Analiza: Comunitatea cripto intre tehnologia DLT si blockchain

Analiza: Comunitatea cripto intre tehnologia DLT si blockchain

Una dintre problemele volatilitatii pietei cripto se datoreaza in mare masura si dezinformarii dar si informarii defectuoase. O analiza efectuata recent a depistat ca multi cripto-investitori confunda blockchain-ul cu tehnologia distribuită a cărților (DLT)

Intre DLT si blockchain, unde incepe si unde se termina asemanarea

Putini stiu ca există o diferență esențială între tehnologia distribuită a cărților (DLT) și blockchain. Sunt tât de mulți tehnologi și comercianți care uită un lucru esential. Stimulentul financiar real care menține această bază de date în mod descentralizat e diferit de la caz la caz.

Exemplificare. Când citiți pe Linkedin sau Twitter, postări despre modul în care „blocurile” private, cum ar fi hyperledger și alții, vor schimba în permanență lanțul de aprovizionare și industria financiară și cum această tehnologie va remedia toate problemele din majoritatea sectoarelor de activitate.

Nu există nici un scop în a avea un sistem descentralizat controlat de un mic grup de oameni. Dacă asta este ceea ce căutați, de ce nu pur și simplu utilizați DLT-uri și computerele bazate pe cloud?

Nu investi in ceea ce nu intelegi

Nu investi in ceea ce nu intelegi. Vă puteți permite să pierdeți și să citiți cât mai mult posibil despre un proiect înainte de a investi. Altfel spus. E important sa stii cum sa faci diferența între blockchain și DLT.

De exemplu Arrays. Vorbim aici de o matrice care are inglobata o structura de date. Vorbim de cea mai simplă și cea mai utilizată. Alte structuri de date sunt derivate din matrice.

De exemplu, poti stoca în memorie stările anterioare ale lucrării (care sunt limitate la un anumit număr) într-o altfel de ordine în care ultima apare mai întâi. Acest lucru nu se poate face doar prin utilizarea matricelor. Atunci ai nevoie de un anumit protocol.

Queue este o altă structură de date liniară care stochează elementul într-o manieră secvențială. Singura diferență semnificativă dintre Stack și Queue este că, în loc să utilizezi metoda LIFO, Queue implementează metoda FIFO, care este o abreviere pentru First in First Out.

De la LIFO la FIFO

In cazul listelor asociate, vorbim de o listă legată. O lista care este ca un lanț de noduri, în care fiecare nod conține informații cum ar fi date și un pointer către nodul succesiv din lanț. Există un indicator care arata primul element al listei legate, iar dacă lista este goală, atunci pur și simplu arată nul sau nimic.

Un arbore este o structură ierarhică de date constând din vârfuri (noduri) și marginile pe care le conectează. Copacii sunt asemănători cu graficele, dar punctul cheie care diferențiază un copac de grafic este acela că un ciclu nu poate exista într-un copac.

Ca idee, un grafic este un set de noduri unde sunt conectate între ele sub forma unei rețele. O pereche (x, y) este numită margine, ceea ce indică faptul că vârful x este conectat la vârful y.

O margine poate conține greutate / cost, arătând cât cost este necesar pentru a traversa de la vârful x la y. Trie, cunoscută și sub numele de „Prefix Trees”, este o structură de date asemănătoare copacului care se dovedește a fi destul de eficientă pentru rezolvarea problemelor legate de șiruri de caractere.

Oferă recuperare rapidă și este folosită în majoritatea cazurilor pentru căutarea cuvintelor într-un dicționar. Functia ofera sugestii într-un motor de căutare și chiar pentru rutarea IP.

Hash-ul este un proces folosit pentru identificarea unică a obiectelor și stocarea fiecărui obiect la un anumit indice numit „key”. Deci, obiectul este stocat sub forma unei perechi „cheie-valoare”.  Fiecare obiect poate fi căutat utilizând cheia respectivă. Există structuri de date diferite bazate pe hashing, dar structura de date cea mai frecvent utilizată este tabela hash.

Sursa: https://www.ccn.com