CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum blockchain ar putea ajuta zonele Rurale din Africa de Sud să transforme soarele în venit

Cum blockchain ar putea ajuta zonele Rurale din Africa de Sud să transforme soarele în venit

Modul în care energia este produsă și distribuită se schimbă rapid pe măsură ce industria se îndepărtează de producția de energie bazată pe carbon. Dezvoltarea tehnologică în producția energiei alternative a intensificat nevoia sistemelor descentralizate. Acestea se bazează pe un număr mare de actori care generează cantități mici de energie.

Cuprins:

  • Un sistem descentralizat
  • Un sistem electric flexibil este cheia
  • Țările în curs de dezvoltare au un avantaj

Însă pentru ca un sistem descentralizat să fie sustenabil, este nevoie de o rețea flexibilă pentru a acomoda sursele de energie regenerabilă. O rețea flexibilă de asemenea ajută operatorii sistemelor energetice să balanseze cererea și oferta.

Un sistem energetic descentralizat de asemenea necesită un mecanism de exchange pentru a conecta cumpărătorii și vânzătorii. În Africa de Sud, compania de stat Eskom joacă în acest rol. Aceasta acționează ca un centru de compensare. Face asta prin cumpărarea de electricitate de la proiectele de energie regenerabilă, își adaugă propria energie generată și vânzând asta către consumatori.

Cu toate acestea, sunt tehnologii în curs de dezvoltare care ar putea să scape de nevoia a avea un centru de compensare ca acesta. Una este tehnologia registrelor distribuite, blockchain fiind un exemplu. Folosirea acestei tehnologii ar permite tranzacțiilor la scară mică dintre cumpărători și vânzători să fie capturate și înregistrate. În acest mod, ar putea facilita dezvoltarea piețelor de tranzacționare a electricității la scară mică.

Blockchain a fost identificată drept una dintre tehnologiile esențiale pe lângă inteligență artificială, internetul și Big Data. Interesul în aplicarea tehnologiei blockchain pe piețele de energie crește continuu.

Un sistem descentralizat

În Africa de Sud, 15.6% dintre locuințe nu sunt conectate la o sursă de energie. Este puțin probabil că asta să se schimbe în viitorul apropiat, cu producția centralizată de putere deoarece necesită investiții masive pentru a extinde liniile de electricitate până la comunitățile izolată. Pentru aceste comunități, a avea propria rețea descentralizată reprezinta un potențial economic uriaș.

Vestea bună este că Africa de Sud este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a valorifica energia soarelui și a o transformă în electricitate. Prețul pentru panouri a scăzut semnificativ și pot fi montate pe orice baracă. Soluții de depozitare individuale sunt în contract, în acest moment, scumpe. De aceea, abilitatea de a vinde electricitatea în exces ar fi ideală.

Crearea unor piețe unde gospodăriile își pot vinde electricitatea în exces ar stimula și cererea pentru energie fotovoltaică în Africa rurală. În acest mod, gospodăriile care produc electricitate prin panouri fotovoltaice pe acoperiș își pot vinde electricitatea în exces și își pot cumpără electricitate când au nevoie.

Aceste tranzacții pot fi înregistrate de către blockchain. Mecanismul de schimb nu ar fi bazat pe moneda sud Africană. În schimb, electricitatea tranzacționată ar fi convertită direct într-o criptomoneda bazată pe blockchain. Moneda bazată pe blockchain ar putea fi apoi convertită în vouchere pentru a plăti serviciile guvernului sau pentru a plăti împrumuturile luate pentru a instala panourile electrice.

În acest fel, blockchain ar înlocui și sistemele de facturare și cele de tranzacționare. Dacă gospodăriile ar vedea beneficiile economice și ar instala mai multă capacitate decât este nevoie în imediată comunitate, integratorii ar putea crește generarea de electricității pentru a răspunde cereii și pentru a o vinde din nou către consumatori. Acești consumatori ar putea include și fabrici din împrejurimi.

Un sistem electric flexibil este cheia

Pentru că energia fotovoltaică să contribuie la securitatea rețelei, centralele trebuie să funcționeze cu ajutorul unor sisteme de operare care permit o interacțiune mai bună cu sistemul electric. Acestea trebuie să aibă posibilitatea de a interacționa cu alte surse de energie regenerabilă și sisteme de depozitare. În ciuda procesului considerabil, aceste sisteme sunt încă în stadiul de dezvoltare.

Dacă Africa de Sud se poziționează bine, ar putea deveni o locație de testare pentru aceste tehnologii și în concluzie, ar putea beneficia din investiții în cercetare și dezvoltare din partea corporațiilor majore care au un interes în aceste testări.

Integrarea tehnologiilor distribuite în tranzacțiile de energie ar fi singurul logic pas următor pentru Africa de Sud. Deja În 2011, Legislatorul Național de Energie din Africa de Sud a permis munincipalitatilor să își conecteze rețelele la generatoare mici de sub 100kW. Doi ani mai târziu, sursele integrate actualizate au evidențiat nevoia de investiții către energia adaptabilă. În particular, panourile solare de acoperiș au fost identificate o sursă interesantă de energie.

Țările în curs de dezvoltare au un avantaj

Mutarea către o piață a electricității descentralizată cu un sistem bazat pe tehnologia blockchain va dura mult mai mult în Vest. Unii estimează că va dura chiar și 25 de ani. Acest lucru deoarece piețele lor de electricitate bine stabilite și sistemele legale nu pot fi schimbate pentru a crea mediul necesar. Chiar și așa, interesul în sistemele de recompense pentru producătorii individuali crește în Europa.

Pe cealaltă parte, țările în curs de dezvoltare ar putea avea un avantaj. Țările, inclusiv Africa de Sud, care are secțiuni din populație neconectate la rețeaua electrică, ar putea face tranziția către piață de electricitate decentralizata mult mai rapidă.

Acest lucru arată posiblitatea că tehnologiile de rețea distribuite să urmărească aceeași cale precum distribuția telefoanelor mobile pe cuprinsul continentului. Acest lucru ar permite tehnologiilor de producere a energiei alternative să depășească sistemele de rețea scumpe.

Însă tranziția către electricitatea descentralizată și piețele de tranzacționare nu va fi neapărat ușoară. Una din cele mai mari provocări în a porni aplicațiile blockchain este încrederea. În majoritatea țărilor, consumatorii au deja încredere în instituțiile centralizate. Nu și în Africa de Sud, unde încrederea în Eskom este în teritoriul negativ. Luând în considerare acest lucru, țară ar putea profită de folosirea electricității pentru a crește folosirea tehnologiei în zonele rurale și pentru a transformă soarele în venit.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.