CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

bitcoin

Consiliul minier: trebuie să contracarăm „dezinformarea” despre daunele aduse mediului, de către Bitcoin

Michael Saylor, CEO al MicroStrategy, a declarat că problema nu este bitcoiners, ci acele titluri negative despre minerit.

Nu încercăm să reparăm Bitcoin. Remarca CEO-ului MicroStrategy, Michael Saylor, la o ședință a noului Consiliu minier Bitcoin, părea să înglobeze esența a ceea ce încerca să realizeze evenimentul, pe Twitter Spaces și la care au participat peste 7.000 de ascultători.

Au fost puțini pașii următori concret discutați de această dată. În schimb, întâlnirea a devenit o altă modalitate prin care reprezentanții industriei bitcoin au exprimat nemulțumirile cu privire la acele afirmații că mineritul bitcoin este dăunător pentru mediu.

De exemplu, iată ce a spus Perianne Boring, președintele Camerei de Comerț Digital:

„Un lucru care alimentează politicile publice sunt narațiunile din mass-media. Titlurile susțin conversații în Washington, precum și în state și în cercurile de politici publice.

„Am sunat cu adevărat alarma spre sfârșitul anului 2020, când am văzut o captare imensă în raportarea negativă a mineritului bitcoin. Multe dintre ele nu sunt oneste din punct de vedere intelectual. Când veți avea o serie de povești și titluri, dezinformare, narațiuni false, vom vedea reacții la aceasta din perspectiva politicii.”

Saylor a spus că responsabilitatea Bitcoin Mining Council este de a oferi un „spațiu de partajare, cooperare și informare [din care] oamenii pot învăța beneficiile mineritului bitcoin”.

El a spus că lipsa acelui „spațiu informativ” – sau citirea titlurilor – i-a determinat pe politicieni să fie împotriva criptomonedei.

„Bitcoin are amenințări externe”, a spus Saylor. „Amenințarea nu este că bitcoinerii vorbesc între ei. Amenințarea o reprezintă oamenii care nu înțeleg bitcoinul.”

Bitcoin se luptă sub pragul de 40.000 de dolari, ca urmare a declarațiilor traderilor Digest Fed

Bitcoin este sub presiune, deoarece îngrijorările privind reducerea conținutului Fed persistă, deși unii se așteaptă ca cripto-ul să rămână rezistent.

Bitcoin s-a tranzacționat mai puțin, în timp ce investitorii au anulat anunțul de miercuri al Rezervei Federale a SUA că ar putea crește ratele dobânzii până la sfârșitul anului 2023. Activele considerate riscante, cum ar fi acțiunile și cripto, par, de asemenea, să fie afectate de îngrijorările persistente cu privire la faptul că Fed ar putea să-și anuleze obligațiunile – program de cumpărare –  mai devreme decât se aștepta.

Unii analiști, totuși, se așteaptă ca bitcoinul să rămână rezistent dacă inflația continuă să crească, ceea ce ar putea duce la depășiri față de piețele tradiționale.

Într-un buletin publicat miercuri, EQUOS, o companie de servicii financiare pentru active digitale, a descris mișcarea inițială descendentă a activelor cu risc drept o „reacție de genunchi”.

„Bitcoin și stocurile se vor corela probabil prin turbulență, înainte ca realitatea să lovească: Inflația va vedea probabil că bitcoinul depășește stocurile.”, a scris EQUOS.

Ultimele prețuri

Bitcoin (BTC) 37546,2 $ -2,45%

Eter (ETH) 2326,63 USD, -3,75%

S&P 500: 4221,86, -0,04%

Aur 1772,94 USD, -2,19%

Randamentul trezoreriei pe 10 ani s-a închis la 1,52%

Graficul de mai jos arată corelația de 90 de zile dintre bitcoin și S&P 500 a crescut până acum în acest an.

„Ciclurile anterioare ale pieței bull bitcoin au avut tendința să apară alături de creșteri de la an la an ale IPC de bază (indicele prețurilor de consum)…. iar ciclurile pieței au venit pe măsură ce IPC s-a răsturnat.”, a scris David Grider, șeful cercetării activelor digitale la firma de cercetare Fundstrat, într-un buletin. 

Bitcoin este considerat pe scară largă o acoperire a inflației, dar se poate întâmpla ca criptomoneda să beneficieze de o politică monetară slabă care a avut loc în perioadele de inflație ridicată, potrivit lui Grider.

Acest lucru s-ar putea schimba dacă Fed decide să renunțe la programul său de achiziționare de obligațiuni în valoare de 120 miliarde dolari pe lună – o formă de relaxare a politicii monetare cunoscută sub numele de relaxare cantitativă sau QE – ca răspuns la o inflație mai mare.

„Ne așteptăm ca Fed să anunțe nu mai târziu de decembrie că QE va fi redusă începând cu luna ianuarie viitoare.”, a scris MRB Partners într-un buletin informativ.

Rata de finanțare negativă Bitcoin

Din luna mai, costul finanțării pozițiilor lungi pe piață pentru swap-uri perpetue bitcoin, un tip de instrumente derivate pe piețele criptomonede similare contractelor futures pe piețele tradiționale, a fost pe teritoriu negativ. Un astfel de scenariu precede uneori recuperările de preț spot.

Deținătorii mici, în creștere

Entitățile care dețin mai puțin de un bitcoin dețin aproape 5% din distribuția totală a aprovizionării, potrivit datelor de la Glassnode. Asta sugerează o prezență tot mai mare a jucătorilor mai mici pe piața bitcoin.

Titan stablecoin intră în colaps

Jetonul de titan de fier (TITAN), jetonul de acțiune al unui protocol de finanțare descentralizată (DeFi), a scăzut la aproape zero de la 60 USD într-o singură zi, aducând valoarea protocolului în jos de la 2 miliarde USD într-un moment la aproape zero.

Jetonul a fost conceput pentru a porni o stablecoin parțial garantată, cunoscută sub numele de FIER, care a fost legată de 1 dolar. Utilizatorii pot bate noi monede stabile IRON blocând 25% în TITAN și 75% în USDC.

Prețul TITAN a scăzut dramatic, pe măsură ce marii investitori au început să-și vândă participațiile. Iron Finance, fondatorul proiectului de finanțare descentralizată (DeFi), a numit vânzarea „prima bancă criptografică la scară largă din lume”.

Odată cu fixarea instabilității, deținătorii de IRON au început să schimbe jetoanele pentru USDC și TITAN, care au sporit și mai mult oferta de TITAN și și-au adăugat presiunea de vânzare, a notat economistul Frances Coppola pe Twitter.

„Prăbușirea TITAN este ca hiperinflația de la Weimar – sau, într-adevăr, orice criză de schimb valutar care implică un cârlig dur. Când valoarea propriei monede se prăbușește, trebuie să tipăriți din ce în ce mai mult pentru a vă îndeplini obligațiile într-o altă monedă.”, a scris Coppola, referindu-se la Republica Weimar, care este numele guvernului german de după primul război mondial. Țara a experimentat hiperinflație în acel timp.

Investitorul miliardar Mark Cuban, care și-a descris odată entuziasmul pentru produsele DeFi precum TITAN, a spus că a pierdut și bani din vânzarea de panică. Într-o scrisoare către Bloomberg, el a spus că ar trebui instituite reglementări.

„Cred că lecția nu este neapărat, să ne temem acum de tranzacționarea oricărui DeFi sau a oricărei monede.”, a declarat Michele Schneider, analist de piață la MarketGauge Group, pentru CoinDesk.

Breviar Altcoin

În plus față de investitorii cu amănuntul, un număr din ce în ce mai mare de instituții și mari investitori se adună la Poligon. La începutul lunii iunie, aproximativ 65% din volumul zilnic de tranzacții stablecoin pe Polygon provenea din tranzacții cu valori peste 1 milion de dolari, potrivit datelor compilate de firma de cercetare a datelor blockchain Nansen.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.