Totul despre Bitcoin Cash | Ghid complet

Noii veniți la Bitcoin (BTC) au sosit în timpul a ceea ce este, mai mult sau mai puțin, un timp extraordinar de complex pentru comunitatea Bitcoin propriu-zisă. Asta pentru că, în ultimii ani, o dezbatere amplă tehnică și politică s-a intensificat în spațiul cripto.

Această dezbatere amară a ajuns în vârf în anul 2017, sub forma unei bifurcații Bitcoin în 1 august, ceea ce înseamnă că a rămas Bitcoin și noul divizat Bitcoin Cash (BCH).

Situația dintre susținătorii BTC și BCH este încă incredibil de tensionată, fără nici un un fel de compromis în viitorul apropiat. Deci, de ce Bitcoin Cash? De ce a fost desprinsă în primul rând? Proiectul are merite inerente? Astăzi, vă vom arăta detaliile Bitcoin Cash, astfel încât să puteți ajunge la propriile concluzii.

On-Chain vs. Off-Chain  

Când este vorba despre dezbaterea Bitcoin Cash vs Bitcoin, aceasta este o dezbatere care scalează. Dacă sunteți suficient de nou încât să nu știți ce înseamnă scalarea, gândiți-vă că încercați să faceți tranzacțiile mai rapid și mai eficient, pe măsură ce bazele utilizatorilor cresc. 

Comunitatea Bitcoin Cash crede în scalarea în lanț, să spunem că au vrut să ridice dimensiunea blocului Bitcoin de la 1MB la 8MB pe termen scurt. Asta pentru că, înainte de 1 august, blocurile Bitcoin au început să atingă limita de 1MB cu consecvență fără precedent, ceea ce a dus la congestionarea și taxele mari pentru utilizatorii Bitcoin. Cresterea marimii blocului BCH, atunci, a atenuat acut astfel de congestii si taxe.

Pe de altă parte, comunitatea Bitcoin se străduiește în prezent să scaleze în afara lanțului, prin „off-chain”, ne referim la lanțurile laterale care sunt fixate pe blocul principal al blocului BTC. În acest sens, ideea de scalare este de a rula tranzacții în afara lanțului, astfel încât să se limiteze colmatarea lanțului principal. 

Bitcoin Core, poreclă pentru dezvoltatorii care, din toate punctele de vedere și scopuri, se află în prezent în fruntea comunității BTC și dezvoltă în prezent soluția de tip Lightning Network (LN) în afara rețelei. LN permite deschiderea canalelor de stat, care teoretic ar trebui să ofere tranzacții aproape instantanee în afara lanțului.

Dar comunitatea Bitcoin Cash disprețuiește în general LN, iar comunitatea Bitcoin simte același lucru în legătură cu creșterea dimensiunii blocului de 8MB al BCH. Deci, să încercăm să înțelegem de ce.

 

Ce este Bitcoin Cash: Cum a început? 

Ideea 1: Schimbarea formatului fiecărui bloc

Iată un exemplu din lumea reală: Gândiți-vă la scrierea fiecărei tranzacții Bitcoin pe o foaie de hârtie goală. În primul rând, va trebui să scrieți adresa portofelului atât a expeditorului, cât și a receptorului. Apoi, trebuie să scrieți semnăturile individuale pentru fiecare tranzacție. Gândiți-vă, acest lucru ar necesita destul spațiu pe foaia de hârtie!

Deci, un grup de dezvoltatori a sugerat separarea unei foi de hârtie în două. O coală de hârtie ar avea adresele expeditorului și ale receptorului, în timp ce cealaltă foaie ar conține semnăturile. În esență, deoarece pe hârtie ar fi mai mult spațiu, ar putea fi procesate mai multe tranzacții!


Ideea 2: Creșterea dimensiunii blocului

Un alt grup de dezvoltatori au crezut că aceasta a fost o idee proastă. De ce? Ei bine, deși modificarea formatului fiecărui bloc ar duce la creșterea vitezei de tranzacționare Bitcoin, ar fi doar o soluție temporară. Deci, atunci când rețeaua Bitcoin devine și mai populară, ar fi nevoie de o altă actualizare. Ei au crezut că cel mai bun mod de a rezolva problema vitezei Bitcoin este creșterea mărimii maxime a blocului.

Folosind același exemplu din lumea reală ca mai sus: Acum, imaginați-vă că foaia originală de hârtie era de 10 mm lungime. Aceasta este dimensiunea blocului. (În Bitcoin, aceasta era de 1MB.) S-a sugerat că, prin mărirea dimensiunii blocului, ar putea fi procesate mai multe tranzacții. Deci, s-au gândit să crească foaia de hârtie de 2 ori, sau până la 20 mm lungime! (2MB în cazul Bitcoin.) Ceea ce a permis marirea dimensiunii maxime a blocului.

Care idee a fost cea mai populară?

Ei bine, în cazul lui Bitcoin, nimeni nu poate face schimbări în sistem decât dacă majoritatea oamenilor sunt de acord. Deci, pentru a decide care opțiune a fost aleasă, s-a votat! Poți ghici care idee a câștigat? Ideea 1!

Idea 1 a primit 97% din voturi! Cu toate acestea, pentru a face această schimbare, sistemul trebuie să fie modificat puțin. Desigur, grupul de dezvoltatori care au preferat ideea 2 nu au fost mulțumiți de decizia finală. Deci, ei au decis să creeze Bitcoin Cash!


Ce face Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash a fost lansat oficial în august 2017. Tehnologia sa este foarte asemănătoare cu Bitcoin, și există, de asemenea, aceeași cantitate de monede – 21 de milioane.

Oricine a avut Bitcoin în ziua în care Bitcoin Cash a fost creat a primit automat Bitcoin Cash gratuit! Cei norocoși care aveau Bitcoin au primit Bitcoin Cash la o rată de 1: 1. Da, așa e! Dacă aveați 1 Bitcoin la momentul creării Bitcoin Cash, ați fi primit imediat 1 Bitcoin Cash. Scopul principal al Bitcoin Cash este acela de a fi folosit ca sistem de plăți. Aceasta înseamnă că, la fel ca și clientul original Bitcoin, oamenii pot trimite și primi fonduri. Cu toate acestea, tehnologia Bitcoin Cash permite perioade mult mai rapide de tranzacționare și comisioane de tranzacționare mai mici!

Mulți oameni au crezut că cei care au primit gratuit Bitcoin Cash l-ar vinde cât mai curând posibil, dar acest lucru nu a fost cazul. De când a fost lansat în august 2017, Bitcoin Cash s-a descurcat foarte bine. Acesta este în prezent în top 5 criptocurrency și este, de asemenea, listat pe Coinbase.

Fiind listate pe Coinbase este o afacere uriașă, deoarece acestea sunt cele mai populare și bine-cunoscute schimburi cripto din lume! Coinbase enumeră doar 4 criptomonede diferite, faptul că au afișat Bitcoin Cash îmbunătățește credibilitatea și conștientizarea în jurul proiectului.

Deoarece criptocurrency este încă în primele sale zile, nu există mulți comercianți care o acceptă încă, mai ales în comparație cu Bitcoin. Cu toate acestea, deoarece Bitcoin Cash devine din ce în ce mai popular, noii comercianți încep să o accepte ca metodă de plată.

Există un site foarte cool numit AcceptBitcoinCash care enumeră toți comercianții diferiți care vă permit să utilizați Bitcoin Cash. Acestea includ locuri de cazare, muzică, cazinouri, parfumuri, produse de fitness, haine și multe altele! Ghici ce? Dacă locuiți în Africa de Sud, puteți plăti chiar și pentru consultanță juridică cu Bitcoin Cash!

Cum cumpăr Bitcoin Cash?

Deși nu mai trebuie să întrebați „Ce este Bitcoin Cash”, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a cumpăra!

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un schimb de brokeri. Cel mai popular dintre acestea este Coinbase, pentru că este grozav pentru începători. Puteți cumpăra Bitcoin Cash utilizând moneda Fiat prin intermediul cardului de credit / debit sau prin contul dvs. bancar.

Cum este minat Bitcoin Cash?

Ca și celelalte criptomonede, Bitcoin Cash este descentralizat. Aceasta înseamnă că nicio persoană sau autoritate nu are control asupra rețelei.

Cu toate acestea, pentru ca un sistem descentralizat să funcționeze, este necesar ca nodurile (calculatoarele) să verifice tranzacțiile.

Deci, cum sunt verificate tranzacțiile? Persoanele cunoscute ca mineri utilizează puterea de calcul pentru a rezolva ecuațiile matematice pe rețeaua blockchain. Odată ce un nod din rețea rezolvă ecuația matematică, verifică un bloc de tranzacție, primește o recompensă pentru verificarea tranzacției. Această recompensă, în cazul mineritului Bitcoin Cash, este o monedă Bitcoin Cash.

Astăzi, însă, devine din ce în ce mai greu să câștigi bani din minerit. Există atât de multă concurență încât numai cei care pot genera cantități uriașe de putere de calcul sunt recompensați. Pentru a genera suficientă putere de calcul pentru a deveni un miner de succes, trebuie să investești o mulțime de bani! (Și vorbesc despre zeci de mii.)

Cu toate acestea, există și alte opțiuni pentru începători! Există ceva numit „piscină minieră” … aici vă veți alătura unei rețele de alți mineri. Împreună, combinați puterea dvs. de calcul pentru a încerca să rezolvați ecuațiile matematice pentru a câștiga premiul Bitcoin Cash. Dacă piscina minieră verifică cu succes o tranzacție Bitcoin Cash, recompensa este împărțită în mod egal între participanți!

Ce este Bitcoin Cash: Concluzie

Dacă citiți acest ghid de la început până la sfârșit, nu mai trebuie să vă întrebați „Ce este Bitcoin Cash?”. În schimb, ar trebui să înțelegeți bine de ce a fost creat și cum funcționează! Deci, ce credeți despre ghidul nostru „Ce este Bitcoin Cash”? Credeți că dezvoltatorii au luat decizia corectă de a crea Bitcoin Cash? Sau preferați vechiul Bitcoin?

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN BITCOIN CASH

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

 

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele: