CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Alibaba

Cum sa cumperi actiuni Alibaba

Alibaba este o companie chineza care a fost infiintata in anul 1999 de catre miliardarul Jack Ma. Aceasta ofera o infrastructura tehnologica, solutii in ceea ce priveste marketingul comerciantilor, a marcilor online, cat si a altor tipuri de afaceri. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Alibaba 
  2. CEO Alibaba 
  3. Prognoza Alibaba 
  4. Evolutia actiunilor Alibaba 
  5. Cum sa cumperi actiuni Alibaba 
  6. Cum sa vinzi actiuni Alibaba  
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Alibaba 

Despre Alibaba 

Alibaba a fost evaluata la inceputul anului 2014 la o valoare de 150 miliarde de dolari de catre banca americana de investitii Goldman Sachs. La momentul actual Alibaba detine mai multe platforme de retail online. Spre exemplu Softbank detine 37% din actiunile Alibaba, iar Yahoo 24%. 

CEO Alibaba

Ideea din spatele companiei a avut ca scop dezvoltarea unui mediu in care producatorii chinezi sa ai posibilitatea de a interactiona cu alti cumparatori internationali. 

Alibaba are un succes destul de mare si actioneaza aproape la fel ca si Amazon. Compania permite oamenilor sa se aprovizioneze cu articole pentru magazinele lor si se poate lucra printr-un parteneriat dropshipping, pentru a le trimite direct clientilor. Ori acest aspect reduce intr-un mod semnificativ problemele legate de stocarea produselor si indeplinirea comenzilor. 

La momentul actual, Alibaba este una dintre cele mai mari si ravnite companii din lume, implicit din China, ce ofera vanzari C2C, B2C si B2B. 

Prognoza Alibaba 

Unii analisti cred intr-un viitor stralucit al firmei. Spre exemplu, cei de la Nomura au preconizat o tinta a actiunilor de la 240$ la 249%, in timp ce Susquehanna au estimat chiar la 275$. Alti analisti ridica predictia si la 290%. 

Evolutia actiunilor Alibaba 

In anul 2014, Alibaba a lansat unul dintre cele mai mari IPO-uri, ajungand la aproximativ 25 miliarde de dolari. De asemenea, firma a strans aproximativ 11,2 miliarde de dolari de la investitori in anul 2019. 

Din anul 2014, stocul firmei a trecut de peste 130%, iar evaluarea pe piata a trecut de 566 miliarde de dolari. 

Alibaba vine cu mai multe beneficii pentru investitori, fapt pentru care s-a descurcat si a urcat atat de bine. 

Iar aici ne referim la protectia companiei asupra industriei comertului electronic, apoi la faptul ca este controlata de PwC, fiind o companie americana de examinare financiara. Investitorii apreciaza si cresterea initiativelor precum cloud computing. 

In plus, compania Alibaba are un istoric excelent cu privire la crestere unde venitul anual a urcat de la 8,4 miliarde USD din anul 2014 pana la aproximativ 71 miliarde $ in anul 2019. 

Compania este recunoscuta de asemenea si pentru faptul ca de multe ori a batut prognozele analistilor. 

Cum sa cumperi actiuni Alibaba 

Daca vrei sa cumperi actiuni Alibaba poti accesa platforma etoro.com pentru a crea un cont:

Capitalul dumneavoastră este în pericol.

In contul creat, depui suma aleasa de tine, tine cont insa de faptul ca daca suma depaseste 2000 USD, trebuie sa iti confirmi identitatea. 

Dupa ce ai depus suma dorita, selecteaza actiunea, in cazul de fata Alibaba si apasa trade.

Cum sa vinzi actiuni Alibaba

Din aceeasi platforma, la fel de simplu. Selectezi actiunea si apesi close trade. 

Tocmai ai vandut actiuni Alibaba. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Alibaba 

Ca si potential de risc, Alibaba ar prezenta urmatoarele:

-un aspect care va da de gandit sunt fotografiile de pe site care nu arata produsul exact asa cum este, deci s-ar putea ca cei care comanda de aici sa nu fie multumiti de calitatea produselor. 

-articolele de imbracaminte de pe Alibaba difera comparativ cu cele din SUA in ceea ce priveste marimea acestora. Majoritatea sunt mai mici. 

-daca vreti sa returnati sau sa rambursati un produs care nu va place, acest lucru este destul de dificil de realizat. 

Iar ca si potential de profit:

-preturile de pe Alibaba sunt foarte mici, ceea ce insemana ca va mari potentialele de profit.

-gama de produse este foarte vasta si puteti alege de aici orice va doriti.

-puteti livra bani prin Alipay, cat si prin Western Union.

Concluzie 

Randamentul pretului in ceea ce priveste stocul de pe Alibaba depinde si de rapiditatea cu care isi va reveni economia globala, cat si cea a Chinei. Din fericire insa, unele date economice arata ca in majoritatea tarilor activitatea de afaceri este in crestere. 

Sursa foto: https://www.dailysabah.com/business/tech/alibaba-invests-350m-in-capital-increase-to-turkeys-trendyol

eToro este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 78% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul mare de a vă pierde banii.

Performanța trecută nu este un indiciu al rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este de mai puțin de 5 ani întregi și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.

Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, oferit de eToro (Europe) Ltd., care este autorizat și reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE și în Marea Britanie. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.


Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.