Banca Centrală din China a anunțat finlizarea proiectului criptomoneda națională

Banca Centrală din China a anunțat finlizarea proiectului criptomoneda națională

Banca Populară a Chinei (PBoC) a anunțat că moneda sa digitală „se poate considera a fi pregătită de lansare.”

Conform spuselor directorului adjunct din cadrul Pboc, Mu Changchun, dezvoltarea prototipului ce înglobează arhitectura de tip blockchain a fost încheiată cu succes după cinci ani de lucru.

Anunțul său făcut în cadrul Forumului China Finance 40 a fost publicat în cadrul site-ului instituției locale media, Shanghai Securities News în data de 10 august.

Sistem de operare cu două nivele

Mu a afirmat că emiterea unei criptomonede utilizând o tehnologie nealterată de blockchain ar fi greu de realizat în cadrul unui stat atât de mare așa cum este China întrucât intermediarii ar solicita realizarea de performanțe înalte luând în considerare concurența existentă pe piața cripto.

Criptomoneda va adopta un sistem de operare bifazic pentru a putea veni în întâmpinarea „complexității economice a statului chinez ce deține un teritoriu vast și o populație numeroasă.” Aceasta va implica PboC la nivel superior și băncile comerciale la nivel secundar. Conform relatărilor lui Mu, aceasta abordare va îmbunătăți nivelul de accesibilitate și rata de adopție în cadrul publicului și va promova procesul de inovare în rândul entităților comerciale.

De asemenea, criptomoneda Chinei a fost dezvoltată pentru a fi potrivită „unei scalări reduse a intermediarilor și unei frecvențe crescute a tranzacțiilor.”

O amenințare la adresa SUA?

PboC plănuiește să depășească SUA și Facebook cu al său proiect Libra, prin emiterea propriei criptomonede de vreme ce politicienii nord-americani încearcă activ să stopeze demersurile celor de la Facebook făcând referință la numeroasele îngrijorări existente în zona  reglementărilor financiare.

Rămâne totuși incert momentul în care se va lansa propriu-zis criptomoneda chineză.