Cineva încearcă să recreeze BitConnect 2.0

Cineva încearcă să recreeze BitConnect 2.0

Cuprins

Este o perioadă interesantă pentru adepții cripto. Dacă majoritatea piețelor prezintă o revenire masivă după câteva zile brute, există un sentiment general de entuziasm între membrii comunității. O știre importantă de săptămâna asta este cum BitConnect va avea o presupusă revenire peste câteva săptămâni. Nu este prima dată când astfel de lucruri sunt spuse, deși acest proiect este de mult mort și îngropat.

O altă încercare de a revigora BitConnect

Cei mai mulți adepți cripto sunt foarte familiarizați cu conceptul de BitConnect. Este o binecunoscută schemă Ponzi care s-a încheiat brusc cu ceva timp în urmă. Deși modelul său de afaceri a indicat în mod clar că această platformă nu va rămâne operațională prea mult timp, mulți oameni au decis să își asume riscul cu BitConnect oricum. Drept urmare, înșelătoria a înflorit și mulți oameni au pierdut sume consistente de bani.

Până în prezent, majoritatea fondurilor furate nu au fost recuperate de proprietarii de drept. În ciuda numeroaselor procese împotriva BitConnect și a promotorilor săi – în special a promotorilor YouTube – există speranță pentru viitor. Chiar și așa, majoritatea oamenilor sunt de acord că banii nu vor fi recuperați, cu excepția cazului în care oamenii legii reușesc cu succes să-i aresteze pe cei cu adevărat responsabili pentru executarea acestei escrocheri elaborate.

BitConnect – Trecut și viitor

La sfârșitul anului trecut, comunitatea cripto a fost surprinsă când BitConnect 2.0 a fost anunțat pentru prima dată. Deși site-ul asociat a susținut că această schemă Ponzi nu va reveni în curând, este evident că până acum nu a fost cazul. Pentru majoritatea oamenilor, este un lucru bun, în primul rând pentru că această industrie are nevoie de mai puține escrocherii. Îndepărtarea oricărei referințe la BitConnect nu este un mod viabil de acțiune, dar mai puține mențiuni despre acest sistem ar fi cu siguranță un lucru benefic pentru industrie.

Din motive necunoscute, ar părea că un e-mail înconjoară internetul și susține reîntoarcerea BitConnect. Pe pagina web a proiectului, este vizibil un cronometru care explică faptul că proiectul „se va întoarce în curând”. La momentul scrierii, această „lansare” este încă la aproape 6 săptămâni. Fi-ți siguri că foarte puțini oameni au așteptat cu adevărat întoarcerii acestei înșelătorii, să nu mai vorbim de speranță. Având în vedere anchetele actuale privind această înșelătorie notorie, trebuie să ne întrebăm cine este responsabil pentru punerea acestui mesaj pe site-ul web.

Conform unei căutări WHOIS de bază, se pare că acest nume de domeniu – înregistrat prin Namecheap – va expira într-o lună de la ziua de azi. Aceasta ar însemna că domeniul va fi deconectat înainte de lansarea chiar a BitConnect 2.0. Din moment ce nimeni nu știe cine este în controlul domeniului sau al pachetului de gazduire web, viitorul pare destul de interesant, din mai multe motive. Fi-ți siguri că unii oameni îi vor contacta mai devreme sau mai târziu pe cei de la NameCheap ca să scoată acest domeniu din mediul online.

Pentru cei care speră cu adevărat să vadă că BitConnect 2.0 va avea un impact puternic, este puțin probabil ca acest lucru să devină realitate. Având în vedere că există un formular pentru mail folosit pentru a colecta informații, s-ar putea să fie vorba despre o „capcană” ce va folosi la aducerea de promoteri care sunt dispuși să îi înșele pe adepții cripto cu scopul de a primi compensări financiare. Este o situație foarte ciudată care necesită clarificări. În ciuda faptului că aceasta este o înșelătorie clară, vor exista întotdeauna cei care vor băga niște bani tocmai pentru a vedea cum stau lucrurile. Curiozitatea morbidă a oamenilor nu încetează să uimească atunci când vine vorba de capcane de genul.