BlockFi a obținut 18,3 milioane de dolari într-o acțiune de strângere de capital

BlockFi a obținut 18,3 milioane de dolari într-o acțiune de strângere de capital

Afacerea de tip startup a celor de la BlockFi a primit suma de 18,3 milioane de dolari americani în cadrul strângerii de capital tip Series A, rundă desfășurată de către compania Valar Ventures, conform unui anunț făcut în cursul zile de marți.

BlockFi, compania ce oferă împrumuturi în criptomonede Bitcoin și Ether a obținut 18,3 milioane de dolari într-o acțiune de strângere de capital

Companiei Valar, deținută în parte de către Peter Thiel, de altfel co-fondator și în cadrul PayPal, i s-au alăturat Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys, Akuna Capital, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek, Avon Ventures și PJC. Investiția celor de Valar este prima în sfera afacerii criptomonedelor, ulterior existând doar investiții efectuate în domeniul fintech, cum este cazul firmei Transferwise, a fost anunțat într-un articol de presă.

Conform unei declarații date de companie, BlockFi plănuiește ca următoare destinație a capitalului, propriul produs. Principalul produs al firmei, depozitele de bitcoin tip yield-bearing afost lansat în luna martie a acestui an. Pe lânga acest tip de serviciu, BlockFi oferă de asemenea împrumuturi în moneda bitcoin.

Vorbind acum de participarea la strângerea de capital Series A, acționarul majoritar în cadrul  Valar, James Fitzgerald, a afirmat că cei de la BlockFi contribuie la aducerea criptomonedelor în sfera cotidianului.

„Suntem extrem de încântați să îi ajutăm pe cei de la BlockFi să construiască mijloacele necesare pentru utilizarea acestui tip de bunuri aflat în plină ascensiune.”

Runda de finanțare Series A sosește la doar cinci luni de la lansarea serviciului de împrumuturi tip yield-bearing bitcoin.

Luând în considera un procent estimat al ratei dobânzii de 6,2%, serviciul a reușit colectarea a 25 de milioane de dolari americani sub forma de depozite realizate, aceasta începând de la lansarea sa din luna martie. Până la sfârșitul lunii aprilie, mai mult de 50 de milioane de dolari au fost depuși în conturile purtătoare de dobândă ale BlockFi.

Nivelul cel mai ridicat al ratei dobânzii a fost totuși redus în cazul celor mai mari conturi deschise în luna respectivă. Conturi cu depozite aferente deținând sume mai mari de 25 de Bitcoin sau 500 Ether înregistrează dobânzi reduse cu două procente din media calculată anual.