Bitfinex și Tether răspund în fața unui judecător din New York, urmează apeluri

Bitfinex și Tether răspund în fața unui judecător din New York, urmează apeluri

Bitfinex și Tether au răspuns în fața judecătorului Joel Cohen din cadrul New York Attorney General (NYAG),  ca urmare a unor cazuri aflate pe rol împotriva celor două companii.

Cohen a respins sugestia Bitfinex de a renunța la acest caz datorită lipsei de jurisdicție, iar NYAG va continua să urmărească în instanță companiile prin intermediul Martin Act.

Bitfinex a făcut cunoscut răspunsul dat instanței  de judecată în cadrul unui articol publicat pe blogul companiei în data de 20 august. Companiile își mențin punctul de vedere afirmând că acuzațiile formulate la adresa lor sunt nefondate și că vor continua procesul apelând la toate mijloacele pe care le au la îndemână.

Alegațiile  NYAG

În luna aprilie, NYAG a depus plângere împotriva companiilor iFinex, Bitfinex și Tether susținând faptul că acestea au fraudat investitori newyorkezi ascunzând o pierdere de 850 de milioane de dolari în cadrul platformei de schimb Bitfinex.

Letitia James, Attorney General a afirmat:

„În urma investigației pe care am desfășurat-o a a reieșit faptul că operatorii din cadrul platformei Bitfinex, ce controlează de asemenea și activitatea de promovare a monedelor virtuale, s-au implicat în acțiuni de mușamalizare a unei aparente pierderi de 850 de milioane de dolari americani aparținând unui partener și constând în fonduri ale companiei.”

Jurisdicția este cheia

Ca un caz separat de cel prezentat mai sus, Justice of the High Court of England and Wales Matthew Nicklin, a deschis un proces de calomnie întrucât curtea de judecată nu deținea jurisdicția necesară. Craig Wright a deschis un proces împotriva lui Roger Ver, CEO în cadrul Bitcoin Cash (BCH) și Bitcoin.com. Wright este un om de știință din domeniul ciberneticii ce a declarat că el este de fapt Satoshi Nakomoto – creatorul criptomonedei Bitcoin – un element cheie din cadrul unui alt proces
al acestuia aflat pe rol.