CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Andreessen Horowitz are propriul canal mass-media: până acum este un lucru bun

Andreessen Horowitz are propriul canal mass-media: până acum este un lucru bun

Până acum, Future.com arată mai puțin ca un site de știri decât un jurnal academic sec, de specialitate. Acesta este un plus net pentru industria tehnologică.

Ieri a avut loc lansarea Future.com, un punct de presă finanțat de firma de capital de risc Andreessen Horowitz. Comentatorii, în special personalitățile din mass-media, s-au angajat într-o manevră justificată în legătură cu implicațiile unei firme de capital de risc care începe o operațiune „media deținută”. Această anxietate a fost sporită de un context mai larg de scepticism trumpist față de mass-media și de un val de reacții media specifice tehnologiei conduse de companii precum Tesla și figuri influente precum Balaji Srinivasan.

După ce am analizat astăzi primul val de articole publicate pe Future.com, nu cred că există prea multe motive pentru a intra în panică în legătură cu site-ul. De fapt, există multe de admirat, inclusiv o mulțime de piese inteligente și informative despre sistemele de criptomonede. Sper că alte entități care intenționează să deschidă mass-media internă, inclusiv Coinbase, iau notițe – deoarece, deși Future.com arată grozav, riscurile unei astfel de operațiuni sunt încă reale.

Mai presus de toate, este bine ca Future.com să fie în mod explicit o publicație de opinie și educațională, nu un site de știri. În termeni generali, acest lucru este important, deoarece ar exista un conflict de interese inerent și profund pentru a16z să raporteze știri despre anumite companii în care a fost investit sau despre companii care au concurat cu investițiile sale. Ar avea motivații puternice pentru a denatura sau omite faptele în moduri care i-au adus beneficii. Am suficientă încredere în a16z încât mă aștept să ruleze o operație curată, dar chiar și percepția unor astfel de conflicte i-ar fi făcut conținutul mult mai puțin valoros.

În loc de știri despre prezent, Future.com se concentrează pe teorii despre, ei bine… viitorul. Prima sa rundă de articole include pe cele de gândire incredibil de profunde despre munca hibridă și viitorul proprietății intelectuale pe DAO, de exemplu. Aceste piese citează informații despre anumite companii, iar unele sunt scrise de personalul din firmele de portofoliu Andreessen. Dar acestea sunt, în primul rând, legate de probleme sau oportunități împărtășite de multe companii diferite.

Profunzimea și subtilitatea acestor piese sunt alte puncte notabile în favoarea Future.com. Această piesă despre lecțiile de transportare a containerelor din transportul de la CEO-ul Flexport Ryan Petersen, de exemplu, are ceasuri de aproape 2.200 de cuvinte (aproximativ nouă pagini tipărite) și include detalii ciudate despre lucruri precum schimbarea China-SUA. Timpii de tranzit și dimensiunea navei container.

Vorbind ca cineva cu aproape un deceniu de experiență în activitatea de știri, este foarte rar ca întreg conținutul de această profunzime să găsească o casă pe site-urile media cu scop lucrativ. În primul rând, modelul de afaceri de multe ori nu poate sprijini scriitorii care plătesc pentru cantitatea de muncă implicată. Chiar și comentariile de la oameni precum directorii executivi, deși sunt deseori furnizate gratuit publicațiilor, sunt de obicei simplificate pentru a răspunde cititorilor interesați de viteză, nu de profunzime.

Din această perspectivă, Future.com modelează probabil cel mai bun motiv pentru companiile de tehnologie pentru a ocoli mass-media – nu pentru a-și prezenta perspectiva publicului larg, ci pentru a oferi un nivel de adâncime mințitoare, ne-economică, în care doar cei din interior sunt probabil interesați.

Lucrul cu care aș compara Future.com cu majoritatea, de fapt, nu este un site de știri precum CoinDesk sau Bloomberg, ci un jurnal de cercetare academică. Site-ul nu este evaluat de către colegi, dar împărtășește aceeași insularitate ca și jurnalele.

Margit Wennmachers, unul dintre șefii proiectului, a declarat pentru TechCrunch că este destinat „oamenilor tehnologi” și „tehnologilor curioși”. Contribuitorii includ CEO-uri în domeniul tehnologiei, investitori profesioniști și mai mult de câțiva academicieni reali. Prezentarea site-ului este aproape agresivă: deocamdată, de exemplu, nu există imagini pe prima pagină a site-ului. Ar fi absolut sinucigaș pentru un site de știri independent care încearcă să atragă atenția unui observator ocazional.

Acest accent pus pe profunzimea academică și uscată ar trebui să fie aditiv la site-urile de știri existente, mai degrabă decât competitiv. De asemenea, reduce semnificativ posibilitatea ca întreg conținutul său să fie manipulativ, pentru simplul motiv că persoanele ușor de manipulat tind să aibă o atenție foarte scurtă și puțin apetit pentru învățare.

Mai abstract, este, de asemenea, un avantaj pentru cititorii care nu se vor aștepta la obiectivitate de la Future.com. A16z este o firmă de investiții și pare să fie folosit pe noul site în primul rând pentru a concretiza gândirea din spatele propriilor investiții. În cercurile de investiții, care este cunoscut sub numele de „vorbind despre propria carte”, este un comportament destul de obișnuit și lipsit de probleme – atâta timp cât este transparent că asta faci.

Future.com ar putea îmbunătăți cu siguranță transparența sa adăugând dezvăluiri explicite ale investițiilor sale la poveștile conexe. În prezent, dezvăluirile sale iau forma unui bloc de tip text mic la sfârșitul fiecărei povești, fără investiții specifice citate. Dar tipurile de cititori dispuși să treacă peste 2.000 de cuvinte despre viitorul avocaților robot ar dura, de asemenea, un moment pentru a face clic pe pagina de dezvăluiri a16z pentru a afla că a fost scrisă de CEO-ul unei companii de portofoliu.

Acestea fiind spuse, există un context mai larg aici, care este încă îngrijorător. Companiile de tehnologie care publică în mod efectiv tezele lor de afaceri par destul de corecte, dar riscă să reducă capacitatea presei tradiționale de a pune întrebări serioase întreprinderilor. Acest lucru s-a întâmplat deja cu Tesla, o companie care poate comunica direct cu fanii săi furioși atât de eficient, încât și-a desființat departamentul de relații publice în 2020. Nu mai există nimeni acolo care să răspundă la întrebările presei, situație care crește în cele din urmă riscul Acționari Tesla.

Poate că Future.com va deveni suficient de influent încât companiile a16z să decidă și ele să meargă direct. Și a16z, cu palmaresul operațiunilor de susținere precum Facebook, Instagram și Clubhouse, știe cu siguranță cum să ajungă și să atragă un public cu adevărat în masă.

Dar, deocamdată, asta pare să fie opusul gândirii din spatele Future.com. Tesla a reușit să se conecteze cu o gamă largă de investitori cu amănuntul, în mare parte datorită CEO-ului său strălucitor, carismatic și impulsiv. Andreessen Horowitz pare să știe că nu poate trage același truc. În schimb, funcționarea sa se înclină din greu în a fi, sincer, plictisitor ca oricine pentru oricine nu este deja extraordinar de bine informat. Și acest lucru ar trebui să fie bine pentru profesioniștii din mass-media.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.