Antreprenor Cripto: Concentrați-va pe Bitcoin, nu pe Blockchain

Antreprenor Cripto: Concentrați-va pe Bitcoin, nu pe Blockchain

Blockchain este neînțeles și atenția ar trebui să se mute pe Bitcoin (BTC), a spus într-un articol pentru SmartCompany pe 25 Iunie CEO-ul startup-ului de investiții crypto Amber.

În articol, Aleksander Svetski a spus că multe corporații îmbrățișează blockchain pentru a arăta “cool” chiar dacă tehnologia nu își îndeplinește promisiunile de a elimina intermediarii în timp ce oferă securitate și imutabilitate.

El a respins multe dintre așa-numitele inovații blockchain, dezvăluite de companiile mari drept modernizări în stocarea de date și a proceselor business – și a avertizat că puține dintre aceste modernizări “vor ajunge să fie de folos cuiva înafară de organizațiile mari și interesele lor.”

Svetski a descris blockchain-ul că o “promisiune încălcată” și a întrebat de ce corporațiile cheltuie miliarde pe noile rețele când bitcoin “este cea mai folositoare rețea digitală pe care a cunoscut-o lumea.” El a scris:

“Bitcoin, pe lângă faptul că are o ahitectura unică a bazei de date (pe care unii o pot descrie drept blocuri de informații legate între ele) este sigură și inflexibilă pentru că are o moneda stabilită în protocol.”

El a explicat că valoarea monedei este legată de Securitate, cu fiecare participant la rețea care acționează economic vorbind, în interesul rețelei.

Svetski a adăugat că Bitcoin a reușit să supraviețuiască 10 ani într-un “mediu ostil” timp în care a devenit o rețea folosită pentru tranzacționarea trilioanelor de dolari, în timp ce blockchain a devenit un vehicul pentru adunarea de capital care nu are “nici o aplicare în lumea reală în sectoarele publice și private.” El a mai avertizat:

“Blockchain va avea o perioada dificilă odată ce oamenii realizează că regele este dezbrăcat.”

Articolul lui Svetski a fost publicat în timp ce prețul BTC continuă să crească. Bitcoin a trecut de nivelul de 12.000$ în primele ore ale zilei pe 26 Iunie.

Informațiile de la CoinMarketCap arată de asemenea că BTC a obținut dominația asupra pieței cu peste 60% pentru prima dată din Aprilie 2017.