Autoritatea electorală din US urmează să aprobe planul candidatului la Congres de a elibera tokenuri Ethereum

Autoritatea electorală din US urmează să aprobe planul candidatului la Congres de a elibera tokenuri Ethereum

Un candidat la congres în Florida vrea să ofere tokenuri bazate pe Ethereum voluntarilor din campanie, într-un efort experimental de a le recompensa munca, și oficialii federali par gata să-i ofere aprobarea.

La sfârșitul lui Mai, campania lui Omar Reyes, care candidează în Districtul Congresional 22 din Florida în mod independent, a trimis o scrisoare către Comisia Federală Electorală (FEC) cerând permisiunea să “distribuie potențialilor voluntari și oricăror votanți interesați să participe în experimentul nostru, crypto.

Ideea este aceasta: tokenul Omar2020 este bazat pe standardul ERC-20, care permite crearea tokenurilor pe rețeaua Ethereum. Conform scrisorii de campanie a lui Reyes, genul de activități pe care doresc să le recomende includ înregistrarea ca voluntar, înregistrarea pe o listă pentru promovare prin poștă sau găzduirea evenimentelor oficiale de campanie.

Mai mult, scrisoarea trimisă de campanie evidențiază că tokenurile “nu au valoare monetară” și că tokenurile ar servi, defapt, ca o tabelă de scor digitală pentru voluntari. Pe măsură ce campania devine mai intensă “comitetul nostru ar dori să-i recompenseze pe voluntarii noștri cu cea mai mare cantitate de tokenuri (OMR) cu posibilitatea de a alege unul dintre cele trei cadouri ale aprecierii nostre, plătite de comitetul campaniei Omar2020.”

Un draft al unei opinii legale publicată pe 5 Iulie și atribuită liderului FEC, Ellen Weintraub indică faptul că oficialii își vor oferi aprobarea pentru acest experiment, notând că tokenurile sunt “similare cu suvenirurile tradiționale pentru campanii, precum stickere, semne decorative sau insigne” și că nu încalcă legea federală.

Așa cum este menționat în opinia legală:

“Comisia concluzionează faptul că Tokenurile OMR pot fi distribuite de Campanie către voluntari și suporteri că o motivație pentru a se angaja în activitățile de voluntariat întrucât acestea nu reprezintă o compensație; în loc, tokenurile OMR sunt similare cu suvenirurile tipice de campanie și nici o lege sau reglementare nu oprește un comitet de campanie din distribuirea de suveniruri de campanie susținătorilor sau voluntarilor”.

În scrisoarea de opinie, Weintraub a susținut că se așteaptă ca întregul consiliu al campaniei lui Reyes să raporteze orice taxe care survin din transferurile de tokenuri pentru a fi notate drept cheltuieli conform regulilor.