Brexit-ul trimite Bitcoin direct în stratosferă

Brexit-ul trimite Bitcoin direct în stratosferă

  • Factorii geopolitici au devenit catalizatori puternici pentru criptomoneda Bitcoin
  • Neclintitul Brexit creează condițiile propice pentru o creștere puternică a Bitcoin

Chiar dacă Bitcoin se află încă la un nivel mult sub vârful său de 20.000 de dolari americani atins la finalul lui 2017, există experți ce susțin faptul că această criptomonedă deține potențialul necesar pentru a înregistra din nou o creștere semnificativă. Aceasta se datorează faptului că instabilitatea geopolitică și incertitudinea din zona macroeconomiei se fac din ce în ce mai mult resimțite.

Conform celor spuse de către Nicholas Gregory, CEO în cadrul companiei de tip blockchain CommerceBlock, BTC ar putea bifa un nou maxim chiar înainte de 2020:

„Bitcoin și-a redescoperit potențialul în cursul acestui an prin existența unor multiple mini-creșteri, iar neînduplecatul Brexit ar putea fi martor la un fenomen masiv de descătușare a  potnțialului Bitcoin. O desprindere fără drept de apel din cadrul UE nu ar crea doar tumult și volatilitate în rândul a două valute fiat principale ci ar declanșa și o criză de identitate a sistemului global, aceasta de vreme ce contingența și vulnerabilitatea principalelor monede fiat sunt acum foarte expuse.”

Această poziție este împărtășită și de către Nigel Green, chief executive în cadrul firmei de consultanță financiară, deVere Group. Acesta a atras atenția asupra faptului că Bitcoin are tendința de a crește în timpul perioadelor de incertitudine politică sau economică, ceea ce îl transformă într-un bun de protecție în final.

Tranzacțiile dintre SUA și China precum și politica monetară globală sunt considerate a fi factori cheie ce au stat în spatele creșterii Bitcoin din acest an. Nicholas Gregory atrage atenția asupra unui alt factor de risc ce ar putea cauza crearea unei piețe de tip bull în lumea criptomonedelor.

Marea Britanie este pe punctul de a părăsi definitiv UE și riscul ca această hotărâre să fie definitivă crește de la o zi la alta.

Odată sosit anul 2020, ne așteptăm la o creștere semnificativă a instabilității economice și politice ce va avea ca urmare acordarea unui statut de bunuri de siguranță criptomonedelor.