CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Analiza: Piata cripto intre token-uri de securitate si token-uri de utilitate

Analiza: Piata cripto intre token-uri de securitate si token-uri de utilitate

Toata nebunia cripto si entuziasmul din jurul acestui concept a atins cote maxime, cel putin pana acum, in iarna dintre anii 2017-2018. În același timp, Comisia pentru valori mobiliare și burse (SEC) din SUA a început să-și concentreze atenția asupra acestei forme noi și anterior nereglementate de numerar.

Înainte de multe alte autorități naționale, autoritățile guvernamentale din întreaga lume au decis să urmeze exemplul. Atunci s-a produs declick-ul pietei.

De la primele contracte futures la prezent

Tot in perioada 2017-2018 au fost lansate și vândute cele mai multe contracte futures “bitcoin” de către întreprinderile noi și existente întreprinzător. Motivul? Totul prin decizia SEC de a crea un spațiu semnificativ pentru investițiile tradiționale. Deschiderea cripto-futures exagerat ar fi exacerbat presiunea asupra criptomonedelor. Cel putin asta a rezultat din ochii guvernantilor.

De la primele zile de reglementare în Occident, criptomonedele au fost în cele din urmă impartite în: “TOKEN-uri de securitate” și “token-uri de utilitate”.

Definițiile folosite de creatorii de monede și de comunități pot fi flexibile, numeroși colectori de fonduri optând să-și clasifice monedele ca “utilități” pentru a evita posibile repercusiuni juridice / administrative suplimentare.

De la SEC la tot felul de reglementari

“Titlurile de valoare” reprezintă tokenuri garantate cu active (AKA pot fi interzise, ​​adesea echivalente cu activele din lumea reală).

Token-urile de tip “Utilități” reprezintă active funcționale în cadrul proiectului de tip blockchain al proiectului în cauză, a cărui valoare se bazează în termeni mai abstracți.
În prezent, SEC a declarat cîteva token-uri ca fiind oficial clasificate mai degrabă ca utilități decât titluri de valoare și, prin urmare, nu fac obiectul legilor pertinente pentru titlurile tradiționale. Două dintre acestea sunt Bitcoin și Ethereum.

Unele companii, cum ar fi Tokeny din Luxemburg, au reușit să-și stabilească sediul într-o țară pro-cripto, în primul rând, indiferent de liderii lor internaționali.

Tokeny se consideră a fi “platforma de ultimă generație pentru emiterea, gestionarea și comercializarea jetoanelor de utilitate și securitate”, reducând în mod semnificativ nevoile unor intermediari inutili.

Organizația își propune să promoveze programul propriu de aprobare intitulat SICOP (Protocolul privind oferta monetară inițială durabilă): un proces de standardizare și reglementare pentru ICO și OST care este independent de intervenția guvernului.

Cum reactioneaza piata cripto cand aude de SEC si reglementari?

Un exemplu este modul în care anumite țări se joacă. Cu ce? Cu facilitarea inovării și a migrației de afaceri din țări mai stricte spre altele mai libertine. Compania DSTOQ și-a mutat sediile si activitatea. De ce? Datorită faptului că a fost “prima companie din zona de criptocurrency cu licență totală”. Cel putin asta apare pe certificatul care fost emis de guvernul fiscal al Vanuatu.

Decizia companiei a fost de a dobandi asistență legislativă oficială prin țara membră a “Commonwealth of Nations”. Asta este un mijloc de a ocoli legislația strictă instituită de agenții cum ar fi SEC din SUA. De asemenea, le împiedică să permită investiții din partea cetățenilor din SUA. Ceea ce înseamnă că își concentrează eforturile în Europa pentru început.

Binance, în schimb, a fost remarcată. Pentru ce? Pentru relocalizarea și extinderea internațională în afara țării lor natale. Binance are diferite birouri regionale in Asia de Sud-Est, inclusiv Japonia.

Sursa: https://www.ccn.com

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.