Charlie Shrem: Investitorii ar trebui sa ignore volatilitatea timp de 5 ani

Charlie Shrem: Investitorii ar trebui sa ignore volatilitatea timp de 5 ani

Charlie Shrem, un cripto-entuziast, a spus că noii investitori de criptomonede nu ar trebui să fie speriati de volatilitatea pietei. Din contra. Acestia ar trebui să aleagă mai degrabă un simbol de care sa se ataseze cel putin 5 ani. Si sa-l adopte ca pe poziție investițională pe termen lung. Minim 5 ani. Indiferent ca vorbim de Bitcoin sau Altcoin.

Charlie Shrem si sfaturi despre comportamente investitionale in zona cripto

Vorbind la Yahoo Finance la conferința MoneyShow din San Francisco,  Shrem s-a declarat impotriva expunerii excesive a activelor cripto. Mai ales in cazul noilor investitori.

„Îți pui averea în aceste lucruri și se sparge. Se intampla. Valorile scad cu 90%, apoi valorile cresc cu 110%. Întotdeauna le spun oamenilor dacă vor să intre în cripto – Câți bani, dacă ii pierzi acum, ar fi bine pentru tine? Daca imi spune 500 de dolari, le spun sa investeasca 500 de dolari.  Investești 500 de dolari într-un coș cripto, apoi distrează-te. Bucură-te, învață. Alege: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin. Important e sa rezisti si sa stai minim 5 ani. Nu te gandi la acei bani ca la un depozit. Gandeste ca ei sunt ca primele la o asigurare privata la care ai acces peste 5 ani ”

De asemenea, Shrem îi sfătuiește pe investitori să cumpere cripto pentru termen lung, după care vor avea o probabilitate sporită de a obține un profit. Acest lucru spune el, se datorează faptului că piețele apar de regulă în cicluri de doi ani.

Shrem in contextul cripto

În iulie 2016, CCN a raportat că Shrem a fost eliberat din închisoare ca urmare a unei condamnări din 2014. În momentul arestării și al acuzației, Shrem a fost fondatorul BitInstant, un schimb de cripto care a preluat odată un procent de 30% din piata de atunci.

De la lansarea sa, Shrem a co-fondat Crypto.IQ, un startup de educație cripto care oferă resurse, buletine de știri zilnice, acces la piață și alerte text pentru cripto-comercianți. El recunoaște că scena cripto s-a schimbat dramatic, deoarece BitInstant a devenit defunct, dar el nu vede proliferarea criptoc drept un lucru rău sau o amenințare.

Shrem despre strategiile de marketing din zona cripto

„Aceste 1600 de criptomonede fac marketing de gherilă.  Intra in lumea oamenilor … Bitcoin va fi intotdeauna acel ceva, acel aur pe termen lung, pe care toata lumea il vrea. Toti vor  o cantitate imensa. Veti vedea ca volumul de tranzactii de bitcoin o sa scada. De ce? Pentru ca oamenii vor vedea si vor dori mai mult. Vor privi Bitcoin ca pe un magazin de valoare știind că, dacă ei nu reusesc, toți nu reușesc. Dar este cu siguranță distractiv să ai alte proiecte precum Steem pentru a experimenta și pentru a vedea despre ce sunt vorba. ”

De asemenea, Shrem consideră că permisiunea SEC atat de mult așteptată pentru un ETF bitcoin va avea loc cândva în 2019. Insă el avertizează că piața cripto trebuie să folosească oportunitatea cu înțelepciune pentru că va avea doar o singură șansă.

Sursa: https://www.ccn.com