CE ESTE BITCOIN? UN GHID PAS CU PAS PENTRU INCEPĂTORI

Dacă vreți să știți ce este Bitcoin, cum îl puteți obține și cum vă poate ajuta, fără a vă pierde în detalii tehnice, acest ghid este pentru dvs. Acesta va explica modul în care funcționează sistemul, cum îl puteți folosi pentru a face profit, si care escrocherii să evitați. De asemenea, vă va îndruma către resurse care vă vor ajuta să stocați și să utilizați primele monede digitale.

Ce este Bitcoin pe scurt?

Nu e de mirare că Bitcoin a apărut în 2008, imediat după ocuparea Wall Streetului, care a acuzat băncile mari că utilizau inutil banii împrumutătorilor, au reprimat clienții, au manipulat sistemul și au perceput taxe foarte mari. Pionierii Bitcoin au vrut sa pună vânzătorul responsabil pentru tranzatie, sa elimine intermediarul, să anuleze comisioanele de dobândă și să facă tranzacțiile transparente, să elimine corupția și să reducă comisioanele. Ei au creat un sistem descentralizat, unde puteai controla fondurile tale și știai ce se întâmplă. Bitcoin a ajuns departe într-un timp relativ scurt. În întreaga lume, companiile de la REEDS Jewelers, un mare lanț de bijuterii din SUA, la un spital privat din Varșovia, Polonia, care acceptă moneda.

Afaceri de miliarde de dolari, cum ar fi Dell, Expedia, PayPal și Microsoft, accepta de asemenea moneda. Site-urile web o promovează, publicații precum Bitcoin Magazine își publică știrile, forumurile discută despre criptocurrency și își comercializează monedele. Are interfața de programare a aplicațiilor (API), indexul prețurilor și rată de schimb.   Printre probleme se numara hackerii care accesează conturile, volatilitatea ridicată și întarzierile tranzacțiilor. Pe de altă parte, oamenii din țările din lumea a treia pot găsi in Bitcoin cel mai bun canal de a trimite si de a primi bani.

CE ESTE BITCOIN IN PROFUNZIME? 

În cel mai simplu mod, Bitcoin este, fie monedă virtuală, fie referință la aceasta tehnologie. Puteți efectua tranzacții prin cec, transfer sau numerar. De asemenea, puteți utiliza Bitcoin (sau BTC), unde trimiteți cumpărătorului semnătura dvs., care este o linie lungă de cod de securitate criptată cu 16 simboluri distincte. Achizitorul decodează codul cu smartphone-ul său pentru a obține criptocurrency. Altcumva zis, criptocurrency este un schimb de informații digitale care vă permite să cumpărați sau să vindeți bunuri și servicii. Tranzacția își câștigă securitatea și încrederea, funcționând pe o rețea de computere peer-to-peer, similară sistemului Skype sau BitTorrent, un sistem de partajare a fișierelor.

Proprietățile Bitcoin-ului de tranzacționare:

1.)  Ireversibil: după confirmare, o tranzacție nu poate fi inversată. De nimeni. Și nimeni înseamnă nimeni. Nu tu, nu banca, nu președintele Statelor Unite, nu Satoshi, nu minerul tău. Nimeni. Dacă trimiteți bani, îs trimiși. Punct. Nimeni nu vă poate ajuta, dacă v-ați trimis fondurile către un scammer sau dacă un hacker le-a furat de pe computer. Nu există un backup de siguranță.

2.)  Anonimitate: Nici tranzacțiile, nici conturile nu sunt legate de identitățile lumii reale. Veți primi Bitcoins pe așa-numitele adrese, care sunt lanțuri aleatoare de aproximativ 30 de caractere. Deși este de obicei posibil să se analizeze fluxul tranzacțiilor, nu este în mod necesar să se coreleze identitatea utilizatorilor reali cu acele adrese.

3.)  Rapid și global: tranzacția este propagată aproape instantaneu în rețea și este confirmată în câteva minute. Deoarece se întâmplă într-o rețea globală de computere, locația dvs. fizică nu conteaza. Nu contează dacă îi trimit un Bitcoin vecinului meu sau lui cineva din cealaltă parte a lumii.

4.)  Siguranță: Fondurile Bitcoin sunt blocate într-un sistem de criptografie publică. Numai proprietarul cheii private poate trimite criptocurrency. Criptografia puternică și magia numerelor mari fac imposibilă spargerea acestei scheme. O adresă Bitcoin este mai sigură decât Fort Knox.

5.)  Permisivitate: Nu trebuie să cereți nimănui voie ca să puteți folosi  criptocurrency. Este doar un software pe care toată lumea îl poate descărca gratuit. După ce l-ați instalat, puteți primi și trimite Bitcoins sau alte criptomonede. Nimeni nu te poate împiedica. Nu există portar

Unde pot gasi Bitcoins?

Puteți obține primii Bitcoini din oricare dintre aceste locuriȘ Coinbase și Coinsquare în SUA și Canada, și BitBargain UK și Bittylicious în Marea Britanie.Un Bitcoin ATM (sau un schimb de cripto) unde puteți schimba bitcoins sau bani pentru o altă cripto moneda. Resurse: Cele mai bune pariuri sunt BTER și CoinCornerUn serviciu clasificat unde puteți găsi un vânzător care vă va ajuta să faceți schimb de bitcoins pentru bani. Resurse: Cel mai bun site este LocalBitcoins. Ai putea vinde un produs sau un serviciu pentru bitcoins. Resurse: Site-uri ca Purse.Aveți grijă! Bitcoin este notoriu pentru escrocherii, așa că înainte de a utiliza orice serviciu, căutați recenzii de la clienți anteriori sau postați-vă întrebările pe forumul Bitcoin.

Cum functionează Bitcoin? 

Fără a intra în detaliile tehnice, Bitcoin lucrează într-un vast registru public, numit și blockchain, în care toate tranzacțiile confirmate sunt incluse în așa-numitele „blocuri”. Pe măsură ce fiecare bloc intră în sistem, acesta este difuzat în interfața peer-to- peer pentru utilizatori pentru validare. În acest fel, toți utilizatorii sunt conștienți de fiecare tranzacție, care împiedică furtul și dublarea cheltuielilor, unde cineva cheltuiește aceeași monedă de două ori. Procesul ajută de asemenea utilizatorii să aibă încredere în sistem.

„Spre deosebire de monedele tradiționale, emise de băncile centrale, Bitcoin nu are autoritate monetară centrală. În schimb, este susținută de o rețea de calculatoare de la peer-to-peer, alcătuită din calculatoarele utilizatorilor, asemănătoare rețelelor care stau la baza BitTorrent, un sistem de partajare a fișierelor și Skype, un serviciu audio, video și de chat.

Bitcoin-urile sunt generate matematic deoarece computerele din această rețea execută sarcini grele de decodare a numerelor, o procedură cunoscută sub numele de „minerit” Bitcoin.  Matematica sistemului Bitcoin a fost creată astfel încât devine din ce în ce mai dificilă de-a lungul timpului, iar numărul total care poate fi exploatat vreodată este limitat la aproximativ 21 de milioane. Prin urmare, nu există nicio modalitate pentru o bancă centrală de a emite un flux de noi Bitcoins și de a le devaloriza pe cele aflate deja în circulație.”

Cum pot sa-mi stochez Bitcoin-urile? 

Pentru a vedea cum funcționează sistemul, imaginați-vă pe cineva numită Alice, care încearcă pentru prima oară Bitcoins. Se înscrie pentru un portofel de criptomonede pentru a-și pune bitcoin-urile.

Portofelele Bitcoin Există trei aplicații diferite pe care Alice le-ar putea folosi.

Client complet – Acesta este un server de e-mail autonom care gestionează toate aspectele procesului fără a se baza pe serverele terțelor părți. Alice ar controla întreaga tranzacție de la început până la sfârșit. În mod evident, acest lucru nu este pentru începători.

Client ușor – Acesta este un client de e-mail autonom care se conectează la un server de poștă electronică pentru a accesa o cutie poștală. Acesta ar stoca Bitcoin-urile lui Alice, dar are nevoie de un server deținut de o terță parte pentru a accesa rețeaua și a efectua tranzacția.

Client web – Acesta este opusul „clientului complet” și seamănă cu webmail-ul prin faptul că se bazează total pe un server terță parte. Partea terță o înlocuiește pe Alice și îi administrează întreaga tranzacție.Veți găsi portofele care vin în cinci tipuri principale: Desktop, mobil, web, hârtie și hardware. Fiecare dintre acestea are avantajele și dezavantajele sale.

Cum cumpăr si vând chestii cu Bitcoins? 

Iată un lucru amuzant despre Bitcoins: nu lasă urme fizice, precum dolarii. Tot ceea ce aveți sunt doar înregistrări ale tranzacțiilor între diferite adrese, cu solduri care cresc și scad înregistrările care sunt stocate în blocuri. Pentru a vedea cum funcționează procesul, să revenim la Alice.

Exemplu de tranzacție Bitcoin Alice vrea să folosească Bitcoin pentru a cumpăra pizza de la Bob. Îi trimite „cheia privată”, o secvență privată de litere și numere, care conține tranzacția sursă a monedelor, suma și adresa portofelului lui digital. Această „adresă” ar fi o altă, de data aceasta, secvența publică de litere și numere. Bob scanează „cheia” cu smartphone-ul său pentru a o decoda. În același timp, tranzacția lui Alice este transmisă tuturor participanților la rețea (denumite „noduri”) pe registrul său și, aproximativ zece minute mai târziu, este confirmată printr-un proces cu anumite reguli tehnice și de afaceri denumite, numit „minerit”. Acest proces „minerit” îi oferă lui Bob un punctaj pentru a ști dacă trebuie sau nu să continue tranzacția lui Alice.

Ce este Mineritul? 

Mineritul, sau procesarea păstrează siguranța procesului Bitcoin adăugând cronologic noi tranzacții (sau blocuri) în lanț și păstrându-le în coadă. Blocurile sunt decupate deoarece fiecare tranzacție este finalizată, codurile sunt decodificate, și bitcoin-urile trec sau sunt schimbate. Minerii pot genera, de asemenea, bitcoini noi folosind software special pentru a rezolva problemele criptografice. Aceasta oferă o modalitate inteligentă de a emite monede și oferă, de asemenea, un stimulent pentru ca oamenii să mineze.

Recompensa este convenită de toți cei din rețea, dar este, în general, 12,5 bitcoins, precum și taxele plătite de utilizatorii care trimit tranzacțiile. Pentru a preveni inflația și pentru a menține sistemul ușor de manevrat, până în anul 2040 nu poate exista decât un număr total fixat de 21 de milioane de bitcoins (sau BTC), deci „puzzle-ul” devine din ce în ce mai greu de rezolvat.

Ce trebuie să știu pentru a-mi proteja Bitcoin-urile? 

Iată patru sfaturi care vă vor menține bitcoin-urile in siguranță.

Așa cum ați face cu un portofel obișnuit, stocați numai cantități mici de bitcoin pe computer, mobil sau server pentru utilizări de zi cu zi și păstrați restul fondurilor dvs. într-un mediu mai sigur. Faceți o copie de siguranță a portofelului în mod regulat și criptați portofelul sau smartphone-ul cu o parolă puternică pentru al proteja de hoți (deși, din păcate, nu împotriva hardware-ului sau a software-ului keylogging).Stocați unii bitcoini într-un portofel offline deconectat de la rețea pentru a vă asigura o securitate suplimentară.

Gândește-te la asta ca la o bancă, în timp ce, în general, țineți doar puțini bani in portofel. Actualizați software-ul. Pentru o protecție suplimentară, utilizați funcțiile Bitcoins pentru mai multe semnături, care permite unei tranzacții să solicite mai multe aprobări independente.Petrecând puțin timp pe parcursul acestor pași vă pot economisi mulți bani.

Vă recomandăm Nano Ledger S – Hardware Wallet

Nano Ledger S este la fel de sigur ca celelalte două portofele hardware. Este popular datorită prețului relativ scăzut de 65 USD față de concurenții săi. Fiind mai mică decât KeepKey, este mai portabil și mai ușor de purtat. Este un portofel hardware care vine la un preț foarte competitiv.

Ce altceva trebuie să știu?

Protejați-vă adresa: deși identitatea dvs. de utilizator în spatele adresei dvs. rămâne anonimă, Bitcoin este cea mai publică formă de tranzacție cu oricine din rețea văzând soldurile dvs. și istoricul tranzacțiilor.Acesta este motivul pentru care trebuie să modificați adresele Bitcoin cu fiecare tranzacție și să vă protejați adresa. De asemenea, puteți utiliza mai multe portofele în scopuri diferite, astfel încât soldul și istoricul tranzacțiilor să rămână în proprietatea celor care vă trimit bani. Scorul de confirmare: După cum sa spus, veți primi un scor de confirmare de aproximativ 10 minute înainte de a efectua achiziția. Portofelele diferite se citesc diferit.

Taxele și reglementările guvernamentale: Guvernele și municipalitățile locale solicită să plătiți venituri, vânzări, salarii și impozite pe câștigurile de capital valoroase – care includ și bitcoins.Statutul juridic al Bitcoin variază de la o țară la alta, în timp ce unii îi interzic în continuare utilizarea. Regulamentele variază de asemenea cu fiecare stat. De fapt, începând din 2016, statul New York este singurul stat cu o regulă bitcoin, denumită în mod obișnuit BitLicense.

Care sunt dezavantajele lui Bitcoin? 

Bitcoin a inceput cu stângul, susținând o persoană apocrifă,Satoshi Nakamoto ca fondator. Nakamoto nu a fost găsit niciodată. În ceea ce privește mai multe preocupări practice, hacking-ul și înșelătoriile sunt normele. Se întâmplă cel puțin o dată pe săptămână și devin tot mai sofisticate. Complexitatea software-ului Bitcoin și volatilitatea monedei sale îi descurajează pe mulți să-l folosească, în timp ce tranzacțiile sale sunt frustrant de lente.Va trebui să așteptați cel puțin zece minute ca rețeaua dvs. să aprobe tranzacția. Recent, unii utilizatori Reddit au raportat că așteaptă mai mult de o oră pentru ca tranzacțiile lor să fie confirmate.

Înșelătorii de care sa vă feriți 

Cele mai tipice escrocii Bitcoin sunt schemele Ponzi, escrocherii de minat, portofele înșelătoare și schimburi frauduloase.

  • Înșelătoriile Ponzi: înșelătoriile Ponzi sau programele de investiții cu randament ridicat, vă atrag cu un interes mai mare decât rata de piață predominantă (de exemplu, 1-2% pe zi) în timp ce redirecționați banii către portofelul hoțului.
  • Înșelătoriile prin minare: Aceste companii se vor oferi sa mineze cantitati foarte mari de bitcoini pentru tine. Va trebui să le plătiți. Aceasta este ultima data când vă vedeți banii (fără nici un bitcoin minat, bineînțeles).
  • Înșelătorie prin Bitcoin exchange: Acestea oferă beneficii care nu sunt oferite de portofelele bitcoin normale, cum ar fi, procesare prin PayPal / Card de Credit sau rate mai bune de schimb.
  • Înșelătorie prin portofele false: Acestea sunt similare cu portofelele online, dar cu o diferență. Îți vor cere banii. Dacă hoților le convine suma de bani, aceasta va fi ultima data cand vă vedeți depozitul de bani. Adresa, cu alte cuvinte, duce către ei, mai degrabă decât la tine.

Care sunt avantajele Bitcoin? 

Cel mai bun lucru despre Bitcoin este că acesta este descentralizat, ceea ce înseamnă că puteți soluționa tranzacțiile internaționale fără a vă deranja cu rate de schimb și taxe suplimentare.

Bitcoin nu are interferențe și manipulări guvernamentale, deci nu există niciun sistem Federal care să majoreze ratele dobânzilor. Este, de asemenea, transparent, deci știi ce se întâmplă cu banii tăi tot timpul. Puteți incepe sa acceptați Bitcoin instantaneu, fără a investi banii și energia în detalii, cum ar fi crearea unui cont de comerciant sau cumpărarea de hardware de procesare a cărților de credit. Bitcoin nu poate fi falsificat, nici clientul dvs. nu poate cere o rambursare.

Nu e de mirare că utilizatorii îl numesc Bitcoin ca fiind „Money 2.0” sau că Bill Gates îl numește „a techno tour de force.”

Tyler Winklevoss, co-creator al Facebook, a spus:

 

Rick Falkvinge, Fondator Swedish Pirate party, a prezis că:

According to John McAfee, Founder of McAfee:   

 

 

 

 

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN BITCOIN

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

 

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele: