CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Trend Micro: Botnetul Grupului de hacking Outlaw răspândește acum un miner Monero

Trend Micro: Botnetul Grupului de hacking Outlaw răspândește acum un miner Monero

Compania de cybersecuritate Trend Micro spune că au detectat o adresa de web care împrăștie un program care are un component de mining Monero pe o ușa din spate. Virusul a fost descris pe blogul oficial Trend Micro pe 13 iunie. 

Așa cum se menționează în raport, firma atribuie virusul grupului de hacking Outlaw, întrucât tehnicile implicate sunt aproape aceleași cu cele folosite în operațiunile trecute. Software-ul are de asemenea abilități Distributed Denial of Service (DdoS) „permițând criminalilor virtuali să își monetizeze botnetul prin minarea de criptomonede și prin oferirea serviciilor de închiriere DdoS.”

Trend Micro crede că dezvoltatorii virusului încă îl testează și îl dezvoltă, din moment ce contine niște scripturi care sunt incluse însă nu executate. Sistemul firmei a detectat încercări de infecție în China.

Conform Cointelegraph mai devreme luna această, Trend Micro a confirmat că atacatorii au exploatat o vulnerabilitate în serverul Oracle WebLogic pentru a instala virusul de mining Monero folosind fișiere certificate pentru a le reuși acțiunea.

În Mai, Firefox Quantum, ultima versiune a browserului de internet cu sursă deschisă Firefox, a anunțat  o nouă opțiune pentru siguranță care protejează împotriva virușilor cripto. Utilizatorii pot alege o caracteristică care blocheaza automat presupusii atacatori să profite de puterea extra a calculatorului pentru a mina criptomonede.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.