Austin Griffith, GetGitCoin: Rețeaua Ethereum va ajuta tările cu economia în dezvoltare

Austin Griffith, GetGitCoin: Rețeaua Ethereum va ajuta tările cu economia în dezvoltare

Eliberarea noului portofel Burner, dezvoltat de Austin Griffith, director de cercetare la GetGitcoin, a fost anunțată prima oara pe Twitter. Proiectul open-source se presupune că are drept scop să ajute la adoptarea în masă a Ethereum utilizând lanțul lateral xDAI.

De la Ethereum la Bitcoin

Austin Griffith, inginer de software și un entuziast Bitcoin, a declarat că proiectul ar ajuta țările cu economii in curs de dezvoltare să devină descentralizate utilizând rețeaua Ethereum.

El a adus argumente prin faptul că este greu să găsească bunuri importante în monedele emergente cu monedele tradiționale datorită faptului că valoarea monedelor lor fluctuează violent. El a mai afirmat că schimbul de valori este unul dintre cele mai bune aspecte ale spațiului Ethereum.

Portofelul se numește „Burner Wallet” și funcționează utilizând protocolul PoA [Proof of Authority] pe lanțul lateral xDAI pentru a converti token-urile dintr-un lanț în altul. Tranzacția are loc în mai puțin de cinci secunde, iar costurile sunt practic zero.

De la blockchain la cold wallet

Portofelul este destinat transferului sau schimbului de valori în tranzacțiile zilnice, deoarece este generat automat la vizitarea site-ului oficial „https://xdai.io„. Deoarece cheia privată este stocată într-un modul cookie si nu este sigură, este recomandat să folositi banii rămași într-o altacheie privată.

VITALIK BUTERIN: ETHEREUM SE PREGATESTE DE PROTOCOLUL POS PENTRU ETH 2.0

Vitalik a vorbit despre Casper, protocolul Proof Of Stake [POS] pe care platforma îl va folosi pentru upgrade-ul Ethereum 2.0. O întreagă echipă dedicată creării lui Casper  s-a implicat in acest proiect. Printre oamenii activati in acest upgrade s-a aflat si romanul Vlad Zamfir. Acesta a fost etichetat de catre Vitalik ca fiind „Fața lui Casper”.

El a vorbit despre noile upgrade-uri din perspectiva scalabilității. Prin conceptul de sharding Ethereum va realiza câștigurile de performanță necesare pentru a scala. Vitalik a mai precizat că au fost făcute îmbunătățiri în Mașina virtuală cu WebAssembly prin protocolul Ethereum [EWASM]. Acest protocol este un subset restrâns de WASM care urmează să fie utilizat pentru contracte în Ethereum.

VITALIK SI VIITORUL ETH 2.O

Vitalik a declarat că drumul spre POS a început în 2014, când a postat un articol pe un post pe blog în ianuarie. Postul a descris un algoritm numit Slasher, care a fost introdus ca un concept de bază în algoritmii Proof of Stake.

El a adăugat că ideea din spatele lui Slasher este că, dacă un individ este prins să facă ceva greșit, atunci poate fi dovedit și individul poate fi penalizat pentru eroare. Potrivit lui Vitalik, aceasta a fost o modalitate de a spori securitatea.

Ethereum si noile perspective pentru 2019

Vitalik Buterin, co-creatorul lui Ethereum, a sugerat în timpul unui interviu acordat presei centrale JoongAng din Coreea de Sud că extinderea lui Ethereum la capacitatea sa maximă cu Sharding și Plasma este de așteptat să dureze de la doi până la cinci ani.

Atingerea a sute de mii de tranzacții la un milion de tranzacții pe principala rețea Ethereum este posibilă, dar numai dacă Sharding și Plasma, cele două soluții majore de scalare dezvoltate de comunitatea dezvoltatorilor open source din Ethereum, sunt pe deplin integrate în rețea.

Zamfir a subliniat că scopul introducerii primei dovezi a conceptului de Sharding este de a educa dezvoltatorii în spațiu și de a începe într-o măsură mai mare procesul de implementare a Sharding-ului.

Sursa: https://ambcrypto.com