei ca model. Australia a urmat conducerea Japoniei anul trecut, declarind Bitcoin si alte monede digitale drept mijloc de plata in iulie 2017.

Ramane de vazut daca Marea Britanie va lua curajul din Japonia si isi va revizui pozitia cu privire la criptocuritate sau va continua sa inaspreasca reglementarile. Cancelarul Philip Hammond a lansat luna trecuta o noua grupa de lucru pentru a proteja consumatorii, spunand ca aceasta va ajuta la

gestionarea riscurilor legate de criptoactive.

Mark Carney, guvernatorul bancii Angliei, a avertizat ca criptocuritatile se vor confrunta cu suprimarea reglementarii, sustinand ca au

amprente ale unui balon.

Zagone a declarat ca reglementarea este necesara pentru ca piata sa se maturizeze:

Regulamentul creeaza balustradele de pe autostrada care permit noilor intrati sa acceseze aceasta piata, in special a investitorilor institutionali.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.