CFTC aprobă ca LedgerX să stabilească Futures în Bitcoin

CFTC aprobă ca LedgerX să stabilească Futures în Bitcoin

Commodity Futures Trading Comission (CFTC) a permis furnizorului de derivate din Bitcoin, LedgerX, să ofere contracte fizice pentru bitcoin futures.

CFTC a declarat Marți că a aprobat aplicația LedgerX pentru o licență pentru o piață de contracte desemnate (designated contract market- DCM), ceea ce înseamnă că acum compania poate oferi noile contracte futures; alte firme, precum Exchange-ul Intercontinental Bakkt, Seed CX și ErisX plănuiesc să între pe această piață (În timp ce propriile contracte futures ale Bakkt au fost certificate de ei, firma așteaptă că New York Department of Financial Serivices să le ofere o licență).

Spre deosebire de bitcoin futures care sunt sustinute cu numerar și listate de exchange-urile Cboe și CME, în contractele fizice cumpărătorul primește mărfurile atunci când contractul expiră, și nu doar echivalentul în moneda tradițională.

Aprobarea de luni înseamnă că Ledger X, care are sediul în New York, poate nu doar să listeze aceste contracte futures cu Bitcoin dar poate să-și ofere produsele și clienților individuali, nu doar instituționali.

Nu a fost oferită o durata de timp pentru când LedgerX ar putea începe să ofere futures, însă ofițerul de operațiuni și risc Juthica Chou a declarat că firma dorește să fie primul furnizor de acest gen din Statele Unite.

“Nu este nici o îndoială că dorim să fim primii, dorim să fim pionieri” a spus ea. Cred că avem o poziție ideală și dorim să servim clienți de toate mărimile.”

LedgerX ar urma să treacă prin același proces de certificare prin care a trecut deja pentru a putea oferi opțiuni și alternative, a spus Chou, adăugând:

“În final, produsele nu sunt diferite economic față de ce oferim deja… însă asta ne-ar oferi acces la o piață mai mare.”

Deși Bakkt a anunțat înainte că vor testa propriile contracte fizice bitcoin futures în Iulie, nu a fost anunțată încă o dată de lansare. Seed CX și ErisX de asemenea nu au anunțat încă când își vor lansa viitoarele produse.

Procese care durează luni întregi

LedgerX a aplicat pentru DCM în Noiembrie 2018 și de atunci lucrează cu CFTC. Oferă deja opțiuni și alternative în contracte pentru clienți.

Aplicația DCM, în plus față de licența LedgerX de la ȘEF și DCO, aprobă platforma și casiera companiei.

Noua licență are același set de responsabilități precum celelalte două, a spus Chou, deși securizarea ultimei aprobări “a fost un process destul de dificil” datorită elementelor implicate.

LedgerX încearcă acum o lansare graduală a noului său produs, inclusiv platforma concentrată pe retail, Omni.

Vrem să avem grijă și  să fim conservatori așa că vom lansa doar o variantă inițială a produsului Omni” a spus ea. “Vom lua în considerare părerile utilizatorilor și ne vom asigura că aplicația funcționează.”

Compania își va lansa opțiunile existente și variantele produsului pentru toți clienții, precum și o nouă opțiune block a produsului care a fost certificată de companie.

Chou a adăugat:

“Avem o listă de așteptare destul de mare și vom lucra cu asta până ne vom simți confortabil.”