Amazon și Bank of America câștigă brevete legate de Crypto. Cum raspunde piata?

Amazon și Bank of America câștigă brevete legate de Crypto. Cum raspunde piata?

Bank of America (BofA) a câștigat un brevet pentru o platformă de stocare cripto în conturile companiei, în timp ce Amazon a câștigat brevete de criptografie si pentru stocarea datelor cu ajutorul tehnologiei Blockchain.

Bank of America si zona cripto

Brevetul Bank of America descrie modul în care contul întreprinderii va agrega sau va păstra în siguranță activele criptate ale clienților.

„Pe măsură ce tehnologia avansează, tranzacțiile financiare care implică criptomonede au devenit mai frecvente. Pentru unele întreprinderi, ar putea fi de dorit să agregați criptomonedele depuse de clienți într-un cont „

Brevetul evidențiază posibilitatea de a efectua tranzacții și de a transforma moneda în cont, negând nevoia de schimburi prin „simplificarea achiziționării și schimbului de valute și cripto și reducerea comisioanelor asociate cu acest lucru”.

Comisia americana in valul noilor schimbari de paradigma

Într-un raport depus la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse din februarie, BofA a subliniat modul în care cripto reprezintă o amenințare la adresa sistemului bancar tradițional. Ca o gardă împotriva fintech și transformarea sa rapidă a sistemelor moștenite, BofA a depus zeci de brevete cripto.

„Avem mai puțin de 50 de brevete legate de zona cripto si blockchain. Deși nu am găsit oportunități pe scară largă, vrem să fim pregatiti. „

Bank of America: Zona de blockchain reprezinta in prezent o piata de 7 miliarde de dolari

Analiștii au prezis că piața totală de blocuri va ajunge în cele din urmă la 7 miliarde de dolari. Nu a existat insa o anumită perioadă de timp pentru creșterea pieței, deoarece tehnologia nu este încă utilizată pe scară largă. CNBC a raportat că estimarea pieței a fost estimată pe baza ipotezei că 2% dintre servere vor fi utilizate într-o zi pentru a rula blockchain.

Într-o notă adresată clienților marți, analistul de cercetare al Bank of America, Kash Rangan, a scris că sunt companii precum Amazon care ar putea integra blockchain. De ce? Pentru a simplifica operațiunile cu amănuntul și pentru a spori operațiunile de cloud computing.

Rangan a spus că anumite părți ale „software-ului ca serviciu” (SaaS) ar putea fi îmbunătățite prin tehnologia blockchain, subliniind că blockchain ar putea prezenta un interes deosebit pentru companii ca Microsoft pentru platforma lor Azure, bazate pe produse. Rangan a remarcat, de asemenea, că au existat multe cazuri de utilizare pentru blocuri care au fost identificate.

Amazon si zona cripto

Între timp, Amazon a primit doar două brevete. Primul, depus în aprilie, adaugă securitate semnăturilor utilizatorilor prin „protejarea integrității semnăturilor digitale și a comunicațiilor criptate”.

Amazon intenționează să întemeieze sistemul de criptare pe o structură cunoscută în lumea criptografiei sub numele de „copacul Merkle”. Un arbore Merkle este construit prin combinarea datelor pereche, apoi asocierea și rezultatele hashing până când rămâne o singură radacina: rădăcina Merkle. Scopul procesului este de a verifica în mod sigur și eficient corpurile mari de date.

Colecția de chei cripto de unică folosință este aranjată într-un arbore Merkle, iar valorile hash asociate cheilor cripto de o singură dată sunt folosite pentru a deriva din nodul rădăcină al arborelui Merkle, care servește drept chei publice pentru autoritatea de semnare.

Cel de-al doilea brevet al lui Amazon se concentrează asupra stocării datelor care ar folosi o tehnică de codificare a rețelei. Datele vor fi colectate în „fragmente” și vor fi grupate logic și distribuite. Tehnicile sunt concepute pentru extinderea rețelelor în sistemele de stocare a datelor.

Sursa: https://dailyhodl.com