CFD-urile sunt instrumente complexe și implică un risc ridicat de a pierde bani rapid ca urmare a efectului de levier. 67% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu CFD-uri prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează CFD-urile și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.

Cum sa cumperi actiuni Apple

Cum sa cumperi actiuni Apple

Apple este gigantul pe care il stim cu totii, dar in mod special cei din generatia millennials cunosc poate mai bine acest brand. Are statut de lider la nivel global in ceea ce priveste tehnologia. 

Aflam din aceste randuri cat de bine cotata este aceasta companie, listata la bursa, cum sa cumparati actuni Apple si alte cateva detalii interesante.

Din acest articol vei afla:

  1. Despre Apple
  2. CEO Apple
  3. Prognoza Apple
  4. Evolutia actiunilor Apple
  5. Cum sa cumperi actiuni Apple 
  6. Cum sa vinzi actiuni Apple
  7. Potential de risc, potential de profit cu actiunile Apple

Din acest articol vei afla:

Despre Apple

Steve Jobs si Steve Wozniak au fondat Apple in 1976. Un an mai tarziu lansau deja si computerul Apple II. La inceputurile sale compania purta numele de Apple Computers Inc. 

In 1980 Apple era deja pe piata publica bursiera, cu un pret de 39 de centi per actiune. Peste alti 4 ani se lansa primul computer Macintosh. 

In istoria acestei companii marcant este de asemenea momentul in care Steve Jobs este inlaturat din propria companie. Se intampla in 1985, dar situatia nu avea sa ramana asa. Acesta se intorcea ca CEO in 1997. Au fost vremuri grele, pe margine de faliment, iar pentru redresare Steve Jobs a mizat pe o investitie de $150 de milioane din partea Microsoft, ca suport pentru produsele Office pe Mac.

Acum, Apple a ajuns sa fie cea mai valoroasa companie din lume. 

CEO Apple

CEO Apple este Tim Cook. Acesta se afla deja de 10 ani la carma acestei companii si a preluat din sarcini inca din vremea cand Steve Jobs era bolnav. Sub conducerea sa Apple a ajuns la prosperitate si crestere.

S-a remarcat numaidecat si este un pion de incredere. A fost senior vicepresedinte al operatiunilor globale. Se spune despre el ca de fapt inca din perioada bolii lui Steve Jobs, Tim incepea sa conduca Apple, din umbra. Cand s-a alaturat companiei, veniturile generate erau de 6 miliarde de dolari. In 2020 acestea au fost estimate la 274 miliarde de dolari.

Prognoza Apple

Conform estimarilor Apple ar putea ajunge la 3 trilioane de dolari anul viitor. In ultima vreme a fost inregistrata o scadere de 5 procente a acestor actiuni, dar asta vine pe fondul unui trimestru istoric. In 2018 a atins un trilion de dolar, in 2020 2 trilioane. Se pare ca drumul spre cele 3 trilioane este deja pavat. 

Evolutia actiunilor Apple

In aprilie actiunile Apple valorau intre 175-185 de dolari, mai recent de atat pretul per actiune este de 1551 de dolari.

Fata de alti giganti pe nisa de IT, Apple are una din cele mai bune evolutii la bursa. De remarcat ca acest avans a fost peste asteptari, dat fiind ca actiunile Google au inregistrat scadere de 4,5%, iar cele de la Microsoft cu 5 procente. 

Din iunie, actionarii primesc 6 actiuni in plus la cele detinute. Iar entuziasmul investitorilor nu se opreste aici. Apple a castigat daune de la Samsung. A fost un eveniment ce a crescut cota actiunilor Apple. 

Aceste actiuni sunt printre cele mai scumpe la bursa din Bucuresti. Iar prognoza pentru acestea este una optimista, cu prea putine sanse sa scada dramatic. 

Cum sa cumperi actiuni Apple 

Actiuni Apple poti cumpara sigur si simplu. Accesezi pagina www.etoro.com si iti creezi un cont aici. 

Depune in cont suma pe care ti-o doresti, daca aceasta este de peste 2000 de dolari trebuie sa mai treci si cativa pasi de securitate. 

Alege actiunile Apple, alege cat sa cumperi si cu trade ai incheiat totul. 

Cum sa vinzi actiuni Apple 

Din cont vei selecta actiunile, din cateva click-uri vei vinde fara probleme.

Potential de risc, potential de profit cu actiunile Apple 

Din 2000 succesul Apple este marcat de dispozitivele iPhone si iPad. Sunt produse revolutionare si desi au preturi destul de mari, acestea se bucura de popularitate. Pentru ca sunt multifunctionale de asemenea, este destul de mult probabil ca Apple sa se mentina un gigant si cu greu sa fie surclasat. 

Aplicatiile gratuite, serviciile oferite clientilor sunt de asemenea un avantaj in ceea ce priveste popularitatea Apple. Iar pretul actiunilor creste pe masura ce Apple are succes cu produsele sale. 

Indiferent de volabilitatea domeniului, actiunile Apple au un trend bun. In plus, sunt platite si dividende, din 2012, ca drept dovada ca actiunile  acestea sunt sustenabile pe termen lung. 

Concluzie 

Apple este negresit o companie gigant si printre cele mai solide din intreaga lume. Acest argument este clar in favoarea cumpararii de actiuni. Iar acum, acestea sunt la 30% din maximul lor istoric. 

Sursa foto:  https://www.lemondedelenergie.com/apple-energy-llc-le-groupe-apple-devient-fournisseur-delectricite/2016/06/10/

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE. Fără protecție a consumatorului. Capitalul dumneavoastră este în pericol. 78% dintre conturile investitorilor persoane fizice pierd bani atunci când tranzacționează cu criptoactive prin intermediul acestui furnizor. Îți recomandăm să te asiguri că înțelegi cum funcționează criptoactive și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.