Coinopsy: Peste 1.000 de criptomonede sunt de fapt proiecte moarte

Coinopsy: Peste 1.000 de criptomonede sunt de fapt proiecte moarte

Deși nu toate criptomonedele și token-urile sunt construite pentru a dura, un studiu prezintă proiecte token și monede digitale forțate sa fie abandonate. Altele au fost închise. Ideea este ca numarul lor este mult mai mare decât ne puteam gândi.

„Monede moarte” cum si de ce apar

Potrivit datelor colectate de Coinopsy și Dead Coins, două site-uri digitale de urmărire a monedelor, aproximativ 1 000 de proiecte de criptocuritate nu au o activitate de dezvoltare sau activitate viitoare în protocolul lor și au strâns, între ele, miliarde de dolari în valoare de BTC și ETH.

Ce se intampla cu proiectele de criptocurrency abandonate

Poliția mondială pare să fi examinat sute de emitenți de emblemă pentru a le determina legitimitatea. Cu toate acestea, investitorii amatori au fost în mare măsură neplăcuți surprinsi de diferite criptomonede.

Si pe buna dreptate, in mare parte din vina lor. Ei au ales sa faca investiții de milioane de dolari în monede. Dar au facut asta fara niciun pic de informare.

Sunt criptomonede ale căror denumiri sunt suficiente pentru a suna clopotele de alarmă – inclusiv CryptoMeth, OreoCoin și Snowballs .

Motivele pentru intervalul de închidere variaza. De la escrocherii comune la închiderea site-urilor web și codul abandonat, wallet-uri nesecurizate și inventii legate de decesul unor initiatori de proiecte ICO.

Aaron Brown, un autor al piețelor de afaceri pentru Bloomberg,  facut cateva declaratii pe tema.

„În mod evident, a existat o fraudă și o bula hype semnificativă pe piața ICO. Am văzut că 80% dintre ICO au fost fraudate. 10% au lipsit de substanță și au eșuat la scurt timp. Majoritatea clacheaza după ce au strâns bani. Cele mai multe dintre cele 10 procente rămase vor eșua. Sunt sigur de asta.”

Frauda ICO se înalță cu miliarde de dolari

După cum a anunțat CCN în luna mai, cercetarea realizată de grupul Satis a concluzionat că ICO-urile frauduloase au crescut cu peste 1 miliard de dolari în 2017. Cu peste 271 de companii analizate, cu operațiuni discutabile.

Cercetările suplimentare efectuate de grup au arătat că doar 8% din proiectele de criptocurrency nu fac decât să facă schimburi reputate după ICO.

În timp ce companiile de pornire sunt infamate pentru rata lor ridicată de eșec, întreprinderile de blockchain au avut rezultate mai slabe decât media de piață pentru investițiile eșuate.

Un raport din octombrie 2017 al CB Insights a indicat că numai 28% din start-urile tehnologiei blockchain ar putea trece la cea de-a doua rundă de finanțare. Comparativ cu 46% din întreprinderile tradiționale.

„Nu cred că am găsit aplicația ucigașă încă”, a declarat Arieh Levi, analist la CB Insights. „Se pare că au fost încercate multe proiecte. Din pacate însă, nu există mulți utilizatori de protocoale de blockchain dincolo de speculatori și comercianți”.

Cu toate acestea, în aceste situații dificile, o pornire are drept scop să-și stabilească amprenta. CoinJanitor din Africa de Sud încearcă să schimbe token-urile proiectelor abandonate. Vrea sa le schimbe în moneda sa. Totul pentru a încearca remedierea problemelelor de cod.  Atâta timp cât plafonul de piață al proiectului este mai mic de 50.000 de dolari.

Sursa: https://www.ccn.com