Bitfinex plănuiește să lanseze suport pentru rețeaua Lightning pentru stablecoin-ul Tether

Bitfinex plănuiește să lanseze suport pentru rețeaua Lightning pentru stablecoin-ul Tether

Exchange-ul Bitfinex dorește să listeze stablecoin-ul USDT operat de firma sora Tether pe rețeaua Lightning Network (LN).

Așa cum relatează site-ul, șeful tehnologiei de la Bitfinex, Paolo Ardoino, a spus ziarului că se plănuiește lansarea USDT pe LN mai târziu anul acesta. Pentru a atinge acest obiectiv, firma s-a alăturat proiectului cu sursă deschisă RGB.

Așa cum raportează cei de la GitHub, proiectul RGB este „complet gratuit, open-source, non-profit și orientat către efortul comunității, promovat de către rețeaua BHB și îndreptat spre dezvoltarea standardelor și a celor mai bune practici pentru a elibera, transmite și deține active non-bitcoin bazate pe Bitcoin”. The block l-a menționat pe Ardoino comentând pe dezvoltare, spunând că este „unul dintre cele mai cool lucruri” la care firma a participat până acum.

CTO-ul companiei a spus mai târziu că Bitfinex vrea să contribuie la dezvoltarea LN. O postare publicată de Tether în Aprilie 2017 arată modul în care compania avea deja planuri pentru un stablecoin în acel moment.

Tether a anunțat că a format un parteneriat cu firma EOS, părinte al Block.one, pentru a-și lansa stablecoin-ul pe blockchainul EOS.

Recent, s-a vehiculat că gigantul social media Facebook este în discuții cu exchange-uri cripto majore din USA pentru a-și lansa propriul stablecoin numit Globalcoin.