CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

cum sa cumperi actiuni AMD

Cum sa cumperi actiuni AMD


Compania Advance Micro Devices, Inc. prescurtat AMD este una dintre cele mai mari companii ce produc componente pentru calculatoare si servere precum microprocesoare, placi de baza si procesoare grafice. Se afla pe locul doi dupa Intel.

AMD a realizat o schimbare uimitoare in ultimii sase ani, alimentata de produse noi si de o rentabilitate imbunatatita. Si, ca urmare, stocul AMD a crescut. AMD concureaza cu Intel (INTC) in crearea de unitati centrale de procesare sau CPU, pentru computere personale si servere. De asemenea, rivalizeaza cu Nvidia (NVDA) pe piata unitatilor de procesare grafica sau GPU-urilor pentru PC-uri, console de jocuri si centre de date.

Daca sunteti interesati de investitia in actiunile AMD, aveti mai jos informatii utile despre companie precum si cum sa cumparati/vindeti. 

1.Despre AMD

2.Prognoza AMD

3.Evolutia AMD

4.Cum sa cumperi actiuni AMD

5.Cum sa vinzi actiuni AMD

6.Potential de risc, potential de profit cu actiunile AMD

1.Despre AMD

Actuala sefa executiva, Lisa Su, a preluat fraiele in octombrie 2014. Ea a condus compania din Santa Clara, California, intr-o noua era, cu procesoarele sale Ryzen PC si cipurile server Epyc in 2017.

Sub supravegherea ei, AMD a sarit inaintea Intel in ceea ce priveste producerea de procesoare la dimensiuni de nod mai mici, oferind produselor sale un avantaj in ceea ce priveste viteza si performanta. AMD produce cipuri la scara de 7 nanometri, in timp ce Intel s-a straduit sa faca cipuri la scara de 10 nanometri. AMD dezvolta acum cipuri la scara de 5 nanometri. Latimile circuitului de pe cipuri sunt masurate in nanometri, care reprezinta un bilion dintr-un metru.

In iulie 2020, Intel a anuntat o intarziere de sase luni in productia procesoarelor sale de 7 nanometri, fiind deja in urma. Intel se asteapta acum sa livreze primele sale procesoare de 7 nanometri la sfarsitul anului 2022 sau la inceputul anului 2023. Pana la acel moment, AMD ar putea produce procesoare de 3 nanometri, au spus analistii.

2.Prognoza AMD

Avand in vedere tendinta actuala pe termen scurt, stocul este de asteptat sa creasca cu 32,41% in urmatoarele 3 luni si, cu o probabilitate de 90%, sa detina un pret cuprins intre 139.30 USD si 174.93 USD la sfarsitul acestei perioade de 3 luni.

Pe baza previziunilor Walletinvestor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor AMD este de 105.720 USD la 15.09.2021. Pe baza previziunilor, este de asteptat o crestere pe termen lung, prognoza pretului actiunilor AMD pentru 07.09.2021 este de 257,559 USD. Cu o investitie pe 5 ani, veniturile sunt de asteptat sa fie de aproximativ + 143,62%. Investitia dvs. actuala de 100 USD poate ajunge pana la 243,62 USD in 2026.

3.Evolutia AMD

Pe 12 ianuarie, in timpul unui discurs principal la conferinta tehnica virtuala CES 2021, directorul executiv Su a prezentat noile procesoare mobile Ryzen 5000 Series ale companiei. Ea a numit cipurile „cele mai puternice procesoare de PC construite vreodata pentru notebook-uri ultra-subtiri si pentru jocuri”. Cu toate acestea, actiunile AMD au scazut cu 2% in acea zi.

Pe 15 martie, AMD si-a prezentat procesoarele Epyc de generatia a treia. Cipurile sunt proiectate pentru calcul de inalta performanta, aplicatii de centru de date cloud si server de intreprindere. Actiunile AMD au crescut cu 1,8%, conform stirilor.

Pe 19 mai, AMD a anuntat un nou program de rascumparare de actiuni. Compania intentioneaza sa rascumpere actiunile sale in valoare de pana la 4 bilioane de dolari. Actiunile AMD au avansat cu 2,4%, conform stirilor.

La sfarsitul zilei de 27 iulie, AMD a raportat rezultate mai bune decat se astepta in al doilea trimestru si a ghidat mai mult pentru trimestrul curent si anul intreg. Actiunile AMD au crescut cu 7,6% a doua zi.

Pentru trimestrul din septembrie, AMD se asteapta sa genereze venituri de aproximativ 4,1 bilioane de dolari, in crestere cu 46% de la an la an. Wall Street a prezis vanzari de 3,82 bilioane de dolari pentru al treilea trimestru.

Pentru intregul an, AMD se asteapta acum la o crestere a veniturilor de aproximativ 60%, in crestere fata de orientarile sale anterioare de aproximativ 50%.

4.Cum sa cumperi actiuni AMD

Ca sa cumperi actiuni AMD trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Iti creezi un cont introducand datele tale personale dupa care confirmi adresa ta de e-mail. 
  • Cauti actiunea AMD. Apoi depui suma dorita in cont. Daca nu depui mai mult de 2000 $ nu mai este necesar sa iti confirmi identitatea. 
  • Dupa ce ai gasit actiunea, selectezi cat vrei sa investesti si apesi Trade. 

5. Cum sa vinzi actiuni AMD

Foarte simplu. Alegi actiunea AMD, alegi cat vrei sa vinzi si finalizezi vanzarea apasand Close Trade. Dupa ce primesti confirmarea, banii tai se vor afla in portofelul virtual.

6.Potential de risc, potential de profit cu AMD

AMD nu detine o fabrica de productie a microcipurilor, ceea ce inseamna ca depinde de TSMC pentru productia lor. In timp ce TSMC detine in prezent un rol tehnic, aceasta se afla in tara vulnerabila din punct de vedere geopolitic din Taiwan. In cazul in care tensiunile se vor intensifica intre Taiwan si China, ar putea reduce dramatic productia AMD.

In plus, GlobalFoundries, compania formata dupa ce AMD a renuntat la turnatorii de cipuri, este acum o potentiala tinta de achizitie a rivalului sau Intel, potrivit celor familiarizati cu aceasta problema. Aceasta posibila intelegere si turnatoriile existente ale Intel ar putea oferi un avantaj suplimentar pentru Intel, in timp, ceea ce inseamna ca investitorii AMD ar trebui sa monitorizeze orice evolutie conexa.

Concluzie

Conducerea, fiind reprezentata de Lisa Su a facut din AMD una dintre cele mai influente companii din industria cipurilor. Mai mult, evaluarea sa, in special in raport cu Nvidia, il face o cumparare excelenta, in ciuda lipsei de control asupra productiei. Performanta anterioara nu este o indicatie a rezultatelor viitoare. Toate tranzactiile implica riscuri. Investiti numai capitalul pe care sunteti dispusi sa-l pierdeti.

Sursa foto: https://zonait.ro/amd-pregateste-van-gogh-procesoare-eficiente-pe-arhitectura-zen-2/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.