Antreprenorii nigerieni aleg Bitcoin in defavoarea propriei monede nationale

Antreprenorii nigerieni aleg Bitcoin in defavoarea propriei monede nationale

Un număr tot mai mare de oameni de afaceri din Nigeria aleg să-și gestioneze afacerile utilizând moneda digitală Bitcoin în loc sa foloseasca Naira. Moneda națională a țării pare uneori mai volatila decât Bitcoin.

Pe măsură ce criptomonedele luptă pentru relevanță în întreaga lume, cetățenii nigerieni încep să utilizeze Bitcoin ca o alternativă la moneda proprie, Naira nigeriană. Dacă analizați rapid Naira pe TradingView, veți vedea rapid modul în care moneda își pierde valoarea în mod consecvent în ultimii 5 ani.

Ce înseamnă asta pentru piața de criptomonede

Având în vedere acest lucru, nu este deloc surprinzător că antreprenorii nigerieni aleg să folosească mai degrabă Bitcoin decât propria lor monedă. Un exemplu este Silas Okwoche, co-fondator al Nerve Mobile.

Inginerul achiziționa smartphone-uri Android din China prin Alibaba. Cu toate acestea, când naira nigeriană a căzut peste 15% față de chinezul yuan, riscul său s-a încheiat. În timpul nopții, produsul său a devenit prea scump pentru a se putea cumpăra și a revinde.

Un alt antreprenor nigerian, numit Temo, își achiziționează și el hardware-ul din China. Cu toate acestea, spre deosebire de Silas, acest om de afaceri tech-savvy folosește Bitcoin pentru a-și gestiona afacerile. Ori de câte ori este nevoie de hardware nou din China, Temo face schimb de Naira pentru Bitcoin prin intermediul LocalBitcoins.com.

Sau alege o piață similară peer-to-peer. Antreprenorii aleg de obicei sa tranzacționeze monede digitale pentru yuanul chinez. Ei susțin că taxele de schimb sunt mult mai scăzute decât metodele tradiționale, iar tranzacțiile se încheie cu mult mai rapid.

Când utilizează băncile, Temo trebuie să plătească taxe băncilor nigeriene și chinezești și probabil că va trebui să aștepte o săptămână pentru ca banii săi să fie disponibili.

BITCOIN e vazut ca un panaceu in zona relatiilor economice transfrontaliere dintre Africa si China

Un alt caz de succes nigerian este Soji, care lucrează ca designer web la Lagos. „Pot să folosesc Bitcoin pentru proiectele mele. Înseamnă că pot să investesc și să plătesc și pe oricine în prezent, cu excepția bătrânilor. În rest pe toți îi trimit spre Bitcoin. Dar unii oameni cred că este o înșelătorie în Bitcoin și se tem. Multi se tem de hackeri, deoarece mulți oameni nu știu cum să se protejeze online „, a spus Soji. Datorită criptomonedelor, Soji este acum capabil să achiziționeze bunuri și servicii online, cum ar fi gazduire web, unde anterior moneda nu a fost acceptată.

Toyosi, un comerciant cripto independent și un investitor din Lagos, consideră că majoritatea schemelor Ponzi au dispărut, iar Bitcoin începe să se stabilizeze. El este fondatorul companiei SureRemit, companie care folosește un jeton criptografic ca alternativă pentru trimiterea banilor în străinătate.

În timp ce adoptarea de către Nigeria a criptomonedelor ar putea să se întâmple mai repede decât am putea crede, este încă interesant să vedem cum vin oamenii cu moduri creative de a le folosi pentru a le ușura viața.

Banca Centrală a Nigeriei ar fi pus pe Bitcoin un pariu. Asta o dată, la un moment dat. Sunt zvonuri care spun că ar fi vrut să investească în ea. Dar nu s-a mai intamplat nimic. Nu s-a mai concretizat nimic. Dar acest lucru nu pare să-i împiedice pe tinerii antreprenori să-și urmărească visele.

Sursa: https://www.ccn.com