Alertă: Website fals de tip Mirror promovează practicarea fraudelor cu Bitcoin

Alertă: Website fals de tip Mirror promovează practicarea fraudelor cu Bitcoin

Escrocii încearcă să păcălească investitorii prin intermediul unui site fals de tip mirror website. Linkuri ce duc către acest tip de site sunt promovate în cadrul rețelelor de socializare și prin intermediul campaniilor de direct mailing. Un jurnalist din cadrul WhichUK a postat recent un mesaj pe Twitter despre pericolul pe care îl reprezintă prezența acestor site-uri false și a postărilor în oglindă evident tot false. Aceștia utilizează în mod adițional poza lui Martin Lewis, fondatorul afacerii moneysavingexpert.com și de asemenea un jurnalist foarte cunoscut. Anul trecut cetățenii britanici ce au căzut victime ale acestui tip de înșelătorie cripto cu site-uri replică au pierdut sume ce ajung în total la o valoare mai mare de 18 milioane de dolari americani.

Tot anul trecut, Martin Lewis a dat în judecată compania Facebook întrucât datele sale au fost folosite în cadrul promovării fraudelor de tipul schemelor de îmbogățire rapidă. Platforma de socializare nu a luat niciun fel de măsură, iar în prezent poza lui Martin este folosită în cadrul postării articolelor false de tip replică ce promovează investițiile în Bitcoin.

Reach Plcwho ce deține publicația în cadrul unei afirmații către WhichUK a declarat că sunt conștienți de acest aspect, iar echipa lor de specialiști în domeniile digital și legal lucrează în vederea soluționării acestei probleme. Au menționat de asemenea, că site-ul lor nu promovează și nici nu susține ideea de schemă de îmbogățire rapidă prin realizarea de investiții în Bitcoin. Aceștia au rugat în mod deosebit cititorii să semnaleze orice articol ce face referință la astfel de scheme.

Money Saving Expert a declarat că orice fel de reclamă, tweet sau orice fel de email ce nu include și un link ce face trimitere înapoi către MSE este cu siguranță un fals. Compania a clarificat în cadrul aceleași declarații faptul că toate companiile ce sunt de acord cu promovarea schemelor de îmbogățire rapidă au folosit numele lui Martin fără permisiune.