CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Analiza: Bitcoin versus Fiat fata in fata cu Inflatia

Bitcoin un sistem deflationist? O intrebare controversata. Această idee a devenit si mai controversată, dupa ce un număr de analisti Bitcoin cred ca “Bitcoin produce inflatie la fel ca monedele fiat”.

Bitcoin si inflatia

Un grup vorbeste în mod specific despre extinderea/contracția ofertei monetare, care determină mișcările de preț ale inflației/deflației. Ei susțin că în cazul în care 1.800 de BTC sunt exploatate zilnic, Bitcoin furnizează un fenomen numit “imprimare” la fel ca sistemul american de dolari.

Dar observatia este înșelătoare din cateva motive. Cei ce afirma asta confunda “oferta circulantă” cu “cantitatea totală”. De exemplu, oferta de circulație a Bitcoin este expansivă (BTC exploatat zilnic) pentru o perioadă de timp (unele estimări sunt de 150 de ani).

Oferta totală este stabilită pentru 21 de milioane BTC pentru totdeauna. Ritmul actual al inflației ofertei circulante este estimat la ~ 3,9% anual. Dar odată ce toate exploatările BTC vor fi exploatate, rata inflației în circulație va scădea la 0%

Despre Bitcoin din alta perspectiva

În mod normal, această scădere a ratei de inflație a furnizării în circulație nu ar fi decât dezinflație, deoarece rata inflației nu scade sub 0%. (Dezinflația este o reducere a ratei inflației, iar deflația este o rată negativă a inflației). Bitcoin este totuși o monedă la purtător.

Altfel spus, fiecare Bitcoin pierdut sau distrus reduce oferta totală de Bitcoin disponibilă. Acest lucru obligă sistemul macro (alimentarea totală) să intre într-o stare deflaționară odată ce toate Bitcoin-ul a fost exploatat.

Sistemele valutare Fiat, în special dolarul american, sunt în contrast direct cu sistemul Bitcoin. Dolarul american are o ofertă circulantă inflaționistă/expansivă (~ 38 milioane de hartii tipărite zilnic în valoare de aproximativ 540 milioane dolari SUA). Plus o ofertă totală nelimitată. Întrucât oferta totală continuă să crească fără un plafon fix, sistemul macro este inflaționist. Acest lucru ne duce la dezbaterea de bază dintre USD și BTC – un sistem inflaționist față de un sistem deflaționist.

Bitcoin si preocuparile macro-economice

Preocuparea cu un sistem deflaționist este că stimulează utilizatorii să se abțină de la folosirea valutei / activului, deoarece activul va avea mai multă putere de cumpărare în viitor. Dacă economiștii au dreptate cu privire la stimulentele individuale într-un model deflaționist, Bitcoin este mai probabil să devină un magazin de valoare ( un fel de aur digital) în loc de un mijloc de schimb (bani digitali).

În orice caz, este important să înțelegem diferența dintre oferta circulantă (câte Bitcoin sunt în circulație astăzi) și cantitatea totală de furnizare (21 milioane Bitcoin disponibile vreodată). Intersectarea acestor linii este folosită de către cei care contrazic Bitcoin pentru a împinge o poveste falsă in mass-media.

Bitcoin, și crypto în general, este un experiment fascinant în matematică, cod, economie, geopolitică și securitate cibernetică. Dar e important sa ne documentam inainte de a lua decizii.

ANALIZA: SI DACA BITCOIN ETF VA FI PROBABIL APROBAT ANUL VIITOR?

Pur și simplu, un ETF este orice fond (reciproc, acoperire, orice) care este tranzacționat pe un bursier listat. ETF-urile tranzacționează în mare parte active reglementate de SEC sau CFTC și, la momentul redactării, multe sau cele mai multe cripte nu sunt recunoscute ca fiind oricare dintre acestea. Astfel, un fond care le tranzacționează ar trebui să înregistreze interesele acționarilor în fond ca valori mobiliare, în timp ce activele tranzacționate rămân nereglementate.

Este vorba despre natura nereglementată a acestor active digitale. Care sunt considerate a influența în mare măsură reticența SEC pentru a permite aprobarea lor.

Sursa: https://offthechain.libsyn.com/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.