CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Andrei Cenusa, CEO Webcen: de la blogging la cryptocurrency, de la SEO la XRP

Andrei Cenusa, CEO Webcen: de la blogging la cryptocurrency, de la SEO la XRP

Andrei Cenuşă are vârsta de 24 de ani, dar se consideră deja un antreprenor de succes. Este pasionat de scris şi jocurile pe consolă sau PC. Are o experienţă profesională vastă în domeniul online, pentru că a fost atras de la vârste fragede de coding si tot ce inseamnă calculator. De la Borland Pascal la C++, de la Java la cele mai noi tehnologii.

În prezent poate să facă față cu succes unor poziții precum: Content Writer, SEO Manager, Project Manager, sau Web Designer. Este un om care se implică 100% în ceea ce face. Dar să descoperim împreună povestea unui om complex și cum și de ce a început să fie interesat de cryptocurrency.

Salut Andrei. Cum a fost drumul de la blogger la antreprenor?

➡ Andrei Cenușă: Salut Bogdan. Nu pot să-i spun drum pentru că încă n-am delimitat cele două activițăti. Partea de antreprenoriat a venit firesc ca o completare, nu neaparat ca o continuare. Eu n-am abandonat blogul și nici titulatura de blogger. Blogger am fost şi voi fi întotdeauna, fiindcă este o pasiune pentru mine. Mă leagă lucruri interesante de această activitate.

Îmi aduc aminte și acum. Primii bani din blogging i-am făcut cu foarte mult timp în urmă în urma unei colaborări cu unul dintre fondatorii E-Advertising, Eugen Şotropa. M-am implicat de-a lungul timpului în concursuri de blogging precum Superblog, însă timpul nu-mi mai permite să o fac la fel de des ca până acum. O dată cu începerea proiectului WEBCEN – The Center of the Web am decis să îmi aloc mai mult timp clienților din portofoliul meu decât competițiilor. Poate că într-adevăr s-a schimbat puțin raportul de priorități.

Că tot mi-ai vorbit de business tău. Cu ce se diferențiază Webcen față de alți furnizori de pe piață care oferă exact același tipuri de servicii?

➡ Andrei Cenușă:  Avantajele oferite de WEBCEN vin o dată cu experienţa mea din domeniu. Am acumulat knoledge și know-how. Practic îmi folosesc toate cunoştinţele pentru a-mi ajuta clienţii. Vreau ca ei să aibă o prezenţă online atractivă. Vreau să îi ajut să se vândă și să se promoveze eficient și eficace.

Ca idee, pe lângă firmele de Web Design obişnuite, firma noastră oferă şi servicii de promovare Online în care includem şi optimizarea SEO. Aşa că o dată ce ai început să lucrezi cu noi la website, te poţi baza pe noi şi în etapa ulterioară, cea de promovare online.

Cum și când ai descoperit domeniul cryptocurrency?

➡ Andrei Cenușă:  Cryptocurrency este viitorul în toate domeniile, mai alese cele de IT. Gândeşte-te cât este de uşor este să achiți o factură prin intermediul monedelor virtuale şi cât de multe ai de câştigat lucrând cu o monedă virtuală. Mai ales dacă ai de făcut plăți transfrontaliere. De exemplu XRP chiar a revoluționat asta. Dacă eu, să zicem îmi iau client din Tenerife sau Maroc, și acel client îmi plătește factura la o bancă, dincolo de comisioanele mari, suma va ajunge la mine în câteva zile, iar dacă vorbim de Australia sau Filipine poate dura și o săptămână.

Cu XRP plata se face în câteva secunde, maxim câteva minute. Și ăsta e doar un exemplu. În plus, pe lângă creşterea în popularitate vizibilă din acest domeniu, criptocurrency a crescut şi în căutările din Google, tot mai mulţi oameni caută cum să mineze criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, LiteCoin.

Încep să apară tot felul de informaţii despre fiecare criptomonedă în parte şi diverse alte lucruri ce ţin de criptocurrency. Abia aştept să lucrez pe SEO cu primul client ce vine din zona criptomonedelor. Eu momentan încă fac research despre asta, încă n-am decis în ce criptomonedă să investesc. Aștept să se mai stabilizeze și să se maturizeze piața.

Să înțeleg că ești la început în ceea ce privesc criptomonedele?

➡ Andrei Cenușă:  Da, așa cum am spus anterior,  sunt încă în faza de cercetare în domeniul criptomonedelor. Vreau să încep să investesc abia în momentul în care mă simt destul de stăpân pe informaţiile ce ţin de criptomoneda în care doresc să blochez o anumită sumă de bani. Vreau să îmi permit să încep o investiție cu un capital destul de mare, și să aștept un termen mai lung de maturizare a acelei criptomonede. Ca și în SEO, în zona cripto rezultatele se pot cuantifica în timp. Nu în zile sau săptămâni ci în luni și chiar ani.

Ca idee, dintre toate criptomonedele, în momentul de faţă aş investi în Ripple, fiindcă a avut o evoluţie destul de bună şi multe persoane cunoscute deja investesc în această criptomonedă.

Și dacă tot ai zis că ești web designer și expert SEO, spune-mi opinia ta despre site-ul criptomonitor.ro?

➡ Andrei Cenușă:  Website-ul criptomonitor este minimalist, arată foarte bine şi se comportă la fel de bine atât pe dispozitivele mobile cât şi pe PC. Alegerea culorilor este una inspirată, cromatica fiind una foarte bună. Cu toate acestea, aş folosi mai multe imagini, fiindcă imaginile atrag foarte mult cititorii şi îi determină să intre în articole.

În prima parte a site-ului aş adăuga nişte imagini de rezoluţie foarte bună care să caracterizeze articolul din care fac parte, iar în partea de jos, în care articolelele sunt afişate într-un timeline, aş adăuga înaintea titlului un mic thumbnail ce să conţină o imagine reprezentativă. Cred că website-ul este foarte bun, doar că îi lipsesc imaginile.

În încheiere, un mesaj pentru cititorii criptomonitor.ro

➡ Andrei Cenușă:  Continuaţi să urmăriţi Criptomonitor în continuare fiindcă aveţi multe de învăţat, mulţi oameni faini de urmărit şi informaţii de digerat. Fiţi perseverenţi în orice decideţi să vă implicaţi şi nu uitaţi: “în viaţă dacă nu rişti, nu câştigi!”.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.