Bitcoin: Gigantul Bitmain anuntă o generație nouă de echipamente de mining

Bitcoin: Gigantul Bitmain anuntă o generație nouă de echipamente de mining

Bitmain, firma principală de exploatare a bitcoin și cea mai valoroasă companie din industria de cripto, a anunțat că va lansa săptămâna aceasta următoarea generație de mineri de cipuri integrate (ASIC).

Într-un tweet publicat recent, compania de la Beijing a declarat că va începe să ia precomenzi pentru Antminer S15 și Antminer T15 – dispozitivele de generație viitoare mult așteptate în linia de platformă minieră Bitcoin.

Viitorul Bitmain, viitorul Bitcoin

Atât S15, cât și T15 – succesoarele Antminer S9 și Antminer T9, prezintă noile chips-uri ASIC de 7nm ale lui Bitmain, pe care CEO-ul Jihan Wu la dezvăluit în septembrie la World Summit Mining Digital. Cipul, BM1391, prezintă îmbunătățiri semnificative ale eficienței față de linia anterioară, iar Bitmain a declarat că poate atinge un consum maxim de consum de energie de 42W / TH. Totuși, rata de consum a minerilor asamblați va fi oarecum mai ridicată, iar firma nu a lansat încă detalii privind specificațiile exacte ale dispozitivului.

Bitmain susține că dispozitivele, care pot fi deținute de BitTorrent (BTC), bani de tip bitcoin (BCH) și alte cripto compatibile cu protocolul SHA256, prezintă insight-uri importante. Asta chiar dacă rivalii Ebang și Bitfury au previzualizat dispozitive care vor obține probabil o eficiență mai mare.

Bitmain, după cum a raportat CCN, a făcut recent publicarea pe Bursa de Valori din Hong Kong (HKEX) într-o ofertă care se așteaptă să fie cea mai mare din istoria industriei, cel puțin până când Coinbase decide să urmeze o IPO în viitor .

Noile tehnologii si viitorul zonei de mining

Contrar rapoartelor anterioare, totuși, se pare că Bitmain își poate continua listarea publică dintr-o poziție de necesitate – nu de putere. BitMEX Research a estimat că firma a pierdut 400 milioane USD în al doilea trimestru, în parte datorită investițiilor exagerate în numerar cu performanță redusă, precum și prognozelor de piață prea optimiste care au lăsat compania să stea pe o cantitate mare de hardware care este din ce în ce mai dificil de valorificat.

Compania Bitmain, alături de alți producători mari de minerit, a putut complica perspectivele firmei, în condițiile în care noile politici comerciale adoptate de administrația Trump au lovit minerii de cripto din China.

OPERATIUNI DE MINING PENTRU ETH ?

BTC.com, care a produs 21% din totalul BTC nou-minate în ultimele 12 luni și care în prezent reprezintă mai mult de 16% din totul de bitcoin, a anunțat că a deschis un bazin de minining pentru ETH.

Noul pool va susține inițial atât clasa ETH, cât și cea de ETC (Clasic Ethereum), iar utilizatorii vor avea capacitatea de a schimba între cele două cripto pentru a spori rentabilitatea.

Deoarece contractele sunt percepute pe linii de coduri executate și minerii sunt recompensați pentru hash dedicat folosind GHOST, Ethereum oferă mai multe stimulente de recompensă diferite pentru a contribui la puterea hash în rețea„, a declarat Zhuang Zhong, directorul bazinului minier al BTC.com.

„Sperăm să extindem rețeaua Ethereum prin transmiterea acestor recompense prin sistemul nostru FPPS. Motivul? Pentru a oferi cele mai bune marje de recompensă împreună cu dezvoltarea produselor noastre. Asta inseamna ca ne așteptăm ca operațiunile miniere să crească la 12% din totalul ETH-urilor în următoarele 12 luni „.

BTC.COM IN CONTEXT

BTC.com este una dintre cele două bazine miniere deținute de Bitmain, producătorul dominant al hardware-ului minier ASIC. La începutul acestui an, Bitmain a lansat primele ASIC-uri compatibile cu algoritmul de extracție Ethash, care anterior a fost exploatat în principal cu chips-uri GPU de uz general.

Anunțul a determinat o dezbatere aprinsă în cadrul comunității Ethereum cu privire la faptul dacă criptarea ar trebui să fie însoțită de rezistența ASIC. În special, BTC.com a mai spus că nu este îngrijorată de tranziția planificată a lui Ethereum la Casper, un algoritm de consens al Proof-of-Stake (PoS), care va înlocui modelul său actual de consens, fiind asigurat de Proof of Work (PoW) algoritmul Ethash.

Comentând planurile BTC.com pentru momentul în care Ethereum începe migrarea către PoS, Zhuang Zhong a spus: „Tehnologia ne permite să găzduim o piscină minieră în modul PoS. Aceasta va crește complexitatea pentru a proiecta o astfel de piscină, deoarece minerii trebuie să depoziteze eterul în bazinul minier.

Sursa: ccn.com