Dash | GHID COMPLET

Dash (anterior Darkcoin și Xcoin) este o criptocurrency din generația lansată în 2014. Moneda cu obiectivul principal de a efectua plăți a fost preluată de la Litecoin și ulterior a fost rebrandată în Dash în anul 2015.

Numele Dash derivă din amestecul cuvintelor „Digital” și „Cash”. Proiectul a fost lansat pe 18 ianuarie 2014, ca Xcoin (XCO) de către fondatorul Evan Duffield. Numele a fost ulterior modificat în „Darkcoin” înainte de a fi schimbat în Dash acum trei ani.

Dash este construit prin tehnologia blockchain, pe care o utilizează Bitcoin, cu toate acestea, s-au făcut unele îmbunătățiri semnificative.

Schimbarea ideologiei sale a condus la transfoQrmarea criptomonedei în cea de-a paisprezecea criptomonedă cu un capital de piață de 1,8 miliarde de dolari. Există 8,194,505 DASH în circulație și o ofertă maximă de 18,900,000 DASH.

Rezolvarea problemei de scalare Bitcoin

Echipa Dash încearcă să rezolve multe din problemele inerente Bitcoin prin accelerarea tranzacțiilor, oferind o mai mare confidențialitate financiară și dezvoltând un sistem descentralizat de guvernanță și finanțare.

Dash a reușit să obțină ceea ce Bitcoin nu era capabil să facă. Fondatorul Dash  Evan Duffield a inventat conceptul de masternod și a fost primul care a mobilizat tehnologia pentru DASH. Dash (DASH) folosește algoritmul x11 (un algoritm hibrid Proof-of-Stake (PoS) / Proof-Work (PoW)) cu adăugând tehnologia masternodes.

Ce sunt Dash Masternodes (MN)?

Masternodes face parte dintr-o rețea de nivel secundar care permite tranzacții instant și private DASH. Masternodes de tip Dash sunt acordate nodurilor care transportă cel puțin 1k DASH drept „asigurare” și oferă nodurilor drepturi speciale de vot și de tranzacționare. Masternodes primesc o recompensă pentru investiția facută, stocare și putere de calcul.

Rețeaua de plăți Dash beneficiază de următoarele rezultate ca urmare a masternodes: 

 1. Tranzacții instant (caracteristica InstantSend)
 2. Tranzacții anonime (caracteristică PrivateSend)
 3. Gestiunea descentralizată a DASH
 4. Dash Evolution (portofel descentralizat online cum ar fi PayPal)

Utilizări ale Dash (DASH) 

Dash a fost proiectat ca o criptocurrency de tip peer-to-peer. Tehnologia sa de tip masternode permite monedelor digitale DASH să funcționeze la fel ca și în numerar, cu tranzacții instant și private. Echipa Dash a făcut o treabă extraordinară dezvoltând tehnologia de bază a monedei, asigurând în același timp siguranța că oamenii o folosesc și o adoptă. Un număr tot mai mare de comercianți acceptă deja moneda digitală.

Plăți zilnice

Datorită serviciului InstaSend, Dash poate fi folosit pentru plățile zilnice și poate concura cu companiile cărții precum Visa, MasterCard și cu PayPal. Cu o tehnologie puternică care este deja implementată, adoptarea Dash poate crește în țările cu sisteme monetare slabe.

InstantSend – Masternodes permit tranzacții instantanee, deoarece acționează ca intermediar descentralizat al rețelei Dash. Odată ce o tranzacție este difuzată printr-un masternod, aceasta este instant verificată și comunicată întregii rețele, unde mai târziu este confirmată oficial în întregul lanț.

Plăți private 

Cu tehnologia PrivateSend, persoanele fizice și companiile pot efectua plăți private dacă vor sau dacă trebuie să facă acest lucru. Această tehnologie face de asemenea Dash (DASH) o monedă hibridă de confidențialitate.

PrivateSend – Este a doua facilitate care permite tranzacțiilor să se întâmple anonim în rețeaua Dash. Această caracteristică adaugă confidențialitate tranzacțiilor, astfel încât tranzacțiile nu pot fi urmărite înapoi, nici identitatea utilizatorilor dezvăluită lumii.

Dash Core și Dash Labs Team

Dash – o organizație autonomă descentralizată (DAO)

Dash este primul proiect care este într-adevăr descentralizat din interior. Tehnologia blockchain și masternods nu este doar descentralizată, ci și guvernarea proiectului este descentralizată.

Dash a fost proiectat cu un „model de autoguvernare și autofinanțare”. Această structură permite rețelei să crească, să prospere și să se îmbunătățească durabil.

Evan Duffield (fondator)

Evan Duffield este creatorul Dash. După ce a folosit Bitcoin, a vrut să rezolve viteza de confidențialitate și tranzacție a Bitcoin, dar susține că dezvoltatorii Bitcoin Core nu ar fi fuzionat un astfel de cod, ceea ce l-a determinat să înceapă Dash în ianuarie 2014.

Ryan Taylor (CEO)

Ryan Taylor a fost fostul director de finanțe pentru Dash înainte de preluarea postului de CEO. Taylor a contribuit în mod decisiv la Dash de la jumătatea anului 2014, a fost un analist al fondurilor speculative și a lucrat anterior ca asociat la McKinsey, înainte de a se alătura proiectului.

Bob Carroll (CTO)

Carroll a venit la bord la începutul acestui an cu o bogată experiență. A lucrat anterior ca CIO al Universității din Phoenix, precum și la Informix Software, North America Systems Engineers și Everspring, timp de peste douăzeci de ani.

Glenn Austin (CFO)

Directorul financiar al Dash a fost asociat la Citigroup, înainte de a se deplasa la Morgan Stanley pentru a deveni vicepreședinte la banca de investiții. El a fost, de asemenea, un director la UBS înainte de a se deplasa pentru a deține o serie de poziții de conducere senior la Chain IQ, o firmă de consultanță din UBS.

Caracteristicile Dash

 • Tipul de monedă: similar cu Bitcoin și Litecoin, Dash este o criptocurrency care poate fi minata, cu o cantitate totală de circa 18,9 milioane de monede.
 • Platforma: Dash a fost lansată pe propria platformă în 2014, deși utilizează același cod sursă ca Bitcoin. DASH este moneda nativă a rețelei Dash, care este acum utilizată pentru a efectua plăți mai rapide și mai sigure.
 • Viteza de tranzacționare: Dash InstantSend permite plăți instantanee (~ 4 secunde) datorită tehnologiei masternods. Blocurile sunt la distanță de 2.62 minute.
 • Tranzacții pe secundă: ~ 56 tranzacții pe secundă (estimare)
 • Protocolul: Dash (DASH) folosește algoritmul x11 (un algoritm hibrid Proof-of-Stake (PoS) / Proof-Work (PoW)) cu adăugarea tehnologiei masternods.
 • Confidențialitate: PrivateSend este o opțiune care trimite plăți Dash private și anonim prin intermediul masternodurilor.
 • Securitate: Dash este o rețea de plăți descentralizată, asigurată de un număr estimat de 4500 de servere găzduite în întreaga lume.
 • Portofel nativ: Dash Core este portofelul nativ. Este disponibil pe toate platformele.

Parteneriate Dash

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai active proiecte din spațiul criptocurrency. Vrea cu adevărat să devină lider în spațiul de plăți și a atras cu succes mii de comercianți.

Multe dintre parteneriatele lui Dash sunt centrate pe a face ca Dash să fie acceptat pe scară largă.

Iată câteva parteneriate notabile:

GoCoin

Dash a colaborat cu GoCoin într-o mișcare care a integrat moneda în platforma sa. Parteneriatul permite utilizatorilor GoCoin să folosească Dash pentru a plăti pentru produse și servicii pe site-uri populare cum ar fi Cheapair.com, RE / MAX.com, Movietickets.com și Lionsgate.com.

Strike Social

Parteneriatul cu Strike Social a îmbunătățit acoperirea Dash ca o formă alternativă de plată. Este un parteneriat foarte important pentru criptocurrency de când Strike Social este acum cea mai mare firmă de optimizare a anunțurilor pe YouTube și partener în managementul social media plătit pentru peste 500 de agenții și mărci.

BlockCypher și NREL

Un nou parteneriat între BlockCypher și Laboratorul Național de Energii Regenerabile din cadrul Departamentului Energiei din Statele Unite (NREL) ar permite ca Dash să fie utilizat pentru schimburile de energie electrică de la egal la egal. Acest parteneriat a dat dovadă de faptul că Dash a devenit primul în cadrul unei platforme de împărțire a energiei bloc-agnostic pentru a maximiza eficiența și a reduce la minimum costurile rețelei energetice din SUA.

Cum funcționează Dash

Dash monede funcționează similar cu Bitcoin și Litecoin. Cu toate acestea, spre deosebire de Bitcoin, care utilizează rețelele cu un singur nivel, Dash utilizează rețele pe două niveluri.

Primul nivel este proiectat în mod similar cu Bitcoin și permite unui utilizator să trimită tranzacții în rețea. Minerii preiau de acolo și înregistrează tranzacțiile pe blocuri. Dash este cu un pas inainte, conține si tehnologia masternods. Masternods sunt servere speciale care adaugă viteză, confidențialitate și descentralizare rețelelor.

Masternods (MN)

Un masternod Dash este acordat unui nod care poartă 1k DASH ca „asigurare” și permite caracteristici speciale în rețeaua Dash. Operatorii Masternodes sunt recompensați pentru investițiile lor și pentru puterea de calcul. Rețeaua de plăți Dash beneficiază de următoarele rezultate ca urmare a masternodurilor: 

 1. Tranzacții instant (caracteristica InstantSend)
 2. Tranzacții anonime (caracteristică PrivateSend)
 3. Gestiunea descentralizată a DASH
 4. Dash Evolution (portofel descentralizat online cum ar fi PayPal)

Masternods în rețeaua Dash pot fi configurate de oricine deține cel puțin o mie de monede DASH și care îndeplinesc următoarele criterii:

 • 1.000 garanții DASH
 • 1 adresă IP dedicată
 • 23/24 ore de funcționare

Sistemul descentralizat masternods oferă confidențialitatea necesară pentru tranzacțiile din rețeaua Dash. Un utilizator din rețeaua Dash poate acționa ca un auditor pentru a se asigura că integritatea blocului este menținută fără a compromite confidențialitatea celorlalți.

Mastersul efectuează funcțiile PrivateSend și InstantSend și câștigă o recompensă de 45% din tranzacție. Există aproximativ 4500 de masters în peste 37 de țări de pe glob, ceea ce asigură un nivel ridicat de descentralizare, deoarece este aproape imposibil ca un singur utilizator să obțină controlul asupra tuturor masternodurilor.

Ce este Dash InstantSend?

Acest lucru, de asemenea, este cunoscut sub numele de tranzacții instant și este o tehnologie care permite tranzacțiilor să fie confirmate în mai puțin de cinci secunde folosind Dash. Caracteristica generează o blocare imediat ce o tranzacție se efectuează.

Această blocare se asigură că monedele DASH utilizate în tranzacție nu pot fi folosite pentru o altă tranzacție în același timp și respinge orice încercare de a cheltui tranzacțiile blocate. Cu toate acestea, folosind această funcție, masternodes percepe taxe mai mari pentru procesarea acestor tranzacții. 

Ce este Dash PrivateSend?

Această caracteristică permite utilizatorilor să trimită fonduri în mod privat prin amestecarea lor între mai multe alte tranzacții. Acest lucru a fost denumit anterior DarkSend când proiectul funcționa sub Darkcoin. Pentru a trimite Dash privat, va trebui să „pregătiți” monedele pe care doriți să le trimiteți în mod privat.

După ce sunteți „pregătiți”, tehnologia împarte suma pe care doriți să o cumpărați în bucăți mici și apoi le amestecă prin intermediul unui masternod.  Deși această caracteristică este revoluționară și automată, este nevoie de timp pentru a „pregăti” monedele pentru transfer și necesită taxe mai mari pentru a compensa tranzacțiile suplimentare în timpul amestecării.

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN DASH

 1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit de minim $200.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

 

Esti interesat să afli si despre celelalte cripto monede? Ce fac? Si daca au potențial?

Aici avem ghiduri complete  despre fiecare dintre ele: