CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni Amazon

Cum sa cumperi actiuni Amazon


Amazon s-a descurcat bine in timpul pandemiei, iar compania este una dintre putinele cu o evaluare de peste 1 trilion de dolari. Aceasta crestere a facut multi investitori sa se intrebe daca vor cumpara actiuni Amazon.

Succesul companiei se bazeaza pe facilitarea cumpararii rapide – si poate impulsive – a produselor online de catre clienti, un serviciu devenit mai valoros odata cu pandemia COVID-19. Nu exista butonul „Cumparati acum” pentru actiuni, dar investitia in Amazon este aproape la fel de usoara ca si cumparaturile de pe Amazon.com. Iata ce trebuie sa luati in considerare inainte de a cumpara actiuni Amazon si cum puteti cumpara/vinde aceste actiuni.

  1. Despre Amazon
  2. Prognoza Amazon
  3. Evolutia Amazon
  4. Cum sa cumpar actiuni Amazon
  5. Cum sa vand actiuni Amazon
  6. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Amazon

1.Despre Amazon

Amazon.com Inc. este un lider global in comertul electronic si cloud computing si una dintre cele mai mari companii din lume. Amazon este listat la bursa Nasdaq sub simbolul de marcare, AMZN.

Compania a fost lansata de fondatorul Jeff Bezos in 1994 ca librarie online, dar de atunci s-a transformat in cea mai mare companie de comert electronic din lume, care vinde practic orice, inclusiv electronice, imbracaminte, mobilier, alimente, jucarii si multe altele.

Pe langa comertul electronic, veniturile Amazon provin din servicii de abonament, servicii de cloud computing, vanzari de produse alimentare Whole Foods si din alte domenii. De asemenea, construieste si vinde propriile electronice de consum, cum ar fi Amazon Kindle si Amazon Echo. Amazon Web Services este cel mai mare vanzator de servicii de cloud computing din lume. Serviciul de streaming de divertisment al companiei produce propriile sale filme si emisiuni TV, iar Amazon Music ofera acces la milioane de melodii.

2. Prognoza Amazon

Simbolul stocului Amazon este AMZN. IPO-ul companiei a fost in mai 1997, la 18 USD pe actiune. Conform estimarilor a 42 de analisti care ofera prognoze pe 12 luni pentru Amazon.com Inc, au o tinta medie de 4.117,50, cu o estimare ridicata de 5.000,00 si o estimare scazuta de 3.775,00. Estimarea mediana reprezinta o crestere de + 18,36% fata de ultimul pret de 3.478,93.

Daca sunteti in cautarea de actiuni cu rentabilitate buna, Amazon.com Inc. poate fi o optiune de investitii profitabila. Cotatia Amazon.com Inc. este egala cu 3.478,770 USD la 07.09.2021. Pe baza previziunilor Wallet Investor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor „AMZN” pentru 2026-08-31 este de 6.993,870 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile se asteapta sa fie de aproximativ + 101,04%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 201,04 USD in 2026.

3. Evolutia Amazon

Pretul de cel mai mare de inchidere a actiunilor Amazon din toate timpurile a fost de 3.731,41 pe 8 iulie 2021.

Pretul ridicat al actiunilor Amazon la 52 de saptamani este de 3.773,08, care este cu 8,5% peste pretul actual al actiunii.

Pretul scazut al actiunilor Amazon pe 52 de saptamani este de 2.871,00, adica cu 17,5% sub pretul actual al actiunii.

Pretul mediu al actiunilor Amazon din ultimele 52 de saptamani este de 3.262,86.

4. Cum sa cumpar actiuni Amazon

Ca sa cumperi actiuni AMZN trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

Capitalul dumneavoastră este în pericol.

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea AMZN. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 

  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

5. Cum sa vinzi actiuni Amazon

Foarte simplu. Alegi actiunea AMZN, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Amazon

Cele mai mari riscuri de a investi in actiunile Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) sunt concurenta in crestere, incertitudinea potentiala a profitului, incertitudinea de crestere a veniturilor, evaluarea speculativa si volatilitatea pretului actiunilor.

Totusi, investitia in AMZN poate fi o optiune profitabila. Avand in vedere ca este una din primele trei companii din lume, aceasta tinde sa fie ca o sursa de lumina pentru investitori din intreaga lume, fiind tot mai atrasi de a investi in ea. Amazon domina spatiul de shopping opline, iar pandemia nu a facut decat sa aduca mai mult profit pentru companie fiindca era singura cale de a cumpara toate cele necesare. Mai mult decat atat, urmeaza Black Friday, deci vanzarile vor creste exponential de mult. 

Concluzie 

Cumparaturile online sunt calea pentru viitor, iar viitorul pentru Amazon pare a fi unul stralucit, deci este un stoc care are un potential mare de crestere. Bineinteles, ca in orice cumparare de acest gen este bine sa investiti dupa o evaluare amanuntita asupra companiei si niciodata sume foarte mari de bani.

Sursa foto:  https://www.pymnts.com/news/retail/2020/amazon-stock-surges-during-covid-19/

eToro este o platformă cu mai multe active care oferă atât investiții în acțiuni și criptoactive, cât și tranzacționare CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. 78% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul mare de a vă pierde banii.

Performanța trecută nu este un indiciu al rezultatelor viitoare. Istoricul de tranzacționare prezentat este de mai puțin de 5 ani întregi și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție.

Copy trading este un serviciu de gestionare a portofoliului, oferit de eToro (Europe) Ltd., care este autorizat și reglementat de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE și în Marea Britanie. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

eToro USA LLC nu oferă CFD-uri și nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătită de partenerul nostru utilizând informații publice care nu sunt specifice unei entități despre eToro.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.