CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni American Airlines

Cum sa cumperi actiuni American Airlines

American Airlines, prescurtat AA sau AAL, este o companie aeriana americana cu sediul in Texas. Este considerata una din cele mai importante companii de profil din lume, tinand cont de flota detinuta, de numarul de zbouri efectuate, cat si de milele pe care pasagerii le-au efectuat cu acest operator. 

Opereaza in 10 hub-uri, gestioneaza aproximativ 200 de milioane de angajati si au o medie de 500 de mii de pasageri zilnic transportati. 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre American Airlines
  2. CEO American Airlines
  3. Prognoza American Airlines
  4. Evolutia actiunilor American Airlines
  5. Cum sa cumperi actiuni American Airlines
  6. Cum sa vinzi actiuni American Airlines
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile American Airlines

Despre American Airlines

American Airlines, companie cunoscuta drept unul din cei mai mari operatori aerieni din Statele Unite ale Americii transporta pasageri si marfuri. American Airlines Group Inc. pe numele sau complet, este companie de tip holding, a fost fondata in 9 decembrie 2013 si isi are sediul in Fort Worth, TX.

Actiunile la bursa American Airlines ar putea fi o idee buna de investit. Insa stim si ca acest domeniu a fost puternic afectat de pandemie. O astfel de criza nu isi mai doreste niciun investitor sa experimenteze. Sa descoperim mai detaliat despre American Airlines. 

CEO American Airlines

Din 2013 CEO la American Airlines este Doug Parker. Estimativ salariul sau este de 10,66 milioane dolari, asta raportat la acest an. Anul trecut insa a incasat cel mai mic cec al sau,  aducand o compensatie totală de 10,66 milioane de dolari, care insa nu echilibreaza cu cata pierdere a fost in perioada Covid. 

Sub conducerea sa valoarea neta a grupului american American Airlines in 2021 a fost estimata la 12,54 miliarde USD. 

Prognoza American Airlines

Actiunile American Airlines sunt de aproximativ 10 saptamani in scadere. American Airlines a pierdut 1,69 dolari pe acțiune in trimestrul doi. In 2020 situatia a fost dramatica. Veniturile au fost de 7,48 miliarde de dolari. 

Sa nu ne raportam insa doar la pandemie, caci si inainte de aceasta veniturile American Airlines erau scazute. In ultimii 3 ani veniturile au avut scadere in medie de 18%. 

La ora actuala cotatia per actiune este de putin peste 19 dolari. 

Evolutia actiunilor American Airlines

American Airlines are peste 6.000 de zboruri zilnic si transporta pasageri in peste 300 de destinatii. Maximele si minimile sale istorice sunt in 06 august 2021 cu un pret de 21.02 si 62,95 de dolari pe 22 noiembrie 2006.

Iata si fluctuatiile sale de pret de-a lungul anilor: 

2021 25.82 USD

2020 30.47 USD

2019   6.93 USD

2018 58.47 USD

2017 58.16 USD

2016 49.64 USD

2015 55.76 USD

2014 55.69 USD

2013 27.63 USD

2012    14.45 USD

2011 11.47 USD

2010 12.07 USD

Cum sa cumperi actiuni American Airlines 

Actiunile American Airlines le poti cumpara online si tranzactiona simplu, rapid si sigur. In pasi concreti, acceseaza mai intai pagina www.etoro.com si creeaza un cont aici.

Alimenteaza contul cu suma dorita, iar ce trece de 2000 de dolari inseamna si ceva pasi in plus pentru validarea identitatii. 

Din lista de actiuni disponibile alege actiunile American Airlines si close trade.  

Cum sa vinzi actiuni American Airlines 

Selecteaza din cont aceste actiuni si dintr-un singur click le poti vinde. Asteapta insa momentul oportun pentru asta. 

Potential de risc, potential de profit cu actiunile American Airlines

American Airlines se mentine in topul preferintelor si are costuri accesibile la zbouri. Explicatia este simpla si anume are un cost redus la combustibil. 

Compania plateste dividente, de regula de 4 ori pe an. Iata deci un alt factor avantajos. Dar, desigur, ramane riscul pietei in sine, ramane riscul de a ne lovi iar de un val pandemic cand avioanele vor ramane la sol si pierderile vor fi masive. Unul din cei mai mari investitori, Warren Buffet a vandut in 2020 mai toate actiunile sale, printre care si cele detinute la American Airlines, spunand ca lumea s-a schimbat. 

Concluzie

Daca alegi sa investesti in actiuni American Airlines urmareste tot ce tine de evolutia acestei companii, pentru a alege si momentul oportun sa cumperi. 

Sursa foto: https://www.aa.com/homePage.do?locale=en_US

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.