CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

CARDANO | GHID COMPLET

Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ieșit este Cardano. Similar cu Ethereum, Cardano este o platformă de contracte inteligente, cu toate acestea, Cardano oferă scalabilitate și securitate prin arhitectura stratificată.

­­Abordarea Cardano este unică în acest domeniu, deoarece este construită pe baza filozofiei științifice și a cercetării academice. În acest ghid, vom examina câteva dintre cele mai interesante inovații pe care Cardano le aduce.

Originile lui Cardano

Cardano a fost conceptualizată de Charles Hoskinson, care se întâmplă să fie unul dintre co-fondatorii lui Ethereum.

În timp ce Ethereum face o treabă admirabilă ca o platformă de contracte inteligente, în opinia lui Hoskinson, este o tehnologie de a doua generație care necesită o evoluție. Ceea ce face Cardano extrem de remarcabil este cantitatea mare de îngrijire care intră în întreținerea sa. Există trei organizații care lucrează cu normă întreagă pentru dezvoltarea și îngrijirea Cardano.

Unele dintre ele sunt 

  • Fundația Cardano
  • IOHK
  • Emurgo

În 2015, împreună cu Jeremy Wood, Hoskinson a fondat IOHK (Input Output Hong Kong). IOHK este o companie de cercetare și dezvoltare care sa angajat să utilizeze inovațiile de tip peer-to-peer pentru a construi servicii financiare accesibile pentru toți “. Ei au fost contractați să construiască, să proiecteze și să întrețină Cardano până în 2020.

În cele din urmă, avem Emurgo. Emurgo este o companie japoneză care “dezvoltă, sprijină și promovează societăți comerciale care doresc să-și revoluționeze industria folosind tehnologia blockchain”. O mare parte din finanțarea IOHK provine dintr-un contract de 5 ani cu Emurgo.

Aceste trei organizații lucrează în sinergie pentru a se asigura că dezvoltarea Cardano se desfășoară într-un ritm bun. Deci, acum vă gândiți probabil de ce a fost cerut Cardano în primul rând. Cardano se descrie ca un blockchain de generația a treia. Să vedem ce înseamnă asta?

Cele Trei Generații ale Blockchain-ului Potrivit lui Charles Hoskinson.

Generația 1: Bitcoin și transferul de bani

Bitcoin a fost creat pentru că toată lumea punea aceleași întrebări. Va fi posibil să se creeze o formă de bani care să poată fi transferată între două persoane fără intermediari? Va fi posibil să se creeze un ban descentralizat care să poată funcționa pe ceva de genul blockchain?

Satoshi Nakamoto a răspuns la aceste întrebări atunci când a creat bitcoin. În sfârșit, am avut un sistem monetar descentralizat, care poate transfera bani de la o persoană la alta.

Cu toate acestea, a existat o problemă cu bitcoin, aceasta este o problemă care o au toate tehnologiile blockchain de prima generație. Acestea au permis numai tranzacțiile monetare, nu a existat nicio modalitate de a adăuga condiții acelor tranzacții.

Alice îi poate trimite lui Bob 5 BTC, dar nu poate impune condiții acelor tranzacții. De exemplu, nu i-ar fi putut spune lui Bob că va primi banii numai dacă ar îndeplini anumite sarcini. Aceste condiții ar necesita scripturi extrem de complicate. Sa cerut ceva pentru a face procesul mai ușor

Generarea 2: Ethereum si contractele inteligente Ce este un contract inteligent?

Contractele inteligente vă ajută să faceți schimb de bani, proprietăți, acțiuni sau orice alte valori într-un mod transparent, fără conflicte, evitând în același timp serviciile unui intermediar..

Ethereum, de la Vitalik Buterin este cel mai utilizat din această generație. Ei au arătat lumii modul în care blocul poate evolua de la un simplu mecanism de plată la ceva mult mai semnificativ și mai puternic. Cu toate acestea, această generație a avut și unele probleme.

Pe măsură ce tot mai multe cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain au apărut, ele au devenit din ce în ce mai acceptate. Problema a fost totuși, că aceste generații de blockchain nu aveau într-adevăr dispoziții bune pentru scalabilitate. În același timp, sistemul de guvernare al acestor blocuri nu era într-adevăr atât de bine gândit. În acest caz, diviziunea Ethereum și Ethereum Classic, conform lui Hoskinson, este un exemplu clasic de guvernare proastă. Aici intră a treia generație.

Generația 3: Cardano  

Hoskinson știa că tehnologia blockchain trebuie să evolueze și mai mult. A luat elementele pozitive din primele două generații de blocuri și a adăugat câteva elemente ale sale. Rezultând Cardano.  Cele trei probleme pe care Cardano a vrut să le rezolve sunt: ScalabilitateInteroperabilitateDurabilitate După cum am menționat anterior, Cardano este unic în sensul că este construit pe filosofia științifică și pe cercetările academice evaluate de mai mulți colegi. Toate ingineria folosită are scopul final de a avea un “Cod de asigurare ridicat”. Acest lucru este făcut pentru a creste calitatea codului utilizat. Acest lucru, conform lui Hoskinson, va împiedica discutiile viitoare cum ar fi dezbinarea ETH-ETC.

Filosofia Cardano  

Echipa Cardano dorește să adere la un set de principii și filosofii. Ei nu s-au prezentat cu o foaie de parcurs sau cu o hârtie albă. În schimb, ei s-au concentrat pe adoptarea unei “colecții de principii de proiectare, a celor mai bune practici de inginerie și a căilor de explorare”.

Următoarele lor principii sunt preluate direct de pe site-ul Cardano.

  1. Separarea contabilității și a calculului în diferite straturi
  2. Implementarea componentelor de bază în cod funcțional modular
  3. Grupuri mici de cadre universitare și dezvoltatori care concurează cu cercetări evaluate de colegi
  4. Utilizarea intensă a echipelor interdisciplinare, inclusiv utilizarea rapidă a experților InfoSec
  5. Repetarea rapidă între documentele albe, implementarea și cercetarea nouă necesară pentru a corecta problemele descoperite în timpul examinării
  6. Dezvoltarea capacității de a actualiza sistemele post-implementate fără a distruge rețeaua
  7. Dezvoltarea unui mecanism de finanțare descentralizat pentru activitatiile viitoare
  8. O perspectivă pe termen lung privind îmbunătățirea designului cripto, astfel încât acestea să poată funcționa pe dispozitive mobile cu o experiență rezonabilă și sigură
  9. Aducerea părților interesate mai aproape de operațiile și întreținerea cripto
  10. Recunoscând necesitatea de a contabiliza mai multe active în același registru
  11. Învățarea de la cele aproape 1.000 de altcoins prin integrarea unor caracteristici care au sens


Problema tehnologia proof-of-work

După cum se dovedește, există destul de multe probleme cu tehnologia proof-of-work.

În primul rând, proof-of-work este un proces extrem de ineficient din cauza cantității foarte mari de energie pe care o consumă.Oamenii și organizațiile care își pot permite ASIC-urile mai rapide și mai puternice au, de obicei, șanse mai mari de exploatare decât celelalte.Ca urmare a acestui fapt, bitcoin nu este la fel de descentralizat cum vrea să fie. Să verificăm graficul de distribuire a hashrate:

După cum puteți vedea, ~ 75% din volumul de distribuție este împărțită între 5 piscine miniere!

Din punct de vedere teoretic, aceste mari bazine miniere pot pur și simplu să se alăture unul altuia și să lanseze 51% din rețeaua Bitcoin.  Deci, pentru a rezolva aceste probleme, Ethereum s-a indreptat catre solutia Proof of Stake.

Ce este Proof-of-Stake?

Proof-of-Stake va face virtual întregul proces minier și va înlocui minerii cu validatori. Acesta este modul în care procesul va funcționa: Validatorii vor trebui să blocheze unele dintre monedele lor ca miză.După aceasta, vor începe validarea blocurilor. Înseamnă că, atunci când descoperă un bloc pe care ei îl cred că pot fi adăugați în lanț, îl vor valida prin plasarea unui pariu pe ea.Dacă blocul este atașat, validatorii vor primi o recompensă proporțională cu pariurile lor. 

Cardano: cum funcționează democrația lichidă?

Este un sistem care tranzitează fluid între democrația directă și democrația reprezentativă.

Procesul are următoarele caracteristici:

  • Oamenii pot vota direct
  • Oamenii pot delega responsabilitățile lor de vot unui delegat care poate vota asupra politicilor lor pentru ei
  • Delegații înșiși își pot delega responsabilitățile de vot unui alt delegat care poate vota în numele lor. Această proprietate în care un delegat își poate numi propriul delegat se numește tranzitivitate
  • Dacă o persoană care și-a delegat votul nu-i place votul pe care delegații l-au ales, atunci ei pot pur și simplu să-și reia votul și să voteze singuri politica.

Deci, care sunt avantajele democrației lichide?

  • Opinia fiecărei persoane individuale contează și joacă un rol în crearea definitivă a politicilor
  • Pentru a deveni un delegat, tot ce trebuie să faci este să câștigi încrederea unei persoane. Nu au nevoie să cheltuiască milioane de dolari în campaniile electorale scumpe. Din acest motiv, bariera la intrare este relativ scăzută
  • Din cauza opțiunii de a oscila între democrația directă și cea delegată, grupurile minoritare pot fi reprezentate mai corect
  • Are un model scalabil. Oricine nu are timp să voteze asupra politicilor sale poate pur și simplu să-și delege responsabilitățile de vot.

Cardano ICO  

Cardano ICO a strâns aproximativ 62 milioane de dolari.  Token-ul Cardano este numit Ada după Ada Lovelace, un matematician din secolul al XIX-lea, recunoscut ca primul programator de calculator și fiica poetului Lord Byron.

Cardano: Concluzie

Cardano nu este construit numai pe o filozofie solidă, ci și pe știința hardcore. Acest lucru oferă în sine o marjă semnificativă față de concurenții săi. În plus, faptul că cineva ca Charles Hoskinson conduce această companie adaugă mai multă credibilitate. Va trebui să așteptăm și să vedem până în 2019 dacă pot să-și îndeplinească toate promisiunile lor mărețe.

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN CARDANO

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactivele și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele:

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.