Bitfinex își vor partea din plăcinta IEO

Bitfinex își vor partea din plăcinta IEO

Exchange-ul Bitfinex și compania înrudită Ethfinex își lansează platforma Inițial Exchange Offering (IEO) Tokinex.

Cuprins

După spusele ambelor companii, prima vânzare de pe Tokinex va fi anunțată pe 23 Mai și va avea loc pe 13 Iunie.

„Explicația a ceea ce înseamnă să fii un exchange a evoluat odată cu maturizarea pieții criptomonedelor. A devenit un întreg ecosistem, și nu mai este limitat doar la tranzacționarea activelor virtuale” – Jean Louis van der Velde, CEO-ul Bitfinex și Ethfinex.

Aceștia au adăugat și că produsele care se califică vor fi taxate doar dacă vânzarea este încununată de succes, și că acestora le sunt oferite o lista duală de exchange.

Cum participi

Pentru a participa la prima vânzare, utilizatorii vor trebui să se logheze pe Tokinex cu un cont nou sau deja existent al Bitfinex&Ethfinex, și să treacă de procesul de verificare pentru prima vânzare din dată de 23 Mai. Așa cum este deja obișnuit pentru platformele IEO existente, investitorii din US nu pot participa nici pe Tokinex în vânzări de token-uri.

Cu această mișcare, Bitfinex și Ethfinex se alătură altor exchange-uri precum Binance, OKEx, Bittrex și Gate.io, care au deja propriilor platforme IEO.

IEO și ICO

Diferența majoră dintre IEO și ICO (initial coin offering) este că atât dezvoltatorul proiectului cât și investitorii facilitateaza tranzacțiile printr-o terță parte- un exchange. Aceasta acționează că un garant și supraveghează întreg procesul. De asemenea, în acest caz, dezvoltatorii nu mai sunt obligați să facă verificarea KYC (know your customer).

Între timp, Bitfinex a scris recent că a reușit să strângă 1 miliard de dolari într-o vânzare privată a token-ului lor LEO. A început să fie tranzacționat pe exchange alaltăieri, pe 20 Mai.

Procesul

Bitfinex și stablecoin-ul companiei, Tether, sunt încă prinse într-o dispută legală cu biroul Procurorului General al New York-ului. Procurorul General acuză operatorul că ar fi acoperit împrumuturi și de folosirea greșită a 851 de milioane de dolari într-un caz în care este implicată o companie din Panama, Crypto Capital.