CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ce este Ripple (XRP) | Ghid Complet

Ce este Ripple (XRP) | Ghid Complet

Ripple (XRP) este token-ul nativ al protocolului de plată Ripple creat de Ripple Labs. Ideea din spatele Ripple (XRP) a fost inițial dezvoltată la mijlocul anilor 2000 și apoi “tokenizată” și popularizată de Ripple Labs (fostă OpenCoin).

Cuprins

Ripple revendică faptul că are capacitatea de a ajuta băncile să gestioneze constrângerile internaționale de lichiditate, economisind tone de bani. Cu alte cuvinte, tehnologia Ripple va permite băncilor să transfere și să plătească în mod instantaneu altor bănci oriunde în lume, beneficiarul final va fi utilizatorul.

Sistemele tradiționale de plată sunt foarte lente, iar tranzacțiile transfrontaliere durează până la 5 zile. Ele sunt, de asemenea, foarte scumpe și nesigure, datorită eșecurilor lor frecvente. Pentru cei care au folosit unele dintre opțiunile de plată tradiționale pentru a transfera bani, pot confirma că este destul de scump să trimiteți bani.

Ce este Ripple Labs? 

Ripple Labs este o companie privată care dezvoltă produse de infrastructură a sistemului financiar pentru bănci și alte instituții financiare. Prin intermediul blockchain-ului RippleNet pentru întreprinderi, Ripple Labs operează o rețea globală de plăți bazată pe tehnologia blockchain, utilizată pentru a facilita plățile digitale din întreaga lume, în timp ce utilizează tokenul XRP pentru unele dintre produsele sale.

Este important de menționat, în spiritul descentralizării, că proiectul XRP este foarte centralizat în cadrul laboratoarelor Ripple Labs. Compania privată și echipa acesteia controlează marea majoritate a tuturor token-urilor XRP, iar nodurile sunt “selectate manual”, ceea ce înseamnă că rețeaua nu este deschisă.

Istoria Ripple

Ripple Labs (fostă OpenCoin) a creat protocolul de plată Ripple, care a fost co-fondat de Jed McCaleb și Chris Larsen și lansat în 2012.

La momentul lansării sale, toate cele 100 de miliarde de monede XRP au fost pre-minate și distribuite după cum urmează:

  • Echipa fondatorilor Ripple: 20%
  • Ripple Labs: 80%

În 2013, laboratorul Ripple a oferit 200 de milioane de XRP. Unele dintre token-urile XRP au fost acordate organizațiilor de caritate precum Computing for Good.

În mai 2017, Ripple a decis să plaseze 88% din XRP-ul său (~ 55 miliarde XRP) într-un cont de garanție care a fost asigurat criptografic. De atunci, garanția le-a permis să utilizeze maxim 1 miliard de XRP în fiecare lună. Dacă există monede cripto XRP neutilizate care rămân la sfârșitul lunii, acestea trebuie returnate în contul de garanție.

Ripple (XRP), distribuția token-urilor  

Echipa Ripple

Echipa de experți din spatele succesului Ripple:

  • Brad Garlinghous (CEO al Ripple și membru al Consiliului de Administrație),
  • Asheesh Birla (SVP a Produsului)
  • Patrick Griffin (SVP de Creștere Strategică)
  • Cory Johnson (Strategist Principal pe Piață)
  • Kanaan (SVP a Ingineriei)
  • Sandi Kochhar (VP al oamenilor de la Ripple)
  • Ron Will (Director Financiar)
  • Eric van Miltenburg (SVP de Afaceri)
  • Marcus Treacher (SVP de Succes al Clienților)
  • Stefan Thomas (CTO)
  • David Schwartz (Șef Criptograf)
  • Antoinette O’Gorman (Șef de Conformitate a Ripple)
  • John Mitchell (SVP a Vânzărilor Globale)

Parteneriate

De la lansare, un număr mare de furnizori de plăți, bănci și companii de schimb digital de active au încheiat parteneriate cu Ripple pentru a-și îmbunătăți serviciile.

Unele dintre băncile care au colaborat cu Ripple includ MUFG Bank, Santander, Standard Chartered Bank, Westpac, Axis Bank, RankBank, YesBank, Prima bancă Abu Dhabi și Induslnd Bank.

Unii dintre furnizorii de plăți cu care Ripple a devenit partener sunt: ​​LianLian Pay, MoneyGram, UniPAY, SBI Remit, transferGo, American Express, rețeaua de plăți EarthPort, Cambridge Global Payments și MoneyMatch.

Unele dintre companiile de schimb digital de active cu care Ripple a încheiat parteneriate sunt Exchange International (IFX), Monedele Direct și eZforex.

Caracteristici Ripple 

Fiind o rețea bazată pe tehnologia blockchain de plată digitală pentru întreprinderi, Ripple are caracteristici extraordinare.

  • Stabilitate:
    • Rețeaua Ripple nu a înregistrat niciun fel de defecțiuni sau întârzieri în perioada în care a funcționat. Ca urmare a stabilității sale, s-a dovedit a fi de încredere pentru transferul de bani în întreaga lume.
  • Viteza rapidă a tranzacțiilor:
    • Tranzacțiile în rețeaua Ripple sunt efectuate instant și la cerere. Tranzacțiile se efectuează în microsecunde.
  • Scalabilitate:
    • Ca urmare a vitezei rapide de tranzacționare, Ripple poate gestiona până la 50.000 de tranzacții pe secundă și poate concura cu rețele de plată precum Visa și Mastercard.
  • Proiectat pentru instituții:
    • Ripple a fost proiectat în funcție de actuala arhitectură a sistemului financiar. Acest lucru a permis companiei Ripple să pătrundă într-o industrie înființată de SWIFT, propunând o tehnologie semnificativ mai avansată și economii masive de costuri.
  • Ușor accesibil:
    • software-ul Ripple este ușor accesibil prin diferite rețele de plată. Software-ul Ripple este compatibil cu majoritatea rețelelor de plată din întreaga lume.
  • Anti-fraudă:
    • utilizatorii sunt garantați în ceea ce privește trasabilitatea în timp real a fondurilolor. Banii pot fi urmăriți oricare ar fi locația.
  • Costuri de operare scăzute:
    • taxele de transfer de bani prin RippleNet sunt scăzute, deși variază în funcție de furnizorul de servicii.
  • Urmărirea plăților:
    • fondurile sunt ușor de urmărit pe parcursul tranzacției. Furnizorii de plăți ai băncilor din ambele capete pot confirma dacă plata a fost livrată utilizând mesaje bidirecționale pe RippleNet.

Gama de produse Ripple 

Ripple oferă în prezent trei produse pe RippleNetwork, fiecare vizând o verticală specifică.

  • xCurrent
    • pentru bănci (soluție internațională)xCurrent este produsul pilot Ripple. Acesta este software-ul pentru întreprinderi care permite băncilor și altor furnizori de plăți să plătească imediat transfrontalier. În termeni simpli, acest lucru permite băncilor și altor instituții financiare care utilizează Ripple să proceseze plățile care au loc peste granițele a două țări.

Banii pot fi trimise dintr-o țară și primite instantaneu într-o altă țară. Plățile au, de asemenea, urmărire de la capăt la cap, iar utilizatorii pot comunica prin mesaje prin intermediul RippleNet în timpul tranzacției. În plus față de viteza foarte mare cu care tranzacțiile sunt finalizate în RippleNet, există, de asemenea, o carte de reglementare care standardizează tranzacțiile care au loc în întreaga rețea. xCurrent facilitează confirmarea de către bănci a detaliilor tranzacțiilor înainte de inițializarea tranzacțiilor, prin transmiterea de mesaje între ele. De asemenea, aceștia se pot contacta reciproc pentru a confirma livrarea fondurilor.

  • xRapid
    • pentru furnizorii de plăți (soluție de gestionare a lichidității în valută). xRapid este folosit ca sursă de lichiditate pentru furnizorii de plăți și instituțiile financiare. În prezent, aceste corporații trebuie să dețină și să finanțeze (Nostro) conturile pe fiecare piață străină în care operează. Nu numai că acest lucru leagă capitalul, dar este lent și costisitor de administrat.

xRapid utilizează activul digital al Ripple XRP ca pereche încrucișată pe piețele externe pentru a furniza lichidități la cerere. Acest lucru reduce costurile plăților în timp real prin eliminarea practică a nevoii de prezență pe fiecare piață externă.

  • xVia
    • pentru companii (soluție centralizată de plată în rețea) xVia se lansează în lumea valutară prin oferirea unui loc centralizat pentru a efectua plăți către oricare dintre părțile interesate cu care o organizație trebuie să se ocupe.

Aproape pare a fi o soluție bancară într-ul fel. Furnizorii de plăți pot trimite plăți de la o rețea la alta printr-o interfață standard fără a fi nevoie să instalați niciun software. Utilizând xVia, corporațiile, băncile și furnizorii de plăți pot trimite plăți împreună cu o stare de plată transparentă.

Cum funcționează token-ul Ripple (XRP)

Ca rețea blockchain a plăților digitale, Ripple facilitează transferul de bani de la o bancă sau de la un furnizor de servicii de transfer de bani la altul, dincolo de frontiere. Pentru a face acest lucru, utilizează RippleNet, rețeaua blockchain de tip enterprise creată de către Ripple Labs.

RippleNet necesită un gateway pentru a stabili o anumită încredere între utilizatori. Un gateway este pur și simplu o afacere / instituție care acționează ca o legătură între Ripple XRP Ledger și restul lumii. Utilizatorii pot efectua tranzacții utilizând valute fiat și criptocurrency.

În timpul tranzacțiilor, XRP acționează ca monedă de punte. Acest lucru permite membrilor să își transfere banii locali prin intermediul RippleNet, transformând mai întâi monedele locale în monede XRP. Monedele XRP pot fi apoi convertite în orice altă monedă fiat la recepție. Acest lucru reduce costurile, timpul și lichiditatea.

Consolidarea consensului și verificarea tranzacțiilor 

RippleNet folosește mecanismul de consens în loc de Proof-of-Work sau Proof-of-Stakes. Dacă un utilizator trimite o anumită sumă de bani unei singure gateway-uri și apoi decide să trimită aceeași sumă de fonduri altor gateway-uri, tranzacțiile trimise celorlalte gateway-uri sunt anulate și va fi permisă o singură tranzacție.

Nodurile distribuite în sistem ajung la un consens din care rezultă care a fost prima tranzacție și anulează toate celelalte tranzacții. Consensul durează aproximativ 5 secunde și, deși rapid, vine în detrimentul descentralizării.

Ripple păstrează o evidență a tuturor tranzacțiilor efectuate între diferitele portofele Ripple și pune datele publice pe registrul consensului Ripple. Cu toate acestea, identitatea conturilor persoanelor care au fost implicate în tranzacții nu es dezvăluită.

Utilizarea Ripple 

Ripple are o serie de utilizări în rezolvarea problemelor din viața reală.

Unele dintre utilizările sale sunt:

  • Bănci
    • Băncile se îndreaptă către RippleNet pentru a-și îmbunătăți serviciile de plată, pentru a îmbunătăți viteza tranzacțiilor și pentru a reduce costurile. Prin intermediul RippleNet, băncile: Satisfac cu ușurință cerințele clienților la nivel global; Costurile tranzacției sunt mai mici; Cerință redusă de lichiditate; Oferă clienților o experiență consistentă. Regulamentul RippleNet conține reguli și standarde care ajută la guvernarea serviciilor oferite.
  • Furnizori de plăți
    • Furnizorii de plăți, precum Western Union sau Moneygram, se pot baza acum pe RippleNet pentru a le oferi clienților tranzacții mai rapide și mai transparente în întreaga lume.În plus, RippleNet a făcut posibil ca furnizorii de plăți să gestioneze orice volum de plăți pentru clienții săi.
  • Corporații
    • RippleNet ajută întreprinderile să se conecteze cu instituțiile financiare și furnizorii de lichidități, făcând plățile disponibile în întreaga lume la cerere și, de asemenea, fiabile. Tranzacțiile sunt, de asemenea, foarte rentabile. Corporațiile pot, de asemenea, să-și urmărească plățile. De asemenea, tranzacțiile sunt urmate de informații foarte bogate precum informațiile și facturile KYC.
  • Schimburi valutare
    • Rolul XRP ca activ digital pentru plățile globale face posibil ca schimburile să aibă acces la volum și la lichidități noi. Ripple Token Ticker Ripple Token Ticker este XRP, care este în prezent cea de-a treia criptocurrency cea mai mare în ceea ce privește capitalizarea pieței. Urmează Bitcoin și Ethereum.

CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN RIPPLE (XRP)

*Aici îți voi lăsa un ghid complet în care poți afla cum să investești în criptomonede. Click aici pentru a-l accesa.

  1. Intri pe platforma www.etoro.com.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactivele și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

2. Îti creezi cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

3. Cauți moneda în care vrei sa investești.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

4. Adaugi în cont un depozit.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

5. Platforma îțî va cere să-ți confirmi identitatea, puteți sări peste acest pas. Este obligatoriu doar cand vrei să depozitezi mai mult de $2000 dolari in cont.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

6. După ce ai găsit criptomoneda în care vrei să investești accesezi butonul ”Trade”, de unde vei putea selecta cantitatea dorită.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

7. Cumpărarea efectivă a criptomonedei.

Ce este Stellar, afla tot ce trebuie sa stii | GHID COMPLET

Dacă încă nu ai citit ghidul nostru despre Ethereum. Click aici!

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.