Criptomonedele susținute de către stat sunt aici

Criptomonedele susținute de către stat sunt aici

Anterior, Venezuela a creat și lansat criptomoneda Petro, care este susținută de către bunuri cum ar fi petrolul. Nu a fost adoptată prea mult, în ciuda încercărilor guvernului venezuelian de a autoriza utilizarea.

În plus, numeroase companii private au încercat să creeze monede stabile, care sunt legate de o monedă susținută de stat. Cele mai notabile exemple aici sunt USD Tether, TrueUSD de la TrustToken, USDC de la Circle și GUSD de la Gemini. În fiecare scenariu, guvernul care susține moneda fiat nu este implicat în crearea sau guvernarea monedei digitale.

Se pare că guvernele nu vor sta mult timp pe margine. Trei țări se află în diferite stadii de evaluare a lansării unei criptocurnete susținute de stat.

Indicele băncii de rezervă din India (RBI) a interzis instituțiilor bancare moștenite să ofere servicii bancare companiilor cripto la începutul acestui an. Acum, RBI ia în considerare adoptarea unei criptomonede proprii. Iranul a interzis în trecut cetățenilor să se ocupe de orice activ cripto, dar acum are în vedere o lansare proprie.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din țară a declarat recent că orice criptomonedă susținută de stat ar fi imună la interdicția națiunii de proprietate sau de tranzacționare.

China a interzis în mod constant diverse aspecte ale industriei criptografice, inclusiv evenimente, ICO, tranzacționare și proprietate. Banca centrală a țării încearcă acum să angajeze experți în monede digitale pentru a crea o criptocurrency susținută de yuani. În timp ce aceste încercări de creare a criptomonedelor susținute de stat sunt notabile, este important de reținut că majoritatea acestor țări au deja o monedă digitală.

În SUA, de exemplu, 92% din banii sunt în formă digitală (bancnote sau monede non-fizice). Acest lucru nu a fost întotdeauna cazul în mod evident.

Nimeni nu trebuie să fie surprins de interesul statelor de a crea, a lansa și de a guverna criptomonedele. Este o reacție naturală la amenințarea percepută din privinta tehnologiei cripto globale, descentralizată. În cele din urmă, factorii determinanți ai succesului aici sunt mult mai probabil să fie non-tehnici decât tehnici. Fiecare criptocurrency, fie că este sau nu susținută de stat, funcționează relativ la fel.

Fiecare dintre ele are un design monetar propriu, criptare și diferite niveluri de permisiuni și transparență. Stimularea adoptării tehnologiei este cea mai dificilă, mai ales dacă cetățenii unei țări și-au pierdut încrederea în capacitatea guvernului lor de a susține și de a guverna un sistem monetar.

Ar trebui să existe un efort accelerat pentru a aborda aceste probleme și oportunități din partea statelor, dacă vom vedea o creștere a inflației.Următoarele 24 de luni ne vor spune cât de grave sunt problemele guvernelor naționale care concurează cu Bitcoin și cu alte criptomonede.

Traim într-un moment foarte interesant. Amintiți-vă, nici măcar cele mai puternice guverne din lume nu pot ucide Bitcoin.