Binance CEO: Interzicerea de către guvernul SUA nu face decât ca moneda să fie și mai dorită

Binance CEO: Interzicerea de către guvernul SUA nu face decât ca moneda să fie și mai dorită

CEO-ul celui mai important mediu de schimb, Binance, a afirmat că postările de pe Twitter ale preșesintelui Donald Trump în legătura cu lumea cripto nu pot însemna decât un lucru benefic pentru industria criptovalutelor.

„Președintele SUA vorbește despre criptomonede”

Changpeng Zhao (CZ) a comunicat celor de la CNBC într-un interviu publicat în data de 23 iulie că indiferent de faptul că Trump a criticat această clasă de bunuri în cadrul uneia dintre retoricile sale, nu a acționat în niciun fel în direcția vătămării acestei industrii. Chiar din contră, publicitatea creată de către una dintre cele mai puternice figuri politice a Vestului este prin definiție un atu pentru lumea cripto:

„Până în acest moment, Trump nu a făcut nici un deserviciu și nici nu a adus vreun beneficiu, pur și simplu a afirmat că nu este un fan al acestei industrii. Faptul că a postat pe Twitter, precum și faptul că președintele american vorbește despre acest subiect, este un lucru bun.”

CZ chiar a creat un scenariu ipotetic conform căruia dacă Trump ar merge mai departe și ar interzice deținerea de criptomonede în SUA, clasa de bunuri ar ieși învingătoare:

„Criptomonedele ar supraviețui oricum în pofida acestei țări care se opune. Marea majoritate a țărilor ce încearcă să interzică Bitcoin își fac de fapt cetățenii să îți dorească și mai mult criptovaluta.”

De asemenea, CEO-ul a vorbit despre apariția sumei de 40 milioane de dolari obținută ca urmare a unui hack din portofelele electronice Binance argumentând că instituțiile financiare rămân în mod voit vinovate prin prisma faptului că  sunt extrem de opace atunci când vine vorba de astfel de incidente.

„Băncile sunt susceptibile acțiunilor hacker-ilor dar nu sunt transparente cu privire la cifre. Vedeți miliarde de dolari sub forma unor taxe plătite băncilor.Aceasta în comparație cu criptomonedele ce sunt mult mai transparente, un lucru foarte bun pentru utilizatori, aceștia fiind mereu conștienți de ceea ce se întâmplă.”

Trump postează pe Twitter iar organele de control își umflă mușchii

Înainte de lansarea afirmațiilor lui CZ, Brian Armstrong, CEO-ul unei alte platforme importante din domeniul schimbului, Coinbase, a menționat aceleași lucruri despre președintele Trump, afirmațiile lui Brian Armstrong fiind publicate în cadrul unei platforme ce permite realizarea de discuții pe marginea subiectului criptomonedelor.

“Obiectiv atins! Am visat de ani de zile ca un președinte al SUA să simtă la un moment dat nevoia să reacționeze la creșterea utilizării de criptomonede. ‘Întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi se vor lupta cu tine, iar în final vei câștiga’. Am ajuns direct la pasul 3.”

Să recapitulăm, Trump s-a declarat inițial ca nefiind un fan al criptomonedei considerând ca aceasta ar putea avea potențial de favorizare a unor acțiuni ilicite. Între timp, Capitol Hill coace platforma de socializare Facebook cu privire la subiectul lansării proiectului de criptomonedă Libra, punând accentul pe intimitate, încredere și conformitate cu reglementările. În afară de Statele Unite, și ministerele financiare G7 au emis recent atenționări privind propria lor percepție de potențial risc financiar al planurilor Facebook.