CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

bitcoin

Actualizarea Taproot a lui Bitcoin arată cum nu este ca aurul

Când Bitcoin suferă o schimbare tehnologică, este un test al narațiunilor care stau la baza valorii activului. Una din cele mai des întâlnite denumiri asociate lui Bitcoin este „aurul digital”. Investitorii îl cumpără nu din așteptarea că se va comporta așa cum se comportă aurul pe piață astăzi, ci că va lua într-o bună zi importanța istorică pe care aurul a avut-o de-a lungul anilor, în diferite culturi și epoci. 

George Kaloudis ne-a amintit recent că există un aspect important în care bitcoin (BTC, + 0,03%) nu va fi niciodată ca aurul: într-o seif sau în pământ, aurul va fi întotdeauna aur; Bitcoin, cu toate acestea, este o tehnologie, iar o tehnologie va fi actualizată. Această calitate este acum afișată odată cu progresul rețelei Bitcoin către o actualizare numită Taproot. 

Taproot este un pachet de mai multe propuneri de îmbunătățire. Notabil printre acestea, este ceea ce ar adăuga eficiența datelor care ar putea ușura presiunea din partea ofertei pe piața comisioanelor de tranzacție a Bitcoin. De asemenea, include actualizări ale tranzacțiilor cu mai multe semnături, o caracteristică Bitcoin care este semnificativă pentru custodii și alte organizații care preiau custodia directă a bitcoinului. Aici, ne focusăm asupra acesteia din urmă.

Adresele cu mai multe semnături sunt un instrument de guvernanță pentru organizațiile care dețin direct bitcoin. Taproot include actualizări concepute pentru a face mai ușor de utilizat multi-semnăturile și pentru a-și îmbunătăți confidențialitatea: o tranzacție Taproot cu mai multe semnături nu se poate distinge de alte tranzacții Taproot. Acest lucru ar putea fi semnificativ pentru organizațiile care necesită tranzacții cu mai multe semnături, dar nu doresc să facă publicitate în rețea că le utilizează.

Pseudonimitatea Bitcoin a făcut din ea o țintă pentru critici că rețeaua poate fi utilizată în scopuri criminale. Pseudonimitatea oferă, de asemenea, securitate operatorilor legitimi. Pe internet, nimeni nu știe că ești un câine; pe Bitcoin, nimeni nu știe că sunteți o instituție financiară. Pentru organizațiile care utilizează rețeaua Bitcoin, confidențialitatea reduce probabilitatea atacului cibernetic.

Această diagramă, adaptată pentru lizibilitate de la txstats.com, arată cât de vizibili sunt utilizatorii actuali în rețea. De asemenea, ridică o întrebare: odată cu creșterea multi-sig la niveluri anemice, există într-adevăr cerere pentru a justifica adăugarea acestor caracteristici? 

Deficiențele multi-sig pot fi o barieră în calea adoptării, pe care Taproot ar putea să o abordeze, venind cu posibilitatea unei utilizări sporite. Acest lucru ar putea îmbunătăți serviciile de custodie și ar face mai atractive formele de investiții în custodia directă. Sau, aceasta ar putea fi o caracteristică nouă lăudată pe care nimeni nu o va folosi. (Vă amintiți seturile Microsoft?)

Majoritatea investitorilor în tehnologie înțeleg riscul tehnologic inerent unei actualizări. (A se vedea Samsung Galaxy Note 7.) Există, de asemenea, riscul adoptării dezvoltării unei caracteristici pe care nimeni nu o folosește. Spre deosebire de Ethereum, dezvoltatorii Bitcoin preferă actualizări compatibile cu versiunile anterioare. După implementarea Taproot, utilizatorii vor putea utiliza în continuare tranzacții pre-Taproot. Acest lucru ar fi auto-înfrângător pentru caracteristicile de confidențialitate multi-sig ale lui Taproot: pseudonimatul funcționează doar într-o mulțime.

Pe de altă parte, o incapacitate percepută de actualizare sau adaptare poate întări asemănarea Bitcoin cu aurul – care, la urma urmei, nu face niciuna.

Printre evenimentele din istoria Bitcoin, actualizarea Taproot primește mult mai puțină atenție decât, să zicem, înjumătățirea Bitcoin, care a avut loc în această perioadă anul trecut. Pe termen lung, se poate dovedi mai semnificativ.

Între timp, Bitcoin-ul…

Prețul Bitcoin se confruntă cu obstacole în apropierea nivelurilor de 37.000 USD și 38.000 USD.

Ethereum ar putea retesta rezistența de 2.880 USD, XRP ar putea începe o nouă creștere.

XTZ, WAVES, MATIC și FTM au crescut cu aproximativ 10%.

Prețul Bitcoin nu a reușit să depășească nivelul de rezistență de 38.500 USD și a fost corectat mai jos. BTC a scăzut sub 37.000 USD și în prezent (04:45 UTC) se consolidează peste 36.000 USD. Dacă există o pauză de dezavantaj sub 35.500 USD, prețul ar putea accelera mai jos.

Majoritatea celor mai mari monede prezintă semne pozitive. ETH a crescut cu 4%. XRP / USD se tranzacționează peste 0,95 USD.  

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.