CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cu Libra, Facebook ar putea deveni o națiune independentă

Cu Libra, Facebook ar putea deveni o națiune independentă

Facebook a anunțat un plan să lanseze o nouă criptomonedă numită Libra, adăugând un alt strat la eforturile sale de a domina afacerea globală a comunicațiilor. Susținută de companii gigant de tehnologie și financiare, inclusiv Visa, Spotify, eBay, Paypal și Uber, Facebook este poziționat să pună presiune pe țări și pe băncile centrale pentru a coopera cu reinventarea sistemului financiar global.

Cuprins:

  • Înțelegând Libra
  • Tranzacții globale mai rapide
  • Protejarea sistemului financiar global
  • Designul produselor și evaluarea riscurilor
  • Protejând democrația

Din punctul de vedere al unui cercetător social media, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg caută în mod clar să-i ofere companiei sale mai multă putere politică la nivel global, în ciuda pericolului social la modul general. Într-un fel, el declară că dorește că Facebook să devină o națiune virtuală, populată de utilizatori, susținută de o economie prin propriile puteri și direcționată de un CEO care nu trebuie să dea explicații investitorilor.

Facebook nu s-a purtat responsabil în trecut și încă se luptă cu îngrijorări publice semnificative în legătură cu politicile sale de securitate, acuratețea informațiilor și ținta reclamelor. De aceea, este important să vedem prin toate aceste practici. Oamenii trebuie să ia în considerare cine dă o formă nouă lumii, și dacă fac asta pentru interesul umanității- sau dacă ei doar caută să adauge avantaje elitei directorilor din tehnologie.

Umanitatea are nevoie de conducători etici, și timp de gândire la eventualele repercusiuni a schimbării rapide din tehnologie. De aceea, cryptomoneda Facebook ar trebui să fie blocată de legislatori până când design-ul sau se dovedește a fi sigur pentru comunitatea globală.

Înțelegând Libra

Companiile de tehnologie sunt interesate într-o moneda globală care este nativă internetului. Asta ar putea permite companiilor precum Facebook și Twitter să strângă mai mulți utilizatori pe platformele lor, și să colecteze bani de la afaceri care vor să intre în noul sistem. De asemenea, ei vor să scoată afacerile din actualul sistem de servicii financiare. Acel sector valorează miliarde de dolari, este foarte profitabil și totuși se chinuie să implementeze propria moneda digitală.

Detaliile tehnice ale planurilor Facebook încă apar, dar se pare că această companie nu vrea să concureze cu Bitcoin sau alte criptomonede. Chiar și așa, Facebook dorește să înlocuiască sistemul financiar global cu un nou setup, cu Libra în centru.

Compania probabil contează pe interesul public crescut în criptomonede și tehnologiile financiare precum și puterea sa pe piață, pentru a trece peste obiecții. Chiar și așa, Facebook nu ar trebui să aibă posibilitatea să distrugă sistemul financiar global așa cum este, spun mulți, a distrus comunicarea globală.

Tranzacții globale mai rapide

Este nevoie cu siguranță de modalități mai ușoare, mai rapide și mai ieftine de a trimite bani în jurul lumii și de a oferi acces la servicii financiare oamenilor care nu au conturi bancare formale. Este un potențial real pentru Libra, dar probabil sunt modalități de a îmbunătăți și mai mult, dezvoltând un sistem de plata care servește oamenii mai bine că un întreg.

Cel puțin în acest moment, Libra este construit ca o formă de bani electronici conectată la multe monede naționale. Asta a ridicat obiecții că Libra ar putea fi recunoscută într-o zi că o moneda conducătoare, cu Facebook care acționează că „o banca din umbră” care ar putea întra în competiție cu băncile centrale a țărilor din jurul lumii.

Nu ajută faptul că Facebook se poziționează deja pentru a ieși din scrutinul legislativ prin crearea unei corporații care se va atașa unui alt business pentru Libra.

Pentru a proteja consumatorii, legislatorii ar trebui să se uite cu atenție dacă noul sistem care susține Libra este corect. Ar putea apărea un nou set de reguli financiare și de legi care sunt necesare pentru a proteja sistemul financiar existent de orice problema în cazul în care Libra devine mai populară decât monedele tradiționale. Cel puțîn, guvernele trebuie să procedeze cu atenție atunci când noi produse pot pune sistemul actual într-un risc real. Chiar și CEO-ul Google a recunoscut asta. Lansarea plănuită în 2020 a Libra nu oferă suficient timp pentru a studia această tehnologie și riscurile sale.

Protejarea sistemului financiar global

Legile financiare s-au dezvoltat în timp pentru a încuraja încrederea între părțile necunoscute, și pentru a proteja consumatorii obișnuiți de lăcomia corporațiilor și răufăcători. Sunt de asemenea reguli care ajută guvernele să prevină și să detecteze tranzacțiile care susțîn crimele și terorismul.

Asta nu înseamnă că toate plățile și cumpărăturile ar trebui să fie legate de o entitate cunoscută online sau în viață reală. Lichiditățile și anonimitatea sunt de asemenea un drept civil, și cheia către libertatea personală.

Pe măsură ce noi servicii digitale și metode de plata se dezvoltă și devin populare, nu ar trebui să le fie permis să evite sisteme de siguranță financiară deja stabilite, chiar și în numele unor tranzacții mai ieftine.

Grijă nu este legată doar de volumul mare al tranzacțiilor. Facebook a arătat cum sume mici de bani pot cumpără reclame care au puterea de a influență opinia publică și rezultatul elegerilor în UȘA și în jurul lumii

Designul produselor și evaluarea riscurilor

Facebook are o istorie îndelungată de modele de afaceri discutabile și practici de securitate. Publicul și reprezentanții lui în guvern ar trebui să analizeze cu atenție toate aspectele planului Facebook legat de criptomonede.

Această grijă este urgență în special deoarece Facebook are de asemenea o istorie cunnoscuta de a lansa produse și servicii, precum reclame politice și videoclipuri live, fără a lua în considerare posibilitatea că acestea să dăuneze democrației și societății globale.

Compania a demonstrat inabilitatea să de a fi benefică pentru societate- și nici nu pare să fie interesată să facă asta. Toate semnalele sugerează că utilizatorii și legislatorii ar trebui să examineze dacă Facebook Libra este cu adevărat inovativ sau o modalitate să evite restricțiile asupra unui produs financiar potențial periculos.

Protejând democrația

Intrarea Facebook în industria financiară este o amenințare la democrație și a cetățenilor din jurul lumii, în aceeași măsură că dezinformarea și informarea acestora care depinde de social media pentru eficacitate.

Ar putea fi dificil pentru liderii mondiali să înțeleagă că asta este o urgență, deoarece ei nu pot vedea puterile virtuale care se aliază împotriva lor. Însă trebuie să lucreze rapid pentru a se asigura că au și păstrează puterea de a-și proteja oamenii de lăcomia companiilor de tehnologie.

În plus, nu ne putem opri din a ne întreba care este secretul din spatele numelui ales de Facebook, Libra, care este o referință la măsură Română pentru o lira. În multe feluri, compania construită de Mark Zuckerberg începe să semene cu Imperiul Român, acum cu propria banca centrală și criptomoneda, mai mult decât cu o corporație. Singură problema este că nouă națiune este o companie controlată și este condusă mai mult că o dictatură decât că o țară democrată cu lideri aleși. Chiar și acum, compania ar putea avea la fel de multă putere că unele țări – și mult mai multă decât altele.

În lumina crizei financiare globale care se apropie, „știrile false” și cultură dezinformării care se construiește, oamenii trebuie să încetinească și să evalueze tehnologia problematica de o astfel de magnitudine. Societatea nu poate suportă o lansare de criptomoneda în faimoasa modalitate Facebook „mișcă-te repede și distruge totul în cale.

CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.