Charlie Lee: Înjumătățirea de luna viitoare va fi un “șoc” pentru minerii Litecoin

Charlie Lee: Înjumătățirea de luna viitoare va fi un “șoc” pentru minerii Litecoin

Creatorul Litecoin (LTC), Charlie Lee, a prezis că este posibil ca minerii să-și închidă afacerea după injumătățirea monedei în această vară.

Într-un interviu cu site-ul Australian de știri crypto Mickey dat pe 10 Iunie, Lee a reflectat asupra posibilelor implicații asupra ecosistemului de mining Litecoin, atunci când înjumătățirea plănuită va începe și când recompensele de pe rețea vor fi reduse cu 50%.”Este Întotdeauna un fel de șoc pentru sistem” a spus el, explicând:

“Când recompensele pentru mining sunt reduse la jumătate, unii mineri nu vor mai face profit și își vor închide mașînăriile. Dacă un procentaj mare face asta, atunci blocurile vor încetini pentru o perioadă de timp. Pentru Litecoin, sunt trei zile și jumătate înainte de următoarea schimbare..deci posibil cam șapte zile de blocuri mai lente și după aceea, dificultatea se va reajusta și totul va fi bine.”

Luând în considerare că reducerea recompenselor de mining reduc furnizarea de cryptomonede, anticiparea injumatatirii este în general acompaniată de o apreciere corespondență a prețului-însă Lee a oferit o perspectiva mai nuanțată asupra modului în care furnizarea, cererea și sentimenul pieței sunt corelate:

“În termeni de preț, înjumătățirea ar trebui să fie așteptată pentru că toată lumea știe despre ea de la început. Problema este că oamenii se așteaptă că prețul să crească. Așa că foarte mulți oameni cumpără deoarece ei cred că prețul va crește și asta e un fel de profeție care să-i împlinească. Deci, pentru că ei cumpără intens, prețul chiar crește.”

Așa cum notează Mickey, ultima înjumătățire a Litecoin -în august 2015- a cauzat ca moneda să ajungă la noi limite în luna Iulie a acelui an, însă a pierdut aproape 50% din valoare până în momentul în care recompensele au scăzut- și scăzând până la 75% imediat după.

În acest moment, Litecoin raportează o creștere de 36% pe graficul său de 3 luni, însă rămâne mai jos cu 67% față de limita sa maximă din Decembrie 2017, conform datelor Coin360.

Între timp, Anthony Pompliano- co-fondatorul firmei de evaluare a activelor crypto Morgan Creek Digital Assets- a prezis recent că unul dintre cei mai mari declanșatori a aprecierii continuității prețului pentru moneda de top Bitcoin va fi chiar înjumătățirea sa, citând principiul economic de cerere-ofertă drept un factor major care contribuie la predicția că Bitcoin va ajunge la 100.000$ până la sfârșitul lui 2021.