Bitmain acuză un proiect din zona criptomonedelor de imitație

Bitmain acuză un proiect din zona criptomonedelor de imitație

Bitmain, producătorul de echipamente hardware destinate criptominării, a acuzat un proiect criptovalutar aflat în desfășurare de folosire frauduloasă a numelui său de marcă în cadrul campaniei de promovare pentru produsul denumit Mangocoin (MNG).

În cadrul unui articol publicat în data de 9 august în cadrul blogului companiei, Bitmain a anunțat că a descoperit în mod întâmplător faptul că numele său a fost folosit în mod fraudulos în vederea vânzării produsului numit Bitmain Cloud Miner precum și în promovarea de Mangocoin. Astfel, fraudatorii s-au prezentat drept compania Bitmain și au promovat produsele, aplicații și software, în cadrul site-ului deținut.

Pe cale de consecință, Bitmain a avertizat publicul său că Mangocoin și conturile aferente, aplicațiile web și grupurile dedicate din cadrul aplicațiilor tip messanger, nu sunt canale sau platforme ce aparțin companiei, specificând clar că Bitmain nu se află în spatele MNG ca dezvoltator.

Compania a spus și că au fost făcute demersuri legale în vederea protejării drepturilor companiei și ale utilizatorilor produselor sale:

„Dorim să reamintim clienților și potențialilor noștri clienți să fie întotdeauna atenți la identificarea corectă a furnizorului atunci când achiziționează produse și să aibă mereu în vedere pericolul existenței promoțiilor false, sesiunilor ilegale de stângere de fonduri, fraudelor și al altor feluri de activități ilegale desfășurate prin intermediul Internetului.”

Conform unor știri publicate în luna iulie, fraudatori cibernetici au trimis emailuri false suținând că acestea sunt transmise din partea instituții britanice, Financial Conduct Authority, conținând reclame ce promovau investițiile în bunuri cripto.

În luna ianuarie, broker-ul din mediul online din Japonia, Monex Group, deținătorul companiei de exchange criptovalutar Coincheck ce a căzut pradă unor atacuri din partea hackerilor, a avertizat de existența unei noi activități ilicite prezentate drept având legătura cu compania sa. Nu au fost dezvăluite prea multe detalii în legătură cu aceasta, ci doar că potențiale victime au primit apeluri telefonice din partea unei entități denumită „Monex Coin Management”.