CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Airbnb

Cum sa cumperi actiuni Airbnb

Airbnb este o companie americana ce a fost infiintata in anul 2008 de catre Brian Chesky, Joe Gebbia si Nathan Blecharczyk. Airbnb detine o platforma online prin care se pot inchiria case, apartamente sau camere direct de la proprietar. Aceasta functioneaza in toate colturile lumii. 

Din acest articol vei afla:

Despre Airbnb

CEO Airbnb 

Prognoza Airbnb 

Evolutia actiunilor Airbnb

Cum sa cumperi actiuni Airbnb

Cum sa vinzi actiuni Airbnb

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Airbnb

Despre Airbnb

In anul 2014, Airbnb a fost evaluata la suma de 10 miliarde de dolari. Aceasta a beneficiat de cresteri destul de importante in ultimii 2 ani de zile, dupa ce a introdus conceptul de economie colaborativa. Acest concept se bazeaza pe facilitarea legaturii dintre acele persoane care isi doresc sa inchirieze camere sau case pe o perioada relativ scurta. 

Scopul acestei companii consta in utilizarea datelor pentru extinderea serviciilor, precum si informarea persoanelor despre perioada vacantelor, serviciile si/sau produsele ce le pun la dispozitie, ce pot fi obtinute usor.

CEO Airbnb 

Joe Gebbia si Brian Chesky s-au mutat in octombrie 2007 la San Francisco. Fondatorii au avut ideea de a oferi in mod neoficial un serviciu de inchiriere-rezervare de apartamente ce au si mic dejun inclus. Si asta pentru ca au realizat ca oamenii nu pot rezerva o camera de hotel in ultimul moment, atunci cand au nevoie. 

Nathan Blecharczyk li se alatura celor 2, acesta fiind un fost co-chirias a lui Brian Chesky. Astfel ca in anul 2008, luna august a luat nastere AirBed & Breakfast. In urma unei conferinte organizate la ISDA, unde s-au reunit unii dintre cei mai buni designeri, compania a avut si primii clienti, cei care au si intampinat probleme in gasirea pe ultima suta de metri o camera la un hotel.

Cei 3 co-fondatori incep sa caute variante si oportunitati de finantare pentru a-si dezvolta afacerea, asa ca reusesc sa obtina fonduri de la o companie americana specializata in finantarea start-up-urilor pe nume Y Combinator. 

Prognoza Airbnb

In acest moment, compania Airbnb este unul dintre lideri in ceea ce priveste inchirierea sau rezervarea de cazare online pentru nu mai putin de 220 de tari, avand si 4 milioane de oaspeti. 

Practic, acest model de afaceri se bazeaza pe interactiunea dintre gazde si calatori, online. Airbnb este intermediar, gestionand serviciile de rezervare si plata, dar si pentru solutionarea litigiilor, fiind renumerat prin perceperea unui comision de 3% la fiecare rezervare facuta. Astfel ca 13 ani, Airbnb a devenit o companie globala ce a revolutionat industria turismului online. 

Daca ne raportam la actiunile Airbnb, acestea au devenit publice la pretul de 68 USD. La scurt timp, pretul a crescut la 113,24%, iar evaluarea de pe piata se apropie de 93 milioane USD. Predictiile asupra actiunilor companiei au fost mult mai mici, astfel ca evaluarea a trecut cu mult peste 35 miliarde USD estimati. Fapt pentru care, tot mai multi oameni au luat decizia sa investeasca in Airbnb.

Prognoza pentru viitor se arata foarte buna si intr-o evolutie constanta, in ciuda scaderii cifrei din cauza crizei de Sars-Cov2.

Evolutia actiunilor Airbnb

In anul 2009, compania online avea aproximativ 10.000 de utilizatori si peste 2.500 de anunturi. Acest an a venit si cu schimbarea numelui din AirBed & Breakfast in Airbnb.com. Totodata, compania isi extinde si serviciile de rezervare si inchiriere la vile, camere private, case si apartamente. 

Tot in acest an, co-fondatorii reusesc sa convinga fondul american de investitii Sequoia Capital pentru o noua finantare. 

In anul 2010, compania a strans aproximativ 7,2 milioane USD de la un grup de investitori, iar in anul 2011 Ashton Kutcher (actor american) investeste in companie prin intermediul A Grade, fiind fondul lui de investitii. 

In anul 2015, Airbnb este evaluata la suma de 20 de miliarde USD, evident in urma unor noi strangeri de fonduri. 

In 2017, compania a fost evaluata la 31 miliarde USD. 

Dupa aceste evaluari impresionante, compania isi diversifica activitatile. Astfel ca s-a pozitionat in sector cu Airbnb Luxury, pentru a putea oferi clientilor o experienta personalizata. In octombrie 2019, Airbnb lanseaza oferte turistice in compania animalelor. 

Anul 2020 a venit cu o stopare peste noapte a tuturor activitatilor Airbnb din cauza pandemiei de Covid 19, iar din aceasta cauza veniturile companiei au inceput sa scada, evaluarea bursiera ajungand la 18 miliarde USD. 

Iar pentru a reduce costurile operationale, compania a trebuit sa concedieze un sfert din personal. 

Dupa ce lucrurile si-au mai revenit la normal, iar cresterea pietelor financiare de pe Wall Street au ajuns la maximele istorice, compania Airbnb a confirmat IPO la finalul anului 2020.

Cum sa cumperi actiuni Airbnb

Daca vrei sa cumperi actiuni Airbnb poti accesa platforma www.etoro.com pentru a-ti face un cont aici. Vezi urmatorii pasi:

Investeste aici suma pe care o vrei, insa daca suma este mai mare de 2000 de dolari, trebuie sa iti confirmi identitatea. 

Este foarte simplu si rapid. In careva minute ai cumparat actiuni Airbnb.

Cum sa vinzi actiuni Airbnb

Tot din aceeasi platforma, la fel de simplu si rapid.

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Airbnb

Trebuie sa ne gandim la faptul ca veniturile Airbnb depind in mare parte de sezon si activitatea turistica. Acestea depind si de vacantele scolare, vreme si de tara. Totusi, in ciuda cresterii veniturilor inainte de pandemie, Airbnb este inca o companie care pierde bani inainte de IPO. 

Aceasta companie provoaca entuziasm datorita istoricului pe care il are. Investitorii trebuie insa sa nu puna accent doar pe venituri. Multi cred ca Airbnb trebuie intai sa isi rezolve problemele provocate de pandemie si sa demonstreze ca va deveni profitabil nu doar de pe urma strangerilor de fonduri prin intermediul indatorarii. 

Concluzie

Asa cum am mai spus Airbnb este o companie care provoaca mult entuziasm in randul clientilor, cat si a investitorilor. 

Pe plan turistic, compania a dorit sa schimbe abordarea clasica si a oferit clientilor posibilitatea de a-si gasi cazare in casele localnicilor. Ori acest aspect permite oricarui turist sa descopere noi traditii sau cum se desfasoara o zi in casa unui localnic strain. 

Sursa foto: https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/investitorii-arunca-cu-bani-celebra-platforma-airbnb-a-fost-cotata-19777271

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.