CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

shiba token

Comercianții chinezi de cripto-uri lansează monede SHIB cunoscute sub numele de „Doge Killer”

Fenomenul dogecoin se răspândește în întreaga lume.

Aveți grijă, fani ai dogecoin: o nouă monedă digitală de pe piață de criptomonede din China se anunță autointitulată ca „ucigașul DOGE”. 

Noul simbol SHIB a cooptat numele rasei de câini Shiba Inu a cărei imagine a ajuns să reprezinte dogecoinul, în glumă. Poate că amenințător, SHIB tocmai a obținut listări noi pe cele mai populare trei schimburi de criptomonede în rândul utilizatorilor chinezi, Binance, Huobi și OKEx.

Și acest cățeluș câștigă dintr-o dată investiții uimitoare din partea comercianților chinezi, chiar dacă aceștia par conștienți de faptul că proiectul pare să nu aibă nicio promisiune tehnologică serioasă. Luni, când Binance a lansat tranzacționarea în jetonul SHIB, prețul aproape s-a dublat pe Huobi, unde tranzacționa deja. Asta în ciuda faptului că, în China comercianții sunt la fel de susceptibili să o numească „s ** tcoin” în limba lor locală, ca moneda SHIB.

Nouă obsesie arată că fenomenul recent dogecoin – în care banii par la fel de jucăuși ca o jucărie slobbery – s-a răspândit la locuitorii din întreaga lume. Comercianții par destul de fericiți să meargă pe această direcție,în timp ce prețurile dogecoinului se ridică în mod repetat, adesea sincronizat cu un tweet nou de la miliardarul Elon Musk. 

În weekendul trecut, Musk a menționat dogecoin de mai multe ori când a găzduit emisiunea de comedie americană de lungă durată „Saturday Night Live”. Prețul DOGE a scăzut cu 29% în ultimele două zile.

„Performanța prețurilor SHIB în weekend arată clar că industria criptografică nu și-a umplut încă meme coin-urile cu temă canină”, a spus Rick Delaney, analist senior la OKEx Insights.

„Miliarde sau chiar trilioane”

OKEx a listat moneda SHIB pe 8 mai, cu doar câteva zile înainte de Binance. Huobi are cel mai mare volum de tranzacționare de SHIB, potrivit CoinGecko. Un purtător de cuvânt Huobi nu a răspuns la CoinDesk. 

Moneda Shiba Inu, așa cum este cunoscut oficial simbolul SHIB, are un preț atât de scăzut, la 0,00002766 USD, încât susținătorii proiectului spun că „permite utilizatorilor să dețină miliarde sau chiar trilioane”.

Prețul „poate rămâne cu mult sub un penny și poate depăși dogecoinul într-o perioadă mică de timp”, potrivit site-ului său web.

„SHIB este un experiment în construirea comunității spontane descentralizate”, continuă site-ul web. „BONE este următorul nostru simbol!”. Site-ul continuă să citeze câteva referințe surprinzător de sofisticate din interiorul crypto industriei:

“Am blocat 50% din totalul aprovizionării către Uniswap și am aruncat cheile”, a adăugat site-ul web. „Restul de 50% a fost ars pentru Vitalik Buterin și am fost primul proiect care a urmat această cale, așa că toată lumea trebuie să cumpere pe piața deschisă, asigurând o distribuție corectă și completă în cazul în care dezvoltatorii nu dețin jetoane de echipă pe care le pot abandona în comunitatea aceasta.”

Un plafon de piață 

Trebuie remarcat faptul că site-ul web nu oferă informații de identificare despre persoanele asociate cu proiectul. Și, după cum știu profesioniștii în criptomonede, industria activelor digitale este plină de escrocherii. Deci, investitorii ar trebui să fie prudenți.

Pe CoinGecko, un site de stabilire a prețurilor pentru criptomonede, valorificarea totală a pieței SHIB este dată ca semn de întrebare, cu o ofertă maximă de jetoane de 1 cv. Niciun analist profesionist în domeniul criptomonedelor din China nu și-a exprimat încrederea către CoinDesk în legătură cu motivele fundamentale ale prețului limitat al SHIB. Astfel de îndemnuri par să fi descurajat puțin comercianții.

Binance a suspendat temporar toate retragerile de pe bursă după listare, potrivit unui tweet din contul său oficial de Twitter. Speculațiile au fost că suspendarea a fost cauzată de traficul brusc din tranzacționarea SHIB.

Creșterea de preț „este posibilă deoarece acest simbol este atât de ieftin, încât chiar și un singur investitor cu amănuntul poate cumpăra câteva jetoane fără probleme”, a declarat Colin Wu, un popular blogger chinez din industria criptografică. În China, „există o stare de spirit prin care oamenii cred că prețul său ar crește”.

Un influencer miliardar

Popularitatea bruscă a SHIB pare să fie parțial opera manuală a influencerilor social media pe platformele populare chinezești, inclusiv Weibo și WeChat. Charles Xue Biqun sau Xue Manzi, un miliardar capitalist de risc și unul dintre cei mai activi investitori din industria chineză de internet, a menționat SHIB în mai multe postări pe Weibo către cei peste 11 milioane de adepți ai săi. De asemenea, el a vorbit activ despre dogecoin, potrivit feed-ului său Weibo.

„Doge nr. 2 atinge noi maxime din toate timpurile, atotputernic”, a scris el într-o postare Weibo din 8 mai, cu capturi de ecran ale perechilor SHIB / USDT și DOGE / USTD pe schimbul de cripte Huobi.

„Doge a crescut deja mult”, a declarat Alex Zuo, vicepreședinte al portofelului criptografic din China, Cobo. „Oferă un exemplu de„ efect de creștere a bogăției ”. În plus, moneda Shiba Inu poate beneficia și de localizare…Cu toate promoțiile influencerilor de pe Weibo.”

„Ni se pare foarte inexplicabil”, a spus Zuo. „Nu am cumpărat niciun SHIB și nimeni din jurul meu nu a cumpărat niciunul.”

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.