CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Bitcoin este Batman

Bitcoin este Batman

Un alt mod de a privi concepția filosofului Craig Warmke despre Bitcoin ca substanță fictivă.

Potrivit filosofului Craig Warmke, Bitcoin este practic Batman.

Ei bine, s-ar putea să-mi iau un pic de libertate cu argumentul lui Warmke.

Profesorul asistent de filozofie la Universitatea Northern Illinois și membru al colectivului de cercetare cripto Resistance Money are o lucrare viitoare care susține că Bitcoin este o poveste colectivă, iar în scrierea acesteia participă toți cei din rețea. 

Cu toții discutăm la nesfârșit „Ce este Bitcoin” și nu pare că nici măcar maximaliștii s-au stabilit pe un răspuns consensual.

Concepția lui Warmke despre Bitcoin ca o ficțiune colectivă este, dacă nu altceva, nouă în corpusul de explicații.

Rețineți că argumentul de aici nu spune că Bitcoin este ca o poveste.

El spune că este o poveste, care se întâmplă să aibă valoare și în lumea reală. Nu este atât de greu de înțeles, așa cum vom vedea.

Bitcoin este o poveste și bitcoin (BTC, -0,84%) este subiectul principal al poveștii. Ca majoritatea poveștilor, devine destul de plictisitor pe parcurs. Este povestea emiterii de noi bitcoin și apoi trecerea de la un portofel la altul – pentru totdeauna. Intriga este: Bitcoin se mișcă în Bitcoin. Scăpărător!

Rețeaua Bitcoin folosește scrierea (codul) pentru a descrie ceva fără corespondență externă și totuși are valoare. Aceasta este ficțiune. După cum spune Warmke spre sfârșitul lucrării, „Dacă bucata de cod din blockchain-ul Bitcoin care descrie o mișcare a bitcoinului nu este ea însăși acea mișcare, unde are loc mișcarea, tranzacția? Nicăieri – sau oriunde, în funcție de modul în care te gândești la asta… Bitcoin este o substanță fictivă. ”

În concepția sa, minerii sunt editori, iar nodurile sunt arbitri. Proprietarii de portofele au dreptul de a scrie, dar numai atât timp cât au ceva bitcoin fictiv despre care să compună o propoziție, iar singurul lucru pe care îl poate spune propoziția este cât de mult bitcoin merge la un anumit portofel.

Dar…ficțiune?

Așadar, permiteți-mi să vă dau modul meu de a gândi despre lucrarea lui Warmke prin intermediul Caped Crusader: ajută la explicarea de ce Bitcoin este ca Batman ™. Batman este, de asemenea, un obiect fictiv în cadrul unei povești. De fapt, este o poveste extrem de valoroasă. „Batman” din 1989 a stârnit o senzație de cultură pop globală și a câștigat peste 400 de milioane de dolari la box-office. Trilogia filmului „Cavalerul întunecat” a avut un venit de 2,5 miliarde de dolari pentru Warner Bros., doar la box-office și asta doar din încasări recente, doar din filme.

Caped Crusader tipărește bani pentru proprietarii săi din cărți, jucării și alte suporturi media din 1939. Bate asta, Satoshi!

Ceea ce nu-și dau seama cei ce nu sunt fanii cărților de benzi desenate este că valoarea lui Batman a persistat parțial, deoarece povestea sa continuă să crească (la fel ca a lui Bitcoin).

Povestea lui Batman continuă în fiecare lună, peste toate paginile DC Comics, unde apare de imposibil de multe ori în numeroase titluri, noi bucăți de poveste apărând în fiecare săptămână.

Bob Kane și Bill Finger sunt creditați cu inventarea lui Batman, dar legenda sa a crescut pe măsură ce nenumărați scriitori, artiști și editori adaugă la masiva mitologie a lui Batman.

Fiecare poveste despre Batman devine efectiv un pic de istorie „reală”. De fapt, fiecare lucru care se întâmplă în orice carte de benzi desenate DC face parte din istoria lumii în care trăiește Batman, iar aceste istorii sângerează frecvent una în cealaltă.

Odată ce o carte de benzi desenate cu super-eroi DC este publicată, aceasta devine canon și orice alt scriitor poate relua povestea din locul în care a rămas, chiar dacă este făcută în paginile unui alt titlu. Termenul de artă în benzi desenate pentru aceasta este „continuitate”. Este un alt mod de a spune „istoria unei lumi fictive”.

„NE PLACE O POVESTE ÎN CARE UN PERSONAJ NE SURPRINDE, DAR DOAR DACĂ NE SURPRINDE ÎNTR-UN MOD CARE ÎNCĂ SE SIMTE CORECT.”

Cu alte cuvinte, scriitorii și artiștii au ceva de genul drepturilor de scriere în povestea colectivă a unui univers de benzi desenate, dar, la fel ca în Bitcoin, există limitări.

Scriitorii și artiștii sunt ca portofelele din concepția lui Warmke, adăugând propoziții în registrul Batman.

Dar editorii sunt ca nodurile bitcoin. Sarcina lor este, parțial, să se ferească de erorile de continuitate din istoria lui Batman (asigurându-se că o nouă poveste nu contrazice una veche, de exemplu) și să se asigure că se menține consensul în jurul lui Batman.

Există un număr infinit de povești Batman, dar acel set infinit nu este nelimitat.

Dacă un scriitor a venit într-o zi cu un scenariu în care Bruce Wayne a decis să deschidă mai mult un magazin de flori decât să lupte împotriva criminalității, m-aș aștepta ca editorul să respingă acea poveste.

O astfel de poveste, s-ar putea spune, ar rupe consensul despre personajul lui Batman. Ne place o poveste în care un personaj ne surprinde, dar numai dacă ne surprinde într-un mod care încă se simte corect. Aceasta este partea consensului. „Batman: Caped Chrysanthemum Curator” ar surprinde cititorii într-un mod rău.

Având în vedere cadrul Warmke aici, evident, DC Comics este editorul lui Batman, echivalentul său al unei rețele miniere (mult mai centralizată). Diamond Comics Distributors este internetul său, rețeaua de distribuție Batman.

Ambele foarte valoroase

Această rețea menține ceea ce face Batman ™ să avanseze, o poveste care continuă să crească. Este o poveste mult mai interesantă decât citirea registrului Bitcoin.

Și din diferite motive, aceste povești au o valoare reală în lumea reală. Dar sunt totuși povești.

La sfârșitul zilei, acesta este un argument ontologic cu privire la ceea ce înseamnă pentru existența unui lucru, iar Warmke a construit aici un model provocator de gândire care ar putea genera un consens în jurul acestei „este” întrebări despre Bitcoin.

Data viitoare când oamenii vă întreabă: „Ce este Bitcoin?” le puteți spune: „Este o poveste scrisă colectiv de toți deținătorii de bitcoin. Devine mai valoros cu cât știu mai mulți oameni despre asta, ajută la scrierea ei și cu cât povestea continuă”.

Inevitabil, ei vor contracara: „Cum are sens asta?”

La care suntem predispuși să spunem ceva de genul: „Uite, și banii sunt o ficțiune colectivă”. De obicei, este considerat un fel de clișeu de la nivelul colegiului – sună gol de fiecare dată.

Dar acum puteți spune: „Evident, este la fel ca Batman”. Asta ar trebui să le atragă atenția.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.