Banca Europeană Centrală Solicită măsuri Legislative pentru reglementarea Libra

Banca Europeană Centrală Solicită măsuri Legislative pentru reglementarea Libra

Membrul executiv al consiliului Băncii Europene Centrale, Benoit Coeure, a spus că legislatorii financiari trebuie să acționeze rapid pentru a se pregăti pentru stablecoin-ul Facebook, Libra.

Conform Bloomberg, Coeure a argumentat duminică în Aix-en-Provence în sudul Franței că permiterea dezvoltării de noi servicii financiare și a claselor de active într-un vid legislativ este un lucru iresponsabil. El a concluzionat:

“Noi (legislatorii financiari) trebuie să ne mișcăm mai rapid decât am reușit să ne mișcăm până acum.”

După spusele lui Coeure, dezvoltarea activelor digitale a expus lipsurile din sistemul legislativ financiar actual, și subliniază tendința lentă a băncilor de adoptare a noilor tehnologii:

“Toate aceste proiecte sunt un semnal de alarmă pentru legislatori și autoritățile publice, întrucât ne încurajează să ne punem niște întrebări și ne-ar putea determina să îmbunătățim modul în care facem unele lucruri.”

Banca Centrală Europeană a abordat activele crypto în general cu precauție, cu un oficial bancar care a prezis că monedele digitale vor sfârși a fi “ceva neînsemnat” în Ianuarie. Banca a discutat posibilele benficii și dezavantaje ale monedelor digitale aparținând băncii.

Reacția lui Coeure este în rând cu predicțiile lui Jeremy Allaire, co-fondator și CEO al companiei de plăți Circle. Într-un interviu cu Bloomberg publicat săptămâna aceasta, Allaire a spus că el speră că Libra va provoca dezvoltarea politicilor naționale legate de activele digitale.

Săptămâna trecută, United States House of Representatives Committee on Financial Services a solicitat ca Facebook și partenerii săi să oprească dezvoltarea Libra. Cererea a venit după ce mai multe grupuri militante au trimis o scrisoare publică Congresului în care îi roagă să implementeze un cadru legal.